9 Ocak 2017 Pazartesi

MHP Genel Başkan Adayı iken, “Devlet Bahçeli’ye karşı verdikleri adalet, hukuk ve demokrasi mücadelesi sonucu” nahak yere partisinden ihraç edilen Meral Akşener:

AKŞENER: ERDOĞAN İSTİFA EDECEK Mİ?
MHP Genel Başkan Adayı iken, “Devlet Bahçeli’ye karşı bir grup partili ile verdikleri adalet, hukuk ve demokrasi mücadelesi sonucu” nahak yere partisinden ihraç edilen Meral Akşener; 
Sosyal medya hesabından 'Başkanlık' açıklamasında bulundu. Akşener, Erdoğan'a, referandumdan 'ret' çıkması halinde istifa edip etmeyeceğini sordu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Twittter hesabından Başkanlık sistemi ile ilgili açıklamada bulundu. Referandumun ülke içinde kutuplaşma yaratacağını savunan Akşener, Anayasa teklifinin reddedilmesi halinde Erdoğan'a istifa edip etmeyeceğini de sordu.
İşte Meral Akşener'in açıklaması:
“Büyük Türk Milletine,
Türkiye'nin aniden gündemine getirillen Başkanlık-Cumhurbaşkanlığı sistemi, birikmiş sorunlarımıza çare olmayacağı gibi bu sorunların kaynağı olan 14 yıllık AKP iktidarının suçlarını ve beceriksizliklerini örtmek ve bunun sebeplerini başka yerde aramak için hazırlanmış bir senaryodur. Bu anayasa taslağı, AKP iktidarlarının ülkemizi 14 yıldır kötü yönettiğinin itirafı niteliğindedir. Halbuki, yaklaşık bir yıl önce yapılan seçimlerde ülkeyi iyi yönettikleri, hatta çağ atlattıklarını iddia eden de kendileriydi. 
2004 yılında AB uyum süreciyle ilgili Anayasa değişiklikleri, 
2007 yılında Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi referandumu,
2010 yılında vesayet sistemini sona erdirecek denilerek halka sunulan ve referandumla kabul edilen, sonucunda devletin yargısının ve ordusunun FETÖ'ye peşkeş çekilmesi olduğu anlaşılan Anayasa referandumu, hep bizlere aynı gerekçelerle sunulmadı mı?
AKP iktidarı bu değişiklikleri yaparken hep yalan söylemedi mi?
Her anayasa değişikliği sürecinde millete vaat edilen ne gerçekleşti?
2004 yılında AB uyum yasaları ile demokrasi standartını yükseltmek vaadiyle yapılan Anayasa değişiklikleri bunu takip eden barış süreci ve çözüm süreci, PKK terör örgütünü azdırmaktan başka ne işe yaradı?
Şu an ülkemizin tamamı olağanüstü hal altında ve KHK'lar ile yönetilmiyor mu?
2010 yılında yapılan referandum ile gerçekleşen değişiklikler değil mi ülkemizi 15 Temmuz kalkışması ile karşı karşıya bırakan?
Gazi Meclis'imizin değerli mensuplarına, hükümet üyelerine ve Cumhurbaşkanı'na birer sorum olacak:
- Anayasa değişikliklerinin Meclis'te kabul edilmesi durumunda, yapılacak referandumda, 'hayır' çıkması halinde milleti ile ters karar almış bir parlamentonun yenilenmesi zarureti doğmayacak mı?
- Milletimizin hayır demesi halinde, Anayasa değişikliklerinin hazırlayıcısı ve savunucusu hükümet yoluna devam edebilecek mi?
- Milletimizin 'hayır' demesi halinde yıllardır Başkanlık sistemini dayatan Cumhurbaşkanı görevini sürdürebilecek mi? "Ben seçilmiş Cumhurbaşkanı'yım, hem hükümetin başıyım hem de Başkomutanım' iddiasını devam ettirebilecek mi? Yoksa 1969 yılında Fransa Cumhurbaşkanı De Gaulle'ün referandumda hayır çıkması üzerine yaptığı gibi bunu bir istifa sebebi sayacak mı?
İçte ve dışta karşı karşıya olduğumuz sorunlar, ülkemizin bir beka meselesi halini almıştır. Ekonomimiz perişan bir halde ve ülkemizin bütünlüğü tehdit altındadır. Hain darbe girişimi ülkemizin ordusuna ve güvenlik kuvvetlerine en büyük darbeyi vurdu. Bu şartlarda milletimizin tamamını kucaklamak, ortak değerlerimizde buluşmak ve müştereklerimizi artırmak mecburiyetinde olması gereken yöneticilerin "nasıl olurda bu arada bir başkanlık çıkarabilirim?" fırsatçılığı yapmaları doğrusu anlaşılabilir değildir.
Yapılacak bir referandumun ülkemizi iki kutup haline getireceği ve hayra vesile olmayacağı açık bir gerçektir. Değerli milletvekillerimizin sağ duyu göstererek bu duruma dur demelerini ümit etmekteyim.
Saygılarımla, Meral Akşener” (Ulusal Haber & Ulusal Ajans, Ankara: 09.01.2017 13:10)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder