11 Mart 2017 Cumartesi

Türk düşmanlığını yaymaya ve iki kardeş milletin arasını açmaya çalışan Azerbaycanlı akademisyen Prof. Dr. Çingiz Qacar'a; "Prof. Dr. Aygün Aytar Attar" Yavru Vatan KKTC'den cevap verdi...

Prof. Dr. Aygün Aytar Attar, kendi ülkesinde Türk & Türkiye düşmanlığını yaymaya "kin ve nefret söylemi, yalan ve iftira ile" iki devletin arasını açmaya yeltenen; Dost ve kardeş Azerbaycanlı (sözde) akademisyen 'Prof. Dr. Çingiz Qacar’a cevap verdi...
"BU HAKSIZ, YERSİZ VE GEREKSİZ HASMANE TUTUM, KİN VE TÜRK DÜŞMANLIĞINIZIN SEBEBİ NEDİR? 
Kardeş Azerbaycan'da Türk düşmanlığı yapan ve sözüm ona "tarihi hakikatleri" söyleyen cesur "alim" ciklere önemli bir sorum var.
Sovyetler anamızı ağlatarak varımızı yoğumuzu elimizden aldıklarında, Bakü' nün göbeğinde ana dilinde dükkândan ekmek almak isteyen vatandaşlara kendi memleketinde Rus'ça bilmediği için çuşka söylendiğinde siz aydın olarak ne yapıyordunuz?
Milli servetimiz, milli medeniyetimiz talan edildiğinde, 114 bin metrekare olan topraklarımız Sovyetler tarafından keyfi bir şekilde elimizden alınarak Ermeni'ye verilmesi sonucunda 88.6 bine düşürüldüğünde neden sesinizi çıkarmadınız, beyenat vererek itiraz etmediniz, bugün Türkiye'ye karşı sergilemekte olduğunuz "cesaretli" çıkışlarınız neden o zaman olmadı? O zaman mutasyona uğramış olan "milli gayret" damarınız şimdi neden kabardı?
Bahaneniz Sovyet rejimi, dönemin şartları olamaz, çünkü o rejimde o dönemde sizin yaşıdınız olan Ermeni alimleri cesurca milli menfaatları için yazıp çizirlerdi, yüz karası olan insanlık dışı uygulamalarını dahi kahramanlık olarak taktim ediyorlardı.O gün konuşamayan, susan , milletin Şeref'ini kişisel menfaatına kurban eden , lal olanların bugün dilli dibeğe dönüşerek Türk düşmanlığı yaptığını görünce yazıklar olsun diyorum.
1918 de Bakü sokaklarında kurban bayramı  akabinde Ermeniler tarafından kesilen insanlarımızın o kurbanlara  karışmış kanlarının intikamını almak için ta Anadolu'dan kalkıp gelen ordu dil uzattığınız Türkün ordusu idi..
Azerbaycanlı akademisyen Prof. Dr. Çingiz Qacar
Anamızın bacımızın namusunu ermeninin, Rus'un elinden kurtarmak için gelen asker kahraman Türk askeri idi.
1987 sonrasında Karabağ' da Ermeni'ye karşı kişisel gayretleri ile silahlanarak dövüşen oğullarımızın yardımına ailesini, çoluk çocuğunu bırakarak şehid olmak için gelen (Atilla Kaya,  Mehmet Çetinkurt ve sair onlarca)  gönüllü Türk genci idi.
Bilmeye bilirsiniz, çünkü bügün Türklüğe ve Türkiye'ye dil uzatan sizler o gün cephede yoktunuz..
Yaranmağa  çalıştığınız,  tarihi çarpıtarak yağ çektiğiniz,gözüne girmek için yarıştığınız kendinize daha yakın gördüğünüz milletin ordusu ise 1920 de dedelerimize yaptığı gibi  1990 da üzerimizden tanklarla geçen ordu idi..
Bilimle uğraşmak ciddi iştir , çok çalışan her kes  akademik ünvana sahip olur, ama bilge ola bilmek karakter işidir, odur ki her  alime bilgin denilmez.
Bilge sözü nasihate dönüşür, değim olarak nesilden nesile aktarılır, güce tapan,siyasi çıkarlara ve siparişe yönelik konuşan , yazan çizen"alimler" in söylemleri ise  dedi kodu malzemesi olur,  sakız gibi bir müddet çeynendikten sonra atılır..
Dolayısıyla son günlerde cemiyeti bolca sakızla temin eden "alimlerin"çabası nafiledir , bilesiniz. Alim olup  böbürlenmektense adam olmaya gayret etmek  evladır..
Azerbaycan bağrında Kafkas İslam Ordusunun bizler için can veren iğit Mehmetçiğini barındıran Türk yurdudur.
Azerbaycan ile Türkiye bir millet iki devlettir..
Yüz yılların mihenk taşından süzülerek hakiki ifadesini tapan ve hepimizin duygularına tercüman olan bu fikri seslendiren rahmetli Haydar Aliyev' in siyasetine övgüler yaparak , yaranarak, methiye kontenjanından Azerbaycan parlamentosunda koltuk kapan bazı milletvekillerinin Haydar Aliyev 'in altını çizerek belirlediği Türkiye ile Azerbaycan' ın Bir Millet düşüncesine karşı çıkmaları nasıl bir tezattır, ne yaman bir çelişkidir, anlayamadım..
Bölgesel sorunların bol, Türkiye ile Azerbaycan arasında ilişkilerin gayet güzel olduğu,birlikteliğin iki ülke menfaatlarına mükemmel hizmet ettiği bu süreci birileri provoke etmek için bir yerlerden düğmeye basmış olacak ki son günlerde  alim ve siyasetçilerden müteşekkil bir grup hızlı antitürk tebliği ne başlamış bulunmakta..
Türkiye Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ile bağlı devlet siyasetine dönüştürdüğü Karabağ'ın işgaline son verilmesi talebini  uluslararası arenada ısrarla gündemde tutan ve iç siyasetteki tüm konuşmalarında da tekrar eden tek ve kardeş olan devlettir.
Dış politikada Türkiye ile birlikte hareket edeceğini Uluslararası tüm toplantılarda net bir şekilde ifade eden Can 'dır Azerbaycan..
Büyük resimde gördüğümüz bu görüntü birilerini rahatsız etmekte, birilerine batmakta ki onlar da manipülasyon için amade olan grupu devreye sokarak nifak çıkarmak , Türkiye Azerbaycan ilişkilerini bozmak istiyorlar..
Başaramayacaksınız, merak etmeyiniz.
Yazıp çizdikleri sakız misali çeynenip atılacak, geriye ise Türk olmadıklarına dair itirafları kalacak.. Türk'e sövmeği marifet gören bu grupun  Alim ya da siyasetçi kimliklerine puan vermek hadsizliğinde bulunamam Türk olarak asaletim buna izin vermez , ama asıllarını inkar etmedikleri gayri Türk  olduklarını  itiraf ettikleri  için bir okkalı aferini hak ediyorlar.
Tanrı Türk'ü  Türk düşmanlarından korusun..
Türk"ün Gazi şehri Magosa 'dan selam sevgilerle ..
Türk Prof.Dr.Aygün Attar..
Not: yavru vatanda Kıbrıs tayım iş nedeni ile..
Bu konuyu döndükten sonra yazacaktım aslında ama Avrupa' dan çok sevdiğim Türklük davasının gayretli neferi Sefa Yürükel  hocanın " Aygün Hocam neler oluyor" dediği heyecanlı telefonu nedeni ile araçta yazdım.
***
Azerbaycan ile Türkiye bir millet iki devlettir.
Sizleri kutlarım.
Av. A.Erdem Akyüz
***
Sefa Yürükel den Çok acil uyarı: Azerbaycan da Türk düşmanlığı yayılmaya çalışılıyor
Değerli Dostlar, 
Aşağıdaki  ki iletide görüldüğü gibi bu ay içerisinde ikinci defa Azerbaycan da  sözde akademisyenler üzerinden yaydırılmak  istenen  Türkiye ve Türk düşmanlığı sabrın ötesine geçmiş durumda. Bu konuda  T.C yetkilileri tedbir alıp ve bu konuyu acele Azerbaycan devleti ve akademisyenleri ile görüşmeleri gerekmektedir. Yoksa bu tür sözde akademisyenler iki kardeş halkın arasını açmak isteyip, nifaklar sokup sahte bilgi ve yalanlarla terbiyesizleşeceklerdir. Bu iyiye alamet değil. 
Bunu Türk yetkililerinin ve akademisyenlerin  ciddiye almaları ve konu üzerine ivedilikle durmaları dileği ile bilginize yazıyorum. Saygılarımla 
Sefa Yürükel / Etnograf ve Sosyalantropolog
Soykırımlar ve terörizm araştırmacısı
Hollanda/Norveç
Tel. 004795298366 Norveç 
Tel: 0031 6 34 37 10 12 Hollanda 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder