17 Nisan 2017 Pazartesi

Düşmana yardım ve yataklık yaptığı sabit bir güç; Ancak, "GAFLET, DALÂLET VE HIYANET EHLİ TARAFINDAN" sahiplenilebilir! Aksi taktirde; "İNCİRLİK DÂHİL OLMAK ÜZERE" bütün düşman unsurlar vatan topraklarından derhal atılmalıdır.

DİYARBAKIR’DAKİ ABD ASKERLERİ NE YAPIYOR?
Diyarbakır’da konuşlu ABD askerlerinin, Suriye’deki YPG’ye yardım etme olasılığının çok yüksek olduğu belirtildi. Bölgede yaygın olarak anlatılan, halk arasında şikâyet konusu olan ve özellikle Aydınlık Gazetesine konuşan bazı kaynaklar, ABD askerlerinin orada ne yaptığının Türk tarafına iletilmediğinin altını çizdi.
Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü içine kaçak üs kuran ABD’nin, buradaki faaliyetleri ile ilgili askeri kaynaklar çarpıcı açıklamalarda bulundu. 8 Temmuz 2015’te ABD ve Türkiye arasında imzalanan ve Amerika’nın terör örgütü ile açık işbirliği, yardım ve yataklığı çerçevesinde ve özellikle İncirlik Mutabakatı’ndan sonra “Türkiye aleyhine çalıştığı herkesçe bilinen” Eylül 2015’te faaliyete geçen Diyarbakır’daki korsan ABD üssü için askeri kaynaklar:, “Yapılan anlaşmaya Suriye’nin kuzeyinde bulunan ABD askerleri yardıma ihtiyaç duydukları takdirde onlara destek sunmak için ABD askerleri Diyarbakır’daki üsse konuşlandı. Ama Diyarbakır’dan bu gerekçe ile giden ABD askerlerinin orada ne yaptığı Türk tarafına iletilmiyor. Diyarbakır’dan ‘ABD askerlerine desteğe gidiyoruz’ deyip, YPG’ye yardım etmeleri de büyük bir olasılık” dedi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekteteri Ümit Yalım ABD’nin bu üssü istediği gibi kullanmasının temel nedeninin siyasi iradenin gerekli tepkiyi göstermemesi olduğunu söyledi.
2 UÇAK 3 HELİKOPTER VAR
Askeri kaynaklar Diyarbakır’da bulunan ABD askerlerinin saysının, arama-kurtarma timi, destek timi ve geri hizmet işlerini yapanlarla beraber 200-250 (bazı yayın ve kaynaklarda bu sayı 300 olarak ifade edilmektedir) kişiyi bulduğunu söyledi. Arama-kurtarma timinde yer alan askerler ABD ordusunun en nitelikli birliği olarak biliniyor. ABD’nin özel ve nokta operasyonlarında bu birlik kullanılıyor. Üste ayrıca 2 uçak ve 3 helikopterin bulunduğunun da altı çizildi. Kaynaklar iki uçak ve üç helikopterin burada bulunmasının, bu üssün çok aktif olarak kullanıldığın göstergesi olduğunu vurguladı.
HAYATİ ÖNEME SAHİP
Diyarbakır’daki korsan üs, ABD açısından hayati öneme sahip. ABD eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı General Philip Breedlove, Diyarbakır’daki kaçak üs ile ilgili, “Diyarbakır Üssü de bizim için hayati öneme sahip. Birçok arama kurtarma faaliyetimizi buradan yapıyoruz” ifadesini kullanmıştı. Öte yandan Eylül 2015’te kurulan üssün son dönemlerde genişletildiğini, etkinlik ve fonksiyonlarının ise arttırıldığını bazı gazeteler daha önceki tarihlerde yazmıştı.
CIA’NIN KİRLİ İŞLERİ
Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Burada bulunan helikopter ve uçakları havada izliyoruz, burada bir sıkıntı yok. Sorun Diyarbakır’dan oraya giden bu özel birliklerin orada ne yaptığına ilişkin. Diyarbakır’da bulunan ABD askerlerinin hepsi özel birlik ve Suriye’de Irak’ta nokta operasyonlar düzenliyorlar. Bu birlikler ayrıca CIA’nın ‘kirli’ işlerini de yapan birlikler. ABD YPG’ye "kara gücüm" diyorsa, ki, bunu her fırsatta dillendirmektedir. ABD’nin Diyarbakır’daki faaliyetlerini mutlaka ve acilen sonlandırmak lazımdır. Bunun ise acilen yapılması gerekiyor.
YABANCI ÜSLERİN YÖNETİMİ TÜRK TARAFINDA
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Diyarbakır’da bulunan ABD üssünün durumuna ilişkin, şöyle konuştu: “Türkiye’de bulunan yabancı üsler NATO kapsamında yapılan Üslerin Kullanımı Anlaşması’na göre kuruldu. Bu anlaşmaya göre üslerin yönetimi bize ait. Üslerde bulunan yabancı askerlerin yargılamalarını sadece kendi ülkeleri yapıyor. Ancak hükümetlerin gevşek tutumları nedeniyle bu üslere yerleşen ABD askerleri orayı sahiplenmişlerdir. Bir üs kurulmadan önce orada kaç askerin olacağı, üssün kaç metrekarelik alanı kaplayacağı, kaç aracın, silahın üsse gireceği anlaşmayla belirlenir. Bizim askeri bölgelerimize kurulan yabancı üslerdeki askerlerin, oranın Türkiye toprakları olduğunu anlaması için, yapılan anlaşmalarda yabancı askerlerin araçları, asker sayısı, faaliyet gösterecekleri alan konusunda sınırlamalar getirilmesine özen gösterilir. Ancak hükümetlerin pasif ve teslimiyetçi politikaları nedeniyle bu üslerin fonksiyonu değişmiştir. Hükümetler ses çıkarmazsa Diyarbakır üssünde olduğu gibi alan genişletme, asker sayısını artırma gibi olaylar meydana gelebilir. (İktibas, derleme ve değerlendirme: Aydınlık, Gazeteler ve Ajanslar)
LÜTFEN DİKKAT!.. 
ÇOK ÖNEMLİ BİR BİL NOT:
KIBRIS'TA RUM NÜFUS 
(Ilhan DÜLGER (15 03 2017)
Birinci Dünya Savaşından sonra İngiltere, Rusya'da bulunan 100 bin civarındaki Yunanlı (Elen / Grek)’i Kıbrıs'a yerleştirmiştir. 
İkinci Dünya Savaşı sona erdiğinde ise Yunanistan'da büyük bir iç savaş başladı.
Bu kanlı savaş, ancak İngiltere'nin fiili desteği sayesinde, 1950 yılında sona erdirilebildi. Hükümet ve rejim karşıtı Rusya taraftarı komünist gerillalar, hapishaneleri doldurmuştu. Albay Grivas da tutuklananlar arasındaydı. Bu tutuklu veya hükümlüler, idamlarını beklerken: yine İngiltere devreye girdi ve 80 bin azılı komünist gerillayı, Kıbrıs adasınaa yerleştirdi. İşte EOKA ve diğer bölücü, ENOSİS yanlısı terör tedhiş örgütleri bu bağlantı ile kuruldu ve AKRİTAS PLÂNI bunlar tarafından güçlendirildi.
ŞİMDİ BU (ELEN, GEREK, YUNANLI) GÖÇMENLERİN ÇOCUKLARI ADANIN RUM NÜFUSUNUN YARISINDAN FAZLASINI TEŞKİL EDİYORLAR...
1974'ten sonra adaya gelen Türkleri durmadan hesaplardan düşerek toprak hesabı yapanlar, Türkiye'den gelenler geri gitsin diyenler “bu tarihi gerçeği hatırlayıp” dikkat etmelidirler! 
Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti ve özellikle “Milli Dava Kıbrıs” düşmanı bazı melânetler tarafından, Gereklerin ENOSİS emellerine rağmen yeniden başlatılan Müzakerelerde (!), Rum nüfusun yarısı düşülerek toprak görüşmesi yapılabileceği Kıbrıs'a bildirilmelidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder