27 Haziran 2019 Perşembe

Erdoğan’dan flaş Trump açıklaması


Erdoğan’dan flaş Trump açıklaması



Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 için gittiği Japonya'nın Osaka kentinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye geleceğini açıkladı. 
Erdoğan, F-35 

konusunda yaşanan anlaşmazlık hakkında ise, "1.25 milyar dolar harcadık. Eğer yaptırım uygulanırsa uluslararası mahkemeye başvururuz" dedi.


Amerikan medyasından ses getirecek yorum: 
Seçimden sonra iki yol var.
Dünya medyası, İstanbul'da 23 Haziran'da tekrarlanan ve muhalefetin adayı Ekrem İmamoğlu'nun rakibi Binali Yıldırım'a karşı 800 bini aşkın oy farkıyla kazandığı belediye başkanlığı seçimini irdelemeyi sürdürüyor. Amerikan Washington Post gazetesi, "Erdoğan devlet yönetimindeki ilkeleri şekillendirerek gidişatı düzeltebilir ya da baskıyı artırıp olağanüstü yetkilerini kullanmayı tercih edebilir" yorumunda bulundu. Gazeteye göre ikinci şıkkı seçmesi ise sadece mevcut krizi derinleştirir.

Bakanlık İmamoğlu ve Yavaş için özel genelge çıkarmıştı…Mahkeme iptal etti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarının yetkilerini sınırlamak için çıkardığı genelge hukuktan döndü. Mansur Yavaş'ın atadığı genel müdür koltuğuna otururken karar istinaf mahkemesine taşındı.
Türkiye'nin üç büyük kentinin belediyeleri Millet İttifakı'nda olunca hükümet yerel yönetimlerin yetkilerini sınırlamak için çalışmalara başladı. Fakat mahkeme buna dur dedi! Öyle ki Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin haberine göre BELKO şirketine yaptığı atamanın, bakanlık genelgesi gerekçesiyle tescil edilmemesi işlemi mahkeme tarafından yasaya aykırı bulundu. Karar bir üst mahkeme tarafından da onanırsa atama yetkisinin belediye meclislerine devredilmesi kararı iptal edilecek.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mansur Yavaş seçildikten sonra belediyenin yüzde 99.67 oranında hissedarı olduğu BELKO adlı şirkete Kerim Yılmaz atandı. Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesini gerekçe göstererek Kerim Yılmaz'ın ticaret sicilinde tescil ve ilanı işlemini yapmadı.
İTİRAZ KABUL EDİLDİ
Bunun üzerine Ankara 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açıldı. Mahkeme, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tüm Ticaret Sicil Genel Müdürlüklerine gönderdiği, “Belediye veya bağlı kuruluşların sahip veya ortağı oldukları belediye şirketlerinin genel kurulunda belediye veya bağlı kuruluşu temsil edecek kişilerin belediye meclisi kararıyla belirlenmesi gerektiği” yönündeki genelgeye istinaden Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün belediye iştiraklerinin yeni yönetimini tescil etmemesine ilişkin yapılan itirazı kabul etti.
Kahreden kare dünyanın izlediği tartışmaya da damga vurdu
ABD’de 2020 başkanlık seçim süreci hızlanırken Demokrat Parti’nin aday adayları televizyonda canlı olarak yayınlanan ilk münazarada kozlarını paylaştı.
Demokrat Parti'den aday adayı listesinin bir hayli kalabalık olması sebebiyle iki gruba ayrılan aday adayların ilk bölümü canlı yayında politikalarını anlattı. Münazaraya ABD-Meksika sınırındaki göçmen krizini gözler önüne seren göçmen baba ve kızın nehirde boğularak ölümü damga vurdu.
İlk grupta yer alan 3'ü kadın 10 aday adayı, Florida'nın Miami kentinde yapılan ve NBC, MSNBC ve Telemundo kanallarının yayınladığı münazarada politikalarını anlatarak seçmenlerin desteğini almaya çalıştı.
GÜNDE KAÇ BARDAK SU İÇMELİ
Yaz aylarında yeterli sıvı tüketmeyenlerin dehidrasyon riski ile karşı karşıya kalabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, "Vücudun aşırı sıvı kaybetmesi ya da yeteri kadar sıvı alamaması olarak tanımlanan dehidrasyon, insan hayatını ciddi derecede tehdit ediyor" dedi. İyigün, yazın sıvı tüketiminin kadınlarda 8-10 bardak, erkeklerde 12-14 bardak olması gerektiğini ifade etti.
Sıcaklık ve nem oranının arttığı yaz aylarında sıvı ihtiyacının diğer mevsimlere göre daha yüksek olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, vücudun hava sıcaklığına karşı ısısını dengede tutabilmek için daha hızlı nefes alıp verme, terleme ve idrar yoluyla fazla ısısını dışarıya attığını belirtti.
İnsan vücudunun yaklaşık yüzde 65’inin sudan meydana geldiğini ve erişkin bir insanın günlük ortalama 2.5 litre sıvı kaybettiğini kaydeden Dr. İyigün, "Yetersiz sıvı tüketiminde ortaya çıkan semptomlar, yorgunluk, halsizlik, idrar renginde koyulaşma, idrar miktarında azalma, idrar sıklığında azalma, tansiyon düşüklüğü, nabız sayısında artış, terlemede azalma, dalgınlık, bakışlarda donuklaşma, baş ağrısı, baş dönmesi, deride kuruluk, deride esneklik kaybı, bağırsak hareketlerinde yavaşlama, kabızlık, ağız kokusu, solunum hızında artış ve kas kramplarıdır" dedi.
İyigün, 60 kilo ağırlığındaki bir bireyde günlük su ihtiyacının 2-2,5 litre olduğunu söyledi ve yazın sıvı tüketiminin kadınlarda 8-10 bardak, erkeklerde 12-14 bardak olması gerektiğini ifade etti. 'Yaz mevsiminde sıcak havanın etkisiyle terleme şeklinde tuz ve elektrolit kaybı olur, kişi yeterli sıvı alıp eksiği tamamlamazsa kalp krizi riski artar' diyen Dr. İyigün, “Yeterli sıvı tüketilmemesi kanın koyulaşmasına ve pıhtılaşmasına sebep olarak çarpıntı, ritim bozukluğu, tansiyon dengesizlikleri ve kalp yetmezliği gibi tablolara yol açar" uyarısında bulundu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder