31 Mart 2017 Cuma

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ne karşı ihaneti, alçaklık ve kalleşliği sabit ABD'nin; Milletin bağrına saplanmış "İNCİRLİK HANÇERİNİ" sökecek kadar yiğit, mert ve dürüst, onurlu ve sorumlu bir BAŞBUĞ'u yok mu?..

SON DAKİKA: SKANDAL GÖRÜNTÜLER!..
MÜTTEFİK ABD, TERÖR ÖRGÜTÜ TÖRENİNDE BEKÇİLİK YAPIYOR...
Kerkük’te bayrak krizinin ardından bu kez de terör örgütü pkk eşkıyasının gösteri niteliğindeki töreni olay yarattı. 29 Mart’ta çekildiği belirtilen görüntülerde tekerlekli bir zırhlı muharebe aracı ile ABD ordusunun en çok kullandığı ‘Humvee’ zırhlı personel taşıyıcıları ihanet şebekesinin gövde gösterisinde görülüyor. Kerkük Valisi Necmettin Kerim’in baskısıyla Kerkük Şehir Konseyi önceki gün kamu binalarında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağını asılmasına yönelik karar çıkarttı. Kerkük Şehir Konseyi’nin oy çokluğuyla aldığı karara ilişkin toplantıyı boykot eden Türkmen ve Arap üyeler, karara büyük tepki gösterdi. Kerkük’te bu kriz yaşanırken başka bir gelişme daha dikkatleri çekti.
ÖCALANLI FLAMALAR
Terör örgütü eşkıya’nın yayın organı Fırat haber Ajansı (ANF), Kerkük’te ABD yapımı zırhlı araçların önünde tören yapan silahlı PKK’lıların görüntülerini yayınladı. 29 Mart’ta çekildiği belirtilen görüntülerde tekerlikli bir zırhlı muharebe aracı ile ABD ordusunun en çok kullandığı ‘Humvee’ zırhlı personel taşıyıcı görülüyor. Kulesine ağır silahların monte edilebildiği Humvee’lerde; 1 şoför, 3 yolcu ve bir nişancı olmak üzere 5 askeri personel taşınıyor. PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın resminin bulunduğu bayrakların asıldığı alanda ayrıca kamuflaj boyası yapılmış bir askeri kamyon da görülüyor.
DEAŞ’TAN MI ALINDI?
ABD yönetimi Humvee ve benzer zırhlı araçlar ile ağır silahları geçtiğimiz aylarda DEAŞ’a karşı yürütülen Rakka Operasyonu için liderliğini PKK’nın Suriye kolu olan YPG’nin yaptığı DSG’ye (Demokratik Suriye Güçleri) vermişti. PKK/YPG’nin hem Irak hem de Suriye’de elinde bulundurduğu bölgeleri terk eden DEAŞ’ın bıraktığı tank dahil bir çok zırhlı araç ele geçirdiği biliniyor. Araçların Kerkük’e YPG tarafından mı getirildiği, yoksa DEAŞ’tan mı ele geçirildiği ise bilinmiyor.
KERKÜK VALİSİ DESTEKLİYOR
PKK’lılara Kerkük’te oldukça rahat hareket edebildikleri bir alan açan Vali Necmettin Kerim geçmişte makamında terör örgütünün bazı yöneticilerini ağırlamıştı. Kerim, 2013 Eylül’ünde de Kandil’e giderek örgütün dağdaki lideri Cemil Bayık ve yönetimde yer alan Sabri Ok ile Öcalan posterleri altında buluşmuştu. (İLKER AKGÜNGÖR/Vatan)
BARZANİ: "BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU YAKINDA"
Ülkemizdeki bütün yasa, hukuk ve ahlâk dışı “anarşi, terör, tedhiş, kaçakçılık, cinayet ve bilumum organize suç örgütlerine” yılardır; Pervasızca, alçakça ve kalleşçe yardım ve yataklık yapan Kuzey Irak'taki, İsrail odaklı Kürt aşiret yönetimi seslenicisi, bölgenin kaderini doğrudan etkileyecek kararı duyurdu. Türk düşmanı Barzani BM’in Genel Sekreteri ile görüşmesinde yakın zamanda referanduma gideceklerini söyledi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, yakın bir zamanda bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini söyledi. Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve beraberindeki heyeti Erbil kentindeki başkanlık konutunda kabul etti. Görüşmede Guterres ve Barzani, uluslararası toplumun IKBY'deki iç göçmen ve sığınmacılar için vermesi gereken insani yardım, terör örgütü DEAŞ sonrası Irak'ın sorunlarının çözümü ve IKBY'nin kaderini tayin edecek 'bağımsızlık referandumunu' ele aldı.
Erbil'e ziyaretlerinden dolayı BM Genel Sekreteri Guterres ve beraberindeki heyete teşekkür eden Barzani, "Dünyanın IKBY halkının kendi geleceği hakkında vereceği karardan haberdar olabilmesi için yakın bir zamanda bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini" söyledi. IKBY'ye yardımlarından dolayı uluslararası koalisyon güçlerine ve BM'ye teşekkür eden Barzani, Peşmerge güçleri ve Irak ordusunun ortak hareket etmesi sonucu elde edilen büyük zaferlerden dolayı da memnuniyetini dile getirdi.
Guterres ise iç göçmen ve sığınmacı meselesi konusunda uluslararası toplumun IKBY'ye yardımları sunma konusunda yetersiz kaldığını, bunun telafi edilmesi için de tüm imkânlarını seferber edeceğini aktardı. Guterres, BM'nin tüm kurumlarının özellikle IŞİD sonrası sorunların çözülmesi için Irak ve IKBY ile tam dayanışma içerisinde hareket etmeye hazır olduklarını bildirdi. Barzani ve Guterres'in basına kapalı toplantısında BM Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, BM Irak İnsani Yardım Koordinatörü Lisa Grande, IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari ve Dışilişkiler Dairesi Sorumlusu Felah Mustafa'nın da hazır bulunduğu ifade edildi. Guterres, Erbil ziyareti öncesi başkent Bağdat'ta Başbakan Haydar İbadi ile bir araya gelmişti. (AA) 31 MART 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder