22 Nisan 2017 Cumartesi

Türk Dünyası ve İslâm Alemi İçin Büyük Utanç ve Yüz karası!.. Afganistan İşgal Altında. Irak Perişan. Suriye Kan Gölü, ABD, İngiliz, İsrail ve AB (Emperyal) Terör Örgütleri Müslümanlara Dirlik Vermiyor.

AFGANİSTAN'DA VAHŞET. ASKERİ ÜSSE HAİN SALDIRI, ÖLÜ SAYISI 150'YE YÜKSELDİ...
Anarşi, terör, tedhiş ve emperyalist hırsız, soyguncu, vurguncu vampirlerin cebri işgali altında inim inim inleyen Afganistan'da; Mezar-ı Şerif yakınlarındaki bir askeri üsse yönelik alçakça, hain ve insanlık dışı vahşi saldırıda ölü sayısının 150'ye yükseldiği, kalleş saldırıyı Taliban'ın üstlendiği bildirildi.
ABD: TALİBAN SALDIRISINDA EN AZ 50 AFGAN ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Afganistan ordusundan yetkililerin aktardığına göre, saldırıyı Afgan askeri kıyafetleri giyen 10'a yakın Taliban militanı dün cuma namazı sonrasında gerçekleştirdi. ABD'li askeri yetkililer saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısını 50 olarak açıklarken, Afganistan ordusu yetkilileri bu sayının en az 150 olduğunu, yaralı sayısının fazla olmasından dolayı artabileceğini vurguladı. Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid'in bugünkü açıklamasında ise, saldırının kısa bir süre önce öldürülen Afganistan'ın kuzeyindeki Taliban liderleri için düzenlendiği kaydedildi.
IŞİD: ABD’NİN AFGANİSTAN SALDIRISINDA KAYBIMIZ OLMADI
ABD’nin Afganistan’daki IŞİD mevzilerine düzenlediği saldırı sonrasında IŞİD'den gelen açıklamada, örgütün ölü veya yaralı olarak hiçbir kaybının olmadığı bildirildi. IŞİD, ABD’nin Afganistan’da ‘tüm bombaların anası’ ile düzenlediği saldırıda tek bir üyesinin bile ölmediğini iddia etti. AFP ajansı tarafından yayınlanan IŞİD’in açıklamasında, örgütün ölü veya yaralı olarak hiçbir kaybının olmadığı kaydedildi. Afganistan Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin envanterindeki nükleer olmayan en büyük bombası olan GBU-43 ile IŞİD hedeflerine düzenlenen saldırıda 36 militanın öldüğü belirtilmişti.
KLİNTSEVİÇ: 
ABD'NİN 
AFGANİSTAN'A 
ATTIĞI BOMBA RUSYA'YA KARŞI MESAJ
Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, ABD'nin Afganistan'da tüm bombaların anası olarak tanınan GBU-43/B bombasını kullanması ve Suriye ordusuna ait Şayrat Üssü'nü vurmasının Rusya'ya karşı bir mesaj olduğunu söyledi. 
Pentagon: Afganistan'a nükleer dışındaki en güçlü bombamızı attık.. Gazetecilere konuşan Klintseviç "ABD'nin dünyanın en güçlü nükleer olmayan bombası GBU-43'ü kullanmasını ABD'nin Donald Trump'ın göreve başlamasından sonraki askeri stratejisi bağlamında incelemek gerekiyor. Bu saldırı ile Suriye'ye gerçekleştirilen füze saldırısı ile paralel olduğunu düşünüyorum. Her iki konuda da ABD'nin gücünü göstermesi söz konusu ve bu güç gösterilerindeki mesaj verilmek istenen tek adres de Rusya" ifadelerini kullandı.
YANILIYORLAR!..
Klintseviç açıklamalarına şöyle devam etti: "ABD, böyle yaparak Rusya'nın politikasını, kendilerinin ihtiyacı olduğu şekilde değiştireceğini düşünüyorsa çok yanılıyor. ABD'nin durması gerekiyor. Bu belirsiz süreci Kuzey Kore'de de başlatma ihtimali, öngörülemeyen sonuçlar doğurabilir." Kuzey Kore: ABD bunu seçerse savaşa gireriz.. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Han Song-ryol, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetleri eleştirerek, provokasyonu seçmeleri durumunda savaşa gireceklerini söylemişti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Pyongyang'ın yeni bir nükleer deneme yapacağı iddialarının olduğu bir ortamda pazar günü Güney Kore'ye gidiyor.
ABD, BM VE NATO'DAN YETKİ ALMADAN AFGANİSTAN'DA OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİYOR
Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev de "Afganistan'da hukuki operasyonunu bitiren ABD, de facto olarak IŞİD'e karşı askeri operasyon düzenliyor. Bunları da ne BM'den ne de NATO'dan yetki alarak yapıyor" ifadelerini kullandı. Kosaçev, ABD'nin daha önce de Afganistan'daki operasyonlarını BMGK'nın onayı olmadan gerçekleştirdiğini söyledi.
SİLÂH YARIŞINA YOL AÇABİLİR
Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Oleg Morozov da, ABD'nin Afganistan'da, nükleer olmayan en büyük bombayı kullanmasının dünyada yeni bir silah yarışına yol açabileceği uyarısını yaptı. Pentagon, 'tüm bombaların anası' olarak tanınan GBU-43/B bombasını Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar bölgesinde, geniş bir IŞİD'li gruba karşı kullandığını duyurmuştu. [[22.04.2017.00.06.32..SPUTNİKVWS&ULUSAL AJANS]]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder