14 Nisan 2017 Cuma

"CUMHURBAŞKANI'NIN YARGILANMA KORKUSU" ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması: “Cumhurbaşkanının yargılanma korkusunu (yeni anayasa tasarısı 'referandum' ile ortadan kaldıracağız”

Bu ne yaman bir çelişki?.. Hani, şimdiki "mevcut ve mer-i" yasada Cumhurbaşkanı yargılanamıyordu da, yeni yasada yargılanacaktı?
BAŞBAKAN 
BİNALİ YILDIRIM 
AÇIKLADI: 
"CUMHURBAŞKANININ YARGILANMA KORKUSUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ!.."
İnanılır gibi değil!.. Başbakan Binali Yıldırım, anayasa referandumu propaganda çalışmaları sürecinde açıkladı: “Cumhurbaşkanının yargılanma korkusunu ortadan kaldıracağız” (Sayın Cumhurbaşkanı'nın yargılanma korkusu mu var, varsa neden ve niçin acaba?..) 
DEMEK Kİ BÜTÜN MESELE BU İMİŞ!..
Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı'nın cezai sorumluluğuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 'Kolay yargılanma iş yapmamayı getirir.' diyen Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanı'nın yargılanma korkusunu ortadan kaldıracağız" dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında bazı gençlerin ve Didem Arslan'ın sorularını yanıtladı. Binali Yıldırım'ın canlı yayında kullandığı bazı ifadeler sosyal medyada sıkça paylaşılarak eleştirildi. Parlamenter sistemde Cumhurbaşkanı'nın yargılanamayacağını ileri sürerek söze başlayan Başbakan Yıldırım, "Hem yetkili hem sorumsuz olmak tatlı bir şeydir." dedi.
"Yargılanma korkusunu ortadan kaldırıyoruz"
Başbakan Yıldırım, daha sonra Didem Arslan'ın Cumhurbaşkanı'nın sorumluluğuyla ilgili sorduğu soruya ise "Kolay yargılanma iş yapmamayı getirir." diye cevap verdi. Stüdyodakilere, 'Sizin aklınızda yargılanma korkusu olsa, siz iş yapabilir misiniz?' diye soran Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanı'nın yargılanma korkusunu ortadan kaldırıyoruz." diyerek 16 Nisan'da oylanacak başkanlık sisteminin Cumhurbaşkanı'na vereceği sorumsuzluğu dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder