30 Nisan 2019 Salı

Gazetelerden seçtiklerimiz ve kısa yorumlarımız.

HABERLER VE ULUSAL YORUMLAR



ulusal yorum:


Atatürk'ün kurmuş olduğu bir partinin Genel Başkanı'na yapılan bu saldırı öyle kolay kolay unutulacak bir saldırı değildir.Yapılan incelemeler derinleştikçe, saldırının gerçek amacı  ortaya çıkacaktır.CHP bu konuda son derece kararlı gözükmektedir.Toplumu, kutuplaştırmak, bölmek ve parçalamak kimsenin yararına olamaz.Şahsi menfaatler uğruna ülkenin geleceği ile oynamak son derece tehlikeli olabilir. Daha mantıklı ve sağ duyulu olmak zorundayız.Halk TV. de hemen her gün bu konuda uzman görüşleri dile getirilmektedir.Basit bir protestodan öte, bıçakla bile saldırı olduğu söyleniyor.Mutlaka İktidar partisinin daha duyarlı bir şekilde konunun üzerine gitmesinde yarar olduğu kanaatindeyiz. Her konuyu ve her kişiyi FETO'cu olarak suçlamak çok kolaylaştı.Kılıçdaroğlu son beyanatları ile olumlu mesajlar vermektedir. 

İstanbul Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu, Belediye'de personele çıkan yemeklerde düzenlemeler yapması hoş karşılanmaktadır. Yemek ve mevki ayırımı yapılmadan herkesin eşit şartlarda yemek yemesi Demokrasi'nin uygulanması olarak görülmektedir. İmamoğlu halkın sevgisini kazandı. İ







ulusal yorum:
Cumhurbaşkanı Erdoğanın ortaya attığı Türkiye ittifakı mutlaka olmalıdır.
Sadece Siyasi çevreler değil, Sendikalar, odalar, Üniversite yetkilileri, meslek ve sanayi temsilcilikleri olarak çok geniş kapsamlı bir ittifak arayışına ülkemizin ihtiyacı olduğu kanısındayız.
Türkiye'nin içerisinde yaşıdığı ekonomik sıkıntılar, krizlerin baş göstermesi  ve çevremizdeki ülkelerdeki gelişmeler MİLLİ BİR İTTİFAKI ZORUNLU KILMAKTADIR.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerdiği bu ittifaka bütün siyasi partiler sıcak bakmalı ve uzlaşmacı bir tutum ile mutlaka bir araya gelmelidirler.
Gerekirse Milli Mutabakat Hükumeti de kurulmalıdır.
Eski Cumhurbaşkanlarından Abdulah Gül'de ki siyasi parti kurma hareketi, AKP içerisinde tedirginlik yaratabilir.
Eski AKP lilerin kuracakları bir parti mutlaka AK Partiye zarar verebilir.
31 Mart seçimlerinden sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Türkiye ittifakı’ önerisi geldi. Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ önerisi siyasi kulislerde hızla tartışılırken ABD de harekete geçti. ABD milli bir ittifakın önünü kesmeye çalışırken, ABD planlarına uygun bir ittifak formülü dillendirilmeye başlandı. ABD, siyasi partiler içinde kendine yakın grupları harekete geçirerek ‘Türkiye ittifakı’nın önünü kesecek girişimleri başlattı. CHP’de bir kanat, Çubuk saldırısını öne çıkararak MHP’yi hedef aldı. MHP ile ipleri gererek ‘Türkiye İttifakını’ engelleme, ABD’nin isteği doğrultusunda bir ittifakın önünü açma çabası dikkat çekti.



ulusal yorum:
Demokratlar bir türlü yıllardır birleşemediler. Zaten kimin Demokrat, olduğunu da bir türlü tespit edemedik.
Demokratların ittifakı ile neler olabilir, neler yapılabilir onu da merak ediyoruz doğrusu.
İmamoğlu, İstanbul'lunun sevgisini kazandı.
Eğer seçim yenilenirse, kimsenin şüphesi olmasın İmamoğlu ezici bir çoğunlukla başkanlığı yeniden kazanır. Bunu AKP'lilerin iyi düşünmesi gerek.



ulusal yorum:
Domates bu ülkede çok tüketilen bir meyvadır. En ucuz o olmalıdır. Maalesef halk artık tane tane almaya başladı. Tarımı yok olan bir ülke aç kalmaya da mahkumdur.
CHP de YSK korkusu olmaz. İstanbul Seçimleri yenilendiği taktirde CHP li Aday İmamoğlu ezici bir çoğunlukla tekrar Başkanlığa oturur. Asıl düşünmesi gereken AKP dir.





ulusal yorum:
 İstanbul'lular belirsizliklerden bıktılar. Herkes suskun ve küskün bir durumda. Türkiyenin Dörtte birinin barındığı İstanbul'da yaşam koşulları zaten ağır.
İmamoğlu ile İstanbul'lular sevinmişti. Bundan sonra kolay kolay onu bırakmazlar. Bundan korkan AKP elbette İmamoğlu'na bu kadar büyük bir rantı olan Şehri bırakmak istemeyecektir.
Demokrasiye inanmak ve kurallarına uymak gerek.
Dış güçlerle işbirliği yapan iç güçler Türkiye'yi tuzağın içine çekmek isteyeceklerdir. Bunun çalışmasını yüzyıllardır yapmaktadırlar. Lozan'ın mağlubiyetini hazmedemeyen emperyal güçler, devamlı ülkemiziin içerisini kaşımaktadırlar. Birlik ve beraberlik içerisinde olarak bu tuzaklara düşmememiz gerek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder