17 Haziran 2019 Pazartesi

23 Haziran 2019 da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi



23 Haziran 2019 da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında karşı karşıya geldi.

ULUSAL YORUM:
Aşağıda manşetlerini seçtiğimiz gazeteleri incelediğimizde, doğru haberciliği herhalde kolay kolay bulamayacaksınız.
İktidara destek verenler ve Muhalefete destek verenlerin attıkları manşetleri incelediğimizde kimin doğru haberi verdiğini anlamak mümkün olamayacaktır.
Ancak, şu bir gerçek ki, sosyal medyada çoğu kişiler seyrettikleri canlı yayında neleri gördüklerini çok iyi dile getirmekteler.
25 yıldır İstanbul Belediyesi aynı zihniyete sahip olan yöneticiler ile yönetilmektedir. 17 yıldır da AKP İktidarı yönetmektedir.
Bundan önceki Belediye Başkanı Kadir Topbaş neden görevden alındı?
Kadir Topbaş.

Elbette gelişen teknolojiye ve ülke koşullarına göre Belediyeler gereken hizmeti vermek zorundadırlar.
Ancak, yapılan hizmetlerde ihalelerin nasıl yapıldığı, kimlerin ceplerinin dolduğu ve israfın ne kadar büyük olduğu da yer yer kamuoyuna yansıtılmaktadır.
Ekrem İmamoğlu genç ve dinamik bir lider olduğunu kanıtladı.
Binali Yıldırım da elbette Devlet tecrübesi olan, 65 yaşına dayanmış bir kişi. Eğer Recep Tayyip Erdoğan gereken desteği ve görevleri vermese idi, ne kadar tanınabilirdi, o da bilinmez.
Her iki adayın kendilerinin ve yakınlarının mal varlıklarını açıklamaları İstanbul seçmenince çok merak edilmektedir!
23 Haziran 2019 sadece İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi olmayacak. Ülkede Demokrasinin var olduğunun da kanıtı olacak.
31 Mart seçimlerinde kazandığı ilan edilip sonra YSK Tarafından mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu mazlum ve mağdur duruma düşürüldüğünden, halkın gözünde daha çok kahramanlaştırılmıştır.
Türk halkı her zaman mağdurun yanında olur. 
Bu da İmamoğlu’na artı puan demektir.
Televizyonda İstanbul Belediye Başkan adayları ile yapılan  açık oturumda, tarafların seçmeni çok etkiledikleri, oyları kendi lehlerine çevirecekleri hususu pek öne çıkmadı.
İstanbul seçmeninin daha önce verdikleri kararlarını değiştirecekleri hususunda bir açık oturum olmadığı sosyal medyada tartışılmaktadır.
Gerçek olan şu ki; halk Televizyonlarda adayların Demokratik Kurallar içerisinde dostane tartışmalarını özlemiş. 
Her iki aday da mümkün olduğunca sinirlenmeden, hoş olmayan sözler sarf etmeden, medeni bir şekilde görüşlerini açıkladılar.
Her iki aday da kamuoyu tarafından takdirle karşılandılar.
23 Haziran da gerçekler ortaya çıkacaktır.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder