25 Ekim 2016 Salı

FETÖ DARBESİ KOMİSYONU: "Dr. Aytun Çıray, AKP’nin % 34'le Meclisteki sandalyelerin % 66'sını kazandığı 2002 Milletvekili Genel Seçimlerine FETÖ gölgesi düşüp düşmediğini Mehmet Ağar’a sordu."

YÜKSEK SEÇİM KURULUNDA FETÖ İŞARETLERİ GÖRÜYOR MUSUNUZ?..
CHP İzmir milletvekili ve 15 Temmuz FETÖ Darbesi Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray, AKP’nin yüzde otuz dört oy oranıyla Meclisteki sandalyelerin yüzde altmış altısını kazanmasıyla sonuçlanan 2002 Milletvekili Genel Seçimlerine FETÖ gölgesi düşüp düşmediğini Mehmet Ağar’a sordu.
Doğru Yol Partisi Mehmet Ağar liderliğinde girdiği 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde yüzde onluk barajını kırk bin oy farkla,  %9.9 oy oranıyla aşamamış, bunun sonucunda ortaya çıkan iki partili parlamento tablosunda AKP ezici bir milletvekili çoğunluğu elde etmişti. Ancak bu ,sonuç DYP’nin kıl payı denebilecek bir oy farkıyla baraj altında kalmış olması bakımından tartışmalı değildi. Bu seçimlerde asıl sorun daha sonra kapatılan DEHAP’ın seçimlere katılma hakkı olmadığının Yargıtay tarafından onaylanmış olmasına rağmen, bu seçimlere girmiş olması ve seçim sonuçlarına Yargıtay kararı gösterilerek yapılan itirazların YSK tarafından dikkate alınmamasıydı.
Aytun Çıray Ağar’a yönelttiği soruda bu durumu hatırlatarak “2002 seçimlerinde milletvekili dağılımının  Yargıtay’ın bu kararına göre yapılması gerekiyordu.
"YÜKSEK SEÇİM KURULU
(YSK) SORGULANMALI 
VE YARGILANMALIDIR"
Bu durumda DYP 66 Milletvekili ile Parlamento’ya girecekti. Fakat YSK Yargıtay kararlarının gereğini yapmadı.
Ne seçimleri iptal etti, ne DEHAP’ın aldığı oyları dışarda bırakarak DYP’yi parlamentoya aldı. YSK’nın bu kararlarında FETÖ’nün işaretlerini görüyor musunuz?’ diye sordu.
2002 SEÇİMLERİNDE 
YSK KARARI TAHKİK EDİLMELİ!  
Ağar, Çıray’ın bu sorusunu ‘O günün şartlarında görmedim. Ama ihtimal olarak değerlendirilmeli, tahkikat yapılmalı. O dönem gerçekten çok uğraşıldı. O günkü kurul gözden geçirilmeli, ilişkiler gözden geçirilmeli. Ciddi bir tahkikatla belki bir sonuca varılır. Yargıtay bu kararı vermişti, doğru söylüyorsunuz.’ diye cevaplandırdı. Bu cevabı yorumlayan Çıray, “Mehmet Ağar’ın bu cevabı çok önemlidir. Çünkü YSK’nın bu kararı Türk siyasetinde darbe kalkışmasına giden yolların döşendiği ilk önemli taştır” dedi.
DYP-ANAP BİRLEŞMESİNİ 
KİM SABOTE ETTİ?
Çıray’ın Ağar’a yönelttiği ikinci soru akamete uğrayan DYP-ANAP birleşmesiyle ilgiliydi. Çıray Ağar’a, “Türk siyasi hayatının kırılma noktalarından bir tanesi de sizin Genel Başkan olduğunuz dönemde Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisinin birleşmesiydi. O zaman minimum yüzde 15 oy alacağınız gözüküyordu. 2/6/2007 tarihinde Anavatan Partisi bir kongre düzenledi. Kongrenin konusu, Anavatan Partisinin kendisini feshederek Demokrat Partiye katılmasıydı. Aranızda yaptığınız protokole göre siz o kongreye davetliydiniz ve katılmanız bekleniyordu. Fakat siz kongreye katılmak yerine bugün, bugünkü adıyla FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatlarına gittiniz. Orada ‘Hocaefendi’yi övdünüz. O seçimlerde bu birleşme gerçekleşmedi, yüzde 47 oyla Adalet ve Kalkınma Partisi tekrar tek başına iktidara geldi.” dedi ve  “Bu birleşme FETÖ tarafından mı sabote edildi” diye ekledi. Ağar, bu soruyu “FETÖ siyasette kim güçlüyse ona yanaşır” diye cevapladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder