20 Şubat 2017 Pazartesi

İHANETE YARDIM VE YATAKLIK TIRMANIYOR!.. KÜRT ENSTİTÜSÜ VE AB KOL KOLA. "Emperyalizmin kanatları altında, basına kapalı kollok Paris’te yapılacak"

İHANETTE SON  TANGO!.. EMPERYALİZMİN KANATLARI ALTINDA BİR KOLLOK!..
Emperyalizmin kanatları altında, basına kapalı kollok Paris’te yapılacak
Paris Kürt Enstitüsü Vakfı, niyetlerini de ortaya koyan ‘Türkiye İç Savaşın Kıyısında mı?’ temalı bir kollok düzenliyor. 17 şubat Cuma günü Pariste Fransız Millet Meclisi'ne bir kaç yüz metre mesafede toplanacak olan kollok iki açık oturumdan oluşuyor.
İlk oturum  ‘Türkiye’de Durum’,  moderatörü Le Monde gazetecisi Marc SEMO. M.Semo, Liberation gazetesi eski Türkiye muhabiri ve ‘Türkiye uzmanı’ gazetecilerden. Bu bölümde katılımcılar: Benjamin ABTAN, avrupa ırkçılığa karşı Hareket başkanı (EGAM). Hamit BOZARSLAN, l’EHESS’de Prof. Bu zat PKK/HDP,APO tezlerinin akedemik dünyadaki sözcülerinden. Ayrıca sözde ermeni soykırımı tezini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Perinçek-İsviçre Kararına karşın, hala savunan sözde ‘bilim adamı’. Marie JEGO, Le Monde Türkiye Muhabiri. Ahmet NESİN yazar, Nesin soyadını hak etmesi tartışılan bir isim. Paris barosundan Martin PRADEL, avukat. Ve İstanbul’dan Radikal gazeteci Fehim TAŞTEKİN, Kafkas halklarının savunulucuğundan güneydoğuya savrulan bir isim. ‘Rojava Kürtlerin Zamanı’ kitabı, İletişim yayınlarında..!
İkinci oturum gene bir niyet ifadesi ‘Batılı müttefikler Türkiye’de ne yapabilir?’ Moderatörü Kendal NEZAN, Fransanın kanatları altındaki, Paris Kürt Enstitüsü Vakfı başkanı. Katılımcılar: Daniel AUROI, Avrupa İşleri Komisyonu başkanı katılıp katılmayacağı belirsiz. Osman BAYDEMİR, HDP Urfa milletvekili...  Sergio CORONADO milletvekili. Ska KELLER, avrupa parlamentosu Yeşiller Grubu eşbaşkanı. François LONCLE, milletvekili katılıp katılmayacağı belirsiz. Marianne MIKKO Avrupa Konseyi parlamenterler Asamblesi eşraportörü, katılıp katılmayacağı belirsiz. David PHILLIPS, ABD Kolumbiya Üneversitesinden hukukçu prof. Ve Mithat SANCAR, HDP Mardin milletvekili hukukçu prof.
Kollok, BOP çerçevesinde PKK/PYD terör örgütüne başta ABD-İsrail, emperyalizmin silahlı ve siyasi desteğinin devam ettiği koşullarda toplanıyor. Kollok, HDP başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Emperyalizmle mücadele etmiyeceğiz’ sözünü kanıtlıyor. Emperyalizmin kanatları altında yapılan işbirliği bu tür kollokların  kimleri bir araya getirdiğini de gösteriyor Kolloğu,13 şubat sonrası akreditasyon kapandığı için basın izleyemiyecek. (Ajanslar, Gürler Akdora/Paris) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder