11 Mayıs 2019 Cumartesi

Seçtiğimiz haberler ve ulusal yorumlarımız. İmamoğlu konuştu.





İMAMOĞLU, "BU SEÇİMDE BELKİ DE DÜNYA TARİHİNDE İLK DEFA KAMUNUN YAPMASI GEREKEN BİRÇOK SORUMLULUĞU TOPLUM OLARAK YAPARAK, DEMOKRASİ MÜCADELEMİZİ ZAFERLE SONUCA ULAŞTIRACAĞIZ" DEDİ:


HERŞEY GÜZEL OLACAK!
İmamoğlu ABD basınına konuştu: Daha büyük bir adım atıyoruz

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak YSK'nın iptal kararıyla mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu ABD basınına konuştu. İmamoğlu 23 Haziran’da yapılacak seçimleri de kazanacağını söylerken, kendisini şu anda da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hissettiğini söyledi. İmamoğlu, "Bu seçimde belki de dünya tarihinde ilk defa kamunun yapması gereken birçok sorumluluğu toplum olarak yaparak, demokrasi mücadelemizi zaferle sonuca ulaştıracağız" dedi.

Voice of America’nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu 31 Mart seçimlerine yönelik sıkı bir hazırlık yaptıklarını ancak bu kez o hazırlıkları bir adım daha ileriye taşıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, “Şimdi bir adım ileri gidiyoruz. Daha büyük bir adım atıyoruz. Büyük bir hukukçu desteği alacağız. Yanılmıyorsam 50'ye yakın baro açıklama yaptı. On binlerce avukat bize bu süreçte katkı sunacak. Yani biz sadece olaya sandık güvenliği, sandık sonrası açıklama ve o geceye dönüp bakışımız olmayacak. YSK dahil, hiçbir gerekçe üretmemeleri noktasında mutlaka çok dikkatli olacağız ve biz bu seçimde belki de dünya tarihinde ilk defa kamunun yapması gereken birçok sorumluluğu toplum olarak yaparak, demokrasi mücadelemizi zaferle sonuca ulaştıracağız” diye konuştu.


ULUSAL YORUM: İmamoğlu, İstanbul Belediye Başkanlığının ötesinde, başka bir liderliğe doğru adım adım yaklaşıyor gibi.
Türkiye genelinde gençliği, dinamikliği ve olumlu tavrı ile puanlarını arttırırken, halkın da sevgi ve sempatisini kazandı. 
Umulmayan bir başarıya kavuştu. 23 Haziran Seçimini de kazanırsa, İmamoğlu geleceğin CHP başkanı ve ileride Cumhurbaşkanı bile olabilir. 
Halk artık kötü söz ve kavga istemiyor, barış ve güzel sözler duymak istiyor.


 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hedefleri Türkiye oyları CHP'ye

Terör örgütü PKK açıkça oyların adresini gösterdi. Örgütün üst düzey yönetiminden yapılan açıklamada “HDP İstanbul’da İmamoğlu’nu destekleyecek. 23 Haziran’da da bu strateji başarı kazanacaktır” denildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan(İBB) adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu'na PKK'dan bir açık destek daha geldi. Türkiye'yi hedef alan eli kanlı terör örgütü İmamoğlu'na açık desteğini duyurdu.

Ekrem İmamoğlu içkisiz sokakta bulunan AVM'sinde içki satmak için bin dereden su getirmiş!


Beylikdüzü'nün eski CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ortağı olduğu AVM'ye içki satışı olmayan caddede olmasına rağmen içki ruhsatı almak için mecliste bin dereden su getirdiği ortaya çıktı. Meclis üyelerinin haritalarla karşı çıktığı bölümde sinirlenen İmamoğlu yine Belediye Başkanı olduğu yerde başka ortaklıklarının da olduğunu itiraf ediyor.



ULUSAL YORUM: Sabah gazetesinde yayınlanan yukarıda ki haberlerde, İmamoğlu lekelenmeye ve halkın gözünden düşürülmeye çalışılıyor.
İstanbul'da yaşayan Kürt vatandaşlarının oyları her partiye gidebilir. AK Partiye verilmeyen oyların PKK ile ne ilgisi olabilir. 
Çamuru at, ortalığı kirlet, sonra temizleyebilirsen temizle. Birde Çamuru petrol artığı ziftle karıştırırsan o elbiseyi temizleyemezsin, çöpe atmak zorunda kalırsın.
İmamoğlu'nun başarı trendi, birilerini rahatsız ediyor. 
Demokrasi var ise bu ülkede bırakın halk kimi istiyor ise onu seçsin. 
Kirli çamaşırlar ortaya dökülünce kimlerin zarar göreceği ortadadır.
Kavgayı ve kötü sözü bırakalım, güzellikleri sergileyerek halkın huzurunu kaçırmayalım.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Devlet Bahçeli: Cem Yılmaz’ı artık sevemem demiş.

Bahçeli, ‘'İmamoğlu'ndan bir lider mi doğuyor?'' sorusuna, “Liderliği bu kadar basite almamalı” cevabını verdi. 
Bahçeli, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi için ise “Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği şekliyle; çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır.
Kılıçdaroğlu çok hırçın bir üslupla tartışma zemini açtı, YSK'nın yedi üyesini ‘çete' olarak suçladı. Bu kadar kırıcı, karıştırıcı konuşmayı yapan kişi dokunulmazlık zırhına bürünmemeli, önünü açmalıdır.
SEÇİMLERDE HEMŞEHRİCİLİK: İstanbul'da yaşayan 16 milyon insanının hemşerileri hep Anadolu'dadır. 
15 ilimizi yani 250 binden fazla İstanbul'da hemşerisi bulunan illerimizi esas alarak bir çalışma başlattık. Anadolu'da bu illerimizden kimi kim ne kadar tanıyorsa, eşi, dostu, akrabası kimi varsa, hangi köy, mahalle, ilçeden ise İstanbul'a gitmek suretiyle Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları, seçimin önemini ve bu seçimde Binali Yıldırım beyin kazanması noktasındaki düşüncesini paylaşacak. Bunu “Hemşeri harekatı” olarak nitelendirdik,
“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”: 2014-2013 yıllarında Emre Uslu denen bir kişinin sloganı 
“Her şey çok güzel olacak” diyen bir eski cumhurbaşkanı var.(Abdullah Gül) FETÖ var, PKK'cılar var, siyasette çok değişik beklentiler içinde olanlar var. Slogan çok yanlış. Bana ille bir slogan diyorsanız, ‘İstanbul'da bu kadar gürleyen havada, yağmur bereket varken yıldırımlar çaksın' derim.


Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu: Cumhurbaşkanlığı toplumun yarısı ile kopuş yaşıyor, demiş.

“Ağır sorumluluğun yükünü omuzlarımda hissediyorum”

“Kutsal değerlerimizin siyasi çıkarlar uğruna hoyratça kullanılması üzerine düşünülmeli”

“Psikolojik kopuş”

– Demokratik başkanlık sistemlerinde gözlendiği gibi Cumhurbaşkanının parti üyeliğine sahip olması bir sorun teşkil etmemekle birlikte genel başkanlık görevinin de aynı kişi tarafından yürütülmesi hem devlet işleyişi hem parti kurumsallaşması açısından sakıncalar doğurmaktadır. 

“Partili cumhurbaşkanlığı uygulamasında sıkıntılar var”

“Düşünce özgürlüğü sonuna kadar korunmalıdır”

“Basın özgürlüğü demokrasimizin bağışıklık sistemidir”


ULUSAL YORUM: Devlet Bahçeli CEM YILMAZI artık sevmeyecekmiş. Cem Yılmaza'a sormak gerek. Cem,  Bahçeli seni sevmez ise sen de bir eksiklik olur mu? Ne kaybedersin? Üzülür müsün? Diye sormak gerek.
DAVUTOĞLU Meydanlara inmeye başlamış. İyi de Davutoğlu şimdi mi aklın başına geldi diye, vatandaş soruyor. Sen bu ülkeyi Suriye Bataklığının içine sokmadın mı?
Sana bu vatandaş nasıl güvenecek. 
Partili Cumhurbaşkanlığı uygulamasında sıkıntılar var, diyorsun. Sıkıntı ne, çözüm için neler öneriyorsun. Bu konuşmalardaki desteği de kimden alıyorsun? Mutlaka bir desteğin var, olmasa bu kadar cesur konuşamazsın gibi geliyor bizlere.
"Düşünce özgürlüğü sonuna kadar korunmalı, "diyorsun. "Basın Özgürlüğü demokrasimizin bağışıklık sistemidir," demişsin. 
Ne güzel sözler bunlar. 
Ancak; Düşünce özgürlüğünden senin Başbakanlığın döneminde tutuklanan gazetecilere ne demeli!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder