21 Ekim 2016 Cuma

MÜSLÜMAN KİSVESİ ALTINDA MÜSLÜMANLARA KARŞI AMANSIZ BİR NEFRETLE SALDIRAN; ABD SOPASI IŞİD FİTNESİNİN "MENFUR EMELİ" VE HEDEFİNDE ŞİMDİ KERKÜK TÜRMENLERİ VAR

ABD BESLEMESİ, BOP VE BİP SOPASI IŞİD;
KERKÜK TÜRKMENLERİNE SALDIRDI. 
Gece yarısı Kerkük'teki kamu binalarına eş zamanlı saldırılar düzenleyen IŞİD teröristleri, eski emniyet binasını ele geçirdi. Örgüt, kent merkezinde farklı semtlerde bombalı üç araçla kalleşçe saldırılar gerçekleştirdi. Yoğun çatışmaların yaşandığı Türkmen kentinde olağanüstü hal var. Peş peşe gelen saldırılar ve katliam girişimleri yüzünden cuma namazı kılınamadı.
TÜRKİYE’YE MİSİLLEME
Dost, kardeş, kandan ve candan Türk, TÜRKMEN halkının maruz kaldığı saldırılarda en az 13 kişi yaşamını yitirirken, eli silahlı IŞİD'lilerin sokaklarda yürürken çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Fotoğraflarda çatışmada öldürülen IŞİD'liler de yer alıyor.
Irak'ın Kerkük kentinde, IŞİD üyeleri beş semtte güvenlik güçlerine ait binalara saldırdı. İki intihar eylemcisi eski emniyet binasını ele geçirdi ve bunun üzerine güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Musul operasyonuna misilleme yapan terör örgütünün üyeleri, kendilerini havaya uçurdu. Şiddetli çatışmalara sahne olan kentte olağanüstü hal ilan edildi ve  cuma namazı kılınamadı.
Gece yarısı saldırıya geçen IŞİD'in Kerkük'teki 'uyuyan hücreleri' de bombalı üç araçla farklı semtlerde eylemler gerçekleştirdi. Örgüt ayrıca, Kerkük’ün kuzeyindeki elektrik santraline yönelik bir intihar saldırısı düzenledi. Tesisin 13 çalışanı öldü.
Yerel medya, intihar saldırılarının polis karakolları ve bir elektrik santraline yapıldığını, güvenlik güçlerinin IŞİD militanlarını geri püskürttüğünü bildiriyor. Bir yerel televizyon, kentin üstünden siyah dumanların yükseldiği ve otomatik silah seslerinin duyulduğu görüntüleri ekrana getirdi.
MAHALLEDE PANİK
Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw, IŞİD'li teröristlerin göçmen kılığında sisice kente girdiğini ve uyuyan hücrelerinde militanlara katılmasıyla gece saat 03.30'da saldırıların gerçekleştiğini bildiriyor. Etrafı sarılan IŞİD'lilerden altısının kendilerini havaya uçurduğunu belirten Rudaw, Kerkük sokaklarında yürüyen IŞİD'lileri gösteren fotoğrafları paylaştı. Sosyal medyadan Rudaw'a ulaştırılan fotoğraflarda, elleri silahlı IŞİD'li teröristlerin sokakta ilerledikleri anlaşılıyor. Yayın organı, Aden Mahallesi sakinlerinin IŞİD'liler yüzünden büyük bir korku, dehşet ve panik yaşadığını ve acil yardım çağrısında bulunduklarını aktardı. 
Anadolu Ajansı'na bilgi veren polis kaynakları, bazı kent sakinlerinin militanlara yardım ettiğinden şüphelendiklerini söyledi. Polis ayrıca, kent merkezine sızan örgüt militanlarından altısının 1  Haziran semti, eski emniyet binası ve bir otel içerisinde kendisini patlattığını aktardı. Kerkük kent merkezindeki sokağa çıkma yasağı sürerken, IŞİD'in insan avcısı keskin nişancılarının çatılarda konuşlandığı ve masum halkı hedef aldığı görülüyor.
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yayın yapan El Sumeria gazetesi, polisin bir intihar saldırganını öldürdüğünü, diğer üçünün ise kendini havaya uçurduğunu aktardı. Kent sakinlerinin güvenliğinin sağlanması için bu gece başlatılan sokağa çıkma yasağı ise halen devam ediyor.
Arap, Kürt ve çoğunlukla Türkmen halkın yaşadığı Kerkük kentinin güvenliğini Peşmergeler sağlıyor. Kentin 55 kilometre güneyinde IŞİD'ın elindeki Havice ilçesi bulunuyor.
MUSUL'DAN KAN DONDURAN HABER
Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinin terör örgütü IŞİD'in elinden alınması için sürdürülen operasyondan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Irak'ta ABD destekli Musul operasyonu sürerken, Birleşmiş Milletler'den (BM) kan donduran bir açıklama geldi. Reuters'ın haberine göre, BM insan hakları yetkilileri, terör örgütü IŞİD'in Musul'un köylerinden en az 550 aileyi kent merkezine götürdüğünü açıkladı. Yetkililer, kentteki IŞİD mensuplarının bulunduğu bölgelere götürülen bu ailelerin canlı kalkan olarak kullanıldığının düşünüldüğünü belirtti. BM sözcüsü Ravina Shamdasani, bölgeden gelen ve "kanıtlarla desteklenen" bir bilgiye dayanarak, IŞİD'in bir köyde 40 sivili öldürdüğüne dair bir haberi de soruşturduklarını söyledi.
ELEŞTİRİ, YORUM VE KATKI YERİNE KAİM OLMAK ÜZERE (ADMİN)
SİZ MİSİNİZ TÜRKMEN SEVDALISI?
M.Yavuz CEYLAN
Bir anda Türkmen sevdalısı kesilen yiğitler, şimdi de Musul ve Kerkük’teki Türkmenleri koruma sevdasına kapıldılar. Tarihi haklarımızdan, soydaşlarımızdan bahsetmeye başladılar. Türkiye’de hamaset, hele hele Türk kimliği üzerine yapılan hamaset her zaman pirim yaptığı için, özlerinde
Türk düşmanlığı olan ve Türk kelimesini tabelalardan kazımak için uğraşanlar, bir anda Türk aşığı kesildiler. Musul’da, Kerkük’te, Telafer’de Türk varlığı varmış da, oraları koruyacaklarmış da… Sahi aranızda Bayırbucak diye bir yerin adını bileniniz var mı? Bayırbucak Türkmenleri diye bir Türkmen coğrafyasını hatırladınız mı?
Unuttunuz mu yoksa? Unutmuş olabilirsiniz zira son yıllarda her şey, hızlı bir beyin yıkama ve aynı hızla o beyinlerin tekrar sıfırlanması üzerine planlandığı için bazı beyinsizler hatırlamayabilir. Yıkanan beyinlere hatırlatalım; Diyarbakır’da Şivan Perver’le Kürdistan türküleri söyleyenler, Riyad’da İslam ordusu adı altında Araplara aşk ilan edenler bir anda “vay bizim Türkmen kardaşlarımız!” diye yeri göğü inletmeye başlamışlar, Bayırbucak fatihi kesilmişlerdi. Sabah akşam, gece gündüz, günün neredeyse her saati Bayırbucak Türkmenleri ile yatıp kalkmaya başlamıştık.
Bayırbucak, Lazkiye’nin kuzeyinde ağırlıklı olarak Türkmenlerin yaşadığı yemyeşil bir bölge idi. Bayırbucak Türkmenleri Osmanlı bakiyesi olarak Lazkiye’nin bu cennet köşesinde yaşıyorlardı. Rejimle en az sonunu olan hatta hiç sorunu olmayan bir bölge idi burası. Ancak iç savaşta bir el
burayı da karıştırdı. Tırlar dolusu silahlar gitti. Bayırbucak Türkmenleri karşılarında bir anda Suriye ordusunu, diğer muhalif gurupları buldular. Türkiye ise Türkmen sevdasından mı yoksa “Türkmenler üzerinden Halep zaferi hayali kurduğundan mı!” bilinmez, iki yıl boyunca Bayırbucak Türkmenlerine sürekli yardım akıttı.
Onların Suriye ve Rus ordusu ile en kanlı bir şekilde savaşmaları için her şey yapıldı. Türkiye’den “ülkücü komandolar, sivil kahramanlar, eline füze alıp Rus uçağı düşüren yiğitler” ihraç edildi.
Sonuç: İşte sonucu kimse konuşmuyor. Aylarca Bayırbucak Türkmenleriyle yatan, onlarla kalkan yandaş medya bir anda Bayırbucak haberlerini kesti. Çünkü Bayırbucak’ta Türkiye’nin desteklediği isyancı Türkmenler ağır bir mağlubiyet aldı. Bayırbucak düştü. Gımam düştü. Karamanlı düştü. İsapınar düştü. Kızıldağ düştü. Acısu düştü. Rahman Tepe düştü. Daha sayayım mı, Nahmiye, Kastel, Maaf düştü.
Türk köyleri birer birer düştü.
Haklarını koruyacağız, özgürlük vereceğiz dediğimiz Türkmenler vatansız, evsiz barksız, evlatsız, ailesiz kaldı. Suriye ordusunun saldırılarından kaçıp “kardaş Türkiye’ye sığınan” Türkmenleri günlerce sınırdan içeri almadık. Bu muhteşem Türkmen politikasını ortaya koyanlar bugün Bayırbucak kelimesinden köşe bucak kaçıyorlar. Bayırbucak Türkmenlerini kurtardılar şimdi de Musul Türkmenlerini, Kerkük Türkmenlerini kurtaracaklar!
Diyarbakır’da Kürtçü, Riyad’da Arapçı, Musul’da Türkçü olanların samimiyetine inanmamız mümkün değil. Her ne olursanız olun Allah aşkına artık şu Türklerden, şu İslam dünyasından elinizi çekin. "İslam dünyasının hakkını koruyacağız" dediniz, İslam dünyası kana bulandı; "Türkmenleri kurtaracağız" dediniz Türkmenler vatansız kaldı. Türk’ün üzerinden de, İslam’ın üzerinden de elinizi çekin artık. Elinizi emperyalizmin üzerine koyarak, Türkün ve Müslüman’ın hakkını koruyamazsınız. [Posted by: Tamer Olgun htamerolgun@gmail.com]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder