14 Nisan 2019 Pazar

Mansur Yavaş’tan manifesto gibi çıkış: Haram yemedim, yedirmem




Mansur Yavaş’tan manifesto gibi çıkış: 

Haram yemedim, yedirmem.



Mansur Yavaş’tan manifesto gibi çıkış: Haram yemedim, yedirmem.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçimden sonra ilk kez toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaşanan ‘yetki’ tartışması sonrasında kritik bir açıklama yaptı. Yavaş, “Bu yaşıma kadar haram yemedim. Bu yaştan sonra ne haram yerim, ne de haram yediririm” dedi.
Yavaş, 13 Nisan günü yaşanan belediye şirketlerinin denetim yetkisinin Meclis'e devredilmesi tartışması üzerine dün şu açıklamayı yaptı:
HARAMA MEYLEDERSE KARŞIMA DİKİLİN
“Bu yaşıma kadar haram yemedim. Bu yaştan sonra da ne haram yemenin ne de haram yedirmenin riskine dahi girecek değilim. Olur da belediyede göreve getirdiğim arkadaşım harama meyleder, sizler de karşıma dikilmezseniz 5 buçuk milyon hem şehrimize hem bu dünyada hem de ahrette hesap vermek zorunda kalırsınız. Her şeyin kayıt altına alındığı bilişim çağındayız. Bu kayıtları 100 yıl sonra gelecek olan torunlarımız bile okuyabilecek durumda. O yüzden yapılan iyi ve kötü ne varsa, tarihe miras kalacak.”

O YETKİ HEP BAŞKANDA: AKP-MHP grubunun verdiği önerge ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının yetkisi Meclis'e verilmek istendi. Böylece belediyeye bağlı şirketlerin yönetim kurulları ve denetlenmesiyle ilgili yıllardır başkanda olan yetki alınmak istendi.
‘İŞÇİLERİ KORUMAK İSTEDİK' SAVUNMASI: AKP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mümin Altunışık, işleme konulmayan önergeyi “Bu önergeyle belediyeden atılması düşünülen işçileri de korumak istedik” diye savundu.


 
O YETKİ HEP BAŞKANDA: AKP-MHP grubunun verdiği önerge ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının yetkisi Meclis'e verilmek istendi. Böylece belediyeye bağlı şirketlerin yönetim kurulları ve denetlenmesiyle ilgili yıllardır başkanda olan yetki alınmak istendi.
‘İŞÇİLERİ KORUMAK İSTEDİK' SAVUNMASI: AKP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mümin Altunışık, işleme konulmayan önergeyi “Bu önergeyle belediyeden atılması düşünülen işçileri de korumak istedik” diye savundu.
 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&6666&&&&&&&&

CEZAYİR’DE HALK’IN PROTESTOLARI DURULMUYOR.


Halk neden Buteflika'yı istemiyor?

Cezayir’i 20 yıla yakın süredir idare etmeye çalışan 81 yaşındaki Buteflika’yı Cezayir halkı artık liderleri olarak görmek istemiyor.

81 yaşındaki politikacının ileri yaşı, sağlık sorunları, ekonomik sıkıntılar, gençlerin işsizliği Cezayir halkını sokağa dökmüş durumda.

Cumhurbaşkanı’nın ağır sağlık sorunlarına ve ilerleyen yaşına rağmen adaylıkta direnmesi binlerce Cezayirlilerin tepkisini çekmiş bulunmaktadır.

Hemen hemen her ülkedeki siyasetçiler oturdukları koltuğu kolay kolay bırakmak istememekteler.
Koltuğa sahip olan Liderlerin etraflarında oluşan menfaatçi gruplar, liderleri koltuğu kaybedince, kendi ekmeklerinden olma korkusu ile, liderin koltuğunu bırakmaması için baskılarını da arttırırlar.
Cezayir’de de ilerlemiş yaşına ve hastalığına rağmen Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika’nın koltuğunu bıraktırmamak mücadelesi yapılmaktadır.
Fransa'daki Uluslararasi İlişkiler Ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan Brahim Oumansour protestoların kaynağında Cezayirlilerin kendilerinin küçük düşürüldüğü kanısı olduğu görüşünde. Ayrıca Oumansour'a göre Buteflika'nın bu 'koltuk sevdası' ülkenin yurt dışındaki imajının zedelendiği düşüncesinin yayılmasına da neden olmuş. Bu kanının oluşmasında sosyal ağların yeri büyük. Zira teknolojinin imkanlarından gittikçe daha fazla faydalanan gençler sosyal ağları aktif olarak kullanıyor ve başka ülkelerde yaşam şartlarının ne durumda olduğunu net bir şekilde görebiliyor. Bu saptama nedeniyle oluşan tepki sosyal ağlarda hızlı haberleşmenin sonucunda gençlerin organize olup protestolarda aktif rol alması ile dışa vuruluyor.
 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



Arnavutluk'ta Muhalifler Hükümete Karşı Sokağa Çıktı




Arnavutluk'un başkenti Tiran'da binlerce muhalif, sosyalist hükümetin ve Başbakan Edi Rama'nın istifası için gösteri yaptı.

Göstericiler polise sert cisimler ve havai fişeklerle saldırdı. Polisgöstericilere karşı göz yaşartıcı gaz bombası kullandı.
Merkez Sağ Demokrat Parti önderliğindeki muhalefet, Başbakan Edi Rama'nın Sosyalist Partisi hükümetini rüşvete bulaşmak ve organize suç örgütleriyle bağlantılı olmakla suçluyor. 4 saatten uzun süren gösteriler, gece yarısından sonra durduruldu.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Rusya Özel Kuvvetleri'nin (Spetsnaz) Sibirya'daki Tümen kentinde IŞİD'e karşı operasyon düzenleyerek, iki militanı öldürdüğü ve örgütün yakın zamanda gerçekleştirmeyi planladığı bir saldırıyı önlediği belirtildi.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre Rus Özel Kuvvetleri, Tümen kentindeki bir hücre evine ağır silah ve patlayıcılarla baskın düzenledi.
Militanların ateşle karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada iki militan öldürüldü. Başka can kaybı veya yaralanma olmadı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder