2 Ağustos 2014 Cumartesi

TÜRKMENLERE "YARDIM İÇİN" UZANMAYAN ELLER KIRILSIN!...

EY İNSAFSIZLAR, EY VİCDANSIZLAR IRAK'TA TÜRKMENLERİN YAŞADIĞI DRAMI VE TRAJEDİYİ GÖRMÜYOR MUSUNUZ?‏
Ey insafsızlar, ey vicdansızlar Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı dramı ve trajediyi görmüyor musunuz? 19 Mart 2003 tarihinde Ankara'da yapılan toplantıda başta ABD olmak üzere Irak'taki bütün taraflar Kürtler'in Kerkük ve Musul'a girmeyeceklerini garanti etmişti. Bugün ise Türkmen şehri Kerkük'te ve Türkmen ilçeşi Tuzhurmatu’da Kürtler, Musul'da ve Türkmen ilçesi Telafer’de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)hâkim olmuştur.Hedefte ise Türkmenler vardır. Gerçekte, Türkmenler kaderlerine terk edildi.Hani Musul ve Kerkük Türkiye’nin milli meselesi ve kırmızı çizgisiydi. Hani “Kerkük’e ve Telafer’e dokunan Türkiye’ye dokunur” sözü nerde kaldı?
Hani söz vermiş ve garanti etmiştiniz!..
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 2 Ağustos 2012’de Türkmen şehri Kerkük’e yaptığı ziyarette aynen şöyle demişti: "(Irak Türkmenlerine) Sizin burada tırnağınıza küçük bir diken batsa, onun acısını 75 milyon Türk Anadolu’da hisseder.”
Zihnimiz ve Gönlümüz Gazze ile Meşgul
Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir düğün salonunda bayramlaşma programları kapsamında konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu:"Bir taraftan Türkiye’de bayramı idrak ediyoruz, bir taraftan da bayramı idrak edemeyen Gazzeli kardeşlerimizle dertleşiyoruz. Onların derdini yüreğimizde taşıyoruz. 10 Ağustos seçimini sizler ne kadar yakından takip edecekseniz, aynı şekilde Gazze'deki her bir ev, her bir aile, her bir fert sizler kadar yakından takip edecek. Çünkü Gazze'dekiler biliyorlar ki; Türkiye'de onlara sahip çıkan bir lider cumhurbaşkanıysa, onlar da kendi evlerinde daha huzur içinde olacaklar. Başlarına bir bomba değil, bir küçük çakıl düşse Ankara'da oturan liderler, onlarla birlikte ağlayacaklar. Onun için günlerdir Gazze ile zihnimiz ve gönlümüz meşgul. Onlar bu huzura kavuşana kadar da gece gündüz çalışmaya, rüyalarımız da dahil Gazze'yi görmeye kararlıyız." diyor.
IŞİD Türkmen illerinde katliam yaparken, Peşmerge’de Türkmenlere zulüm yaparken, Türkiye'de "Türkmen" ismini sahip çıkma manasında telaffuz eden bir devlet yetkilisi dahi yoktur.
Türkmenlerin Sahibi Yok
Terör ve çatışmalardan evlerini terk etmek zorunda kalan Türkmenler, derme çatma çadırlarda, depolarda, mezarlarda, inşaatlarda, yol kenarlarında yaşam mücadelesi veriyor.50 dereceyi bulan sıcaklık, açlık, susuzluk, zehirli akrepler ve salgın hastalıklarla boğuşarak barınaksız ve korumasız yaşamaya çalışan Iraklı Türkmenler, çöl ortasında kimsesiz... Türkmenler, “Burada Arap’ın, Kürt’ün sahibi var, bir tek Türkmenlerin yok. Türkiye neden bize sahip çıkmıyor?” diye isyan ediyor.  Türkmenler öldürülüyor ve göçe zorlanıyor, Türkmeneli’nin şeref, namus ve iffeti hedef alınıyor.Irak Türkmenleri tarihin en büyük dram, acı ve zulmüyle karşı karşıyadır.Bugün Irak Türkmenleri de kendi evlerinde huzur içinde yaşamak istiyorlar!
Türkmenler kan ağlıyor  görmüyorsunuz
Türkmenler kan ağlıyor  görmüyorsunuz, Türkmenler yardım için yalvarıyor duymuyorsunuz, Türkmenler çaresiz ama el uzatmıyorsunuz, kimsesiz ve sahipsiz Türkmenler korku ve panik içinde, yerinden yurdundan göçe zorlanıyor sizden ses yok, 12-13 yaşındaki Türkmen kızlarına ayan beyan, ortalarda tecavüz ediyorlar ve o körpe kızları elektrik direklerine asıp öldürüyorlar ve siz bunları görmezlikten geliyorsunuz, Allah aşkına siz ne biçim insansınız!Gazze için destek olanlar, Türkmenleri niye görmüyorlar?
Not: Görünen o ki Musul’da IŞİD’in kaçırdığı Türk konsolosluğu çalışanları 10 Ağustostan önce serbest bırakacak ve bu olay Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimleri için de propaganda malzemesi olarak kullanılacak!...
IŞİD 23 Türkmeni ALÇAKÇA öldürdü. Çobanbey Suriye, 27 Temmuz 2014
REF: [UNITED-TURKS]- Kime: Hasan ÖZÇELİK & Ali KERKÜKLÜ (Irak’a Özgürlük Operasyonu ve Kerkük Kitabının Yazarı) Link to the post: http://son.altayli.net/ey-insafsizlar-ey-vicdansizlar-irakta-turkmenlerin-yasadigi-drami-ve-trajediyi-gormuyor-musunuz.html  Link: TÜRKÇÜLERİN KAVŞIT YERİ:  http://son.altayli.net

2 yorum:

  1. Sayın ÜMİT KÖPRÜLÜ'nün yorum, katkı ve açıklamalarıdır.
    Türkmenlerin bekası, huzuru Türkiye'nin önceliklerinden biri olabilir
    Dün 1 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye Dışişleri Bakanlığında Sayın Bakan Ahmet Davutoğlu ile Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi arasında önemli bir görüşme gerçekleşti.
    Görüşmeden sonra ortak basın toplantısında kameraların karşısına, Salihi ile birlikte çıkan Sayın Davutoğlu "Türkmen soydaşlarımızın bekası, huzuru Türkiye'nin dış politika önceliklerinden biridir, bu her zaman böyle olmuştur ve her zaman da böyle olacaktır." diye konuştu.
    Evet Sayın Bakanım bu dediğiniz söz yüce Türk milleti için çok geçerlidir ve bunu Irak Türkleri'nin her neferi bilmektedir ancak ve malesef Türkiye'deki bugünkü iktidar için hiç bir zaman öyle olmamıştır, yoksa Irak Türkleri"nin başına gelen bu felaketler olmazdı.
    Eskiden Irak'taki hükümet ve milletler Türkmenlere baktıkları zaman arkalarında güçlü bir devlet olduğu gerekçesiyle bin bin hesap ederlerdi.
    Evet belki Saddan rejimi ve Kürt yönetimi zaman zaman Türkmenlere baskı ve katliamlar gerçekleştirmişlerdir ama, emin olunuz ki o zülüm, baskı ve katliamları bile onlar Türk Devliti'nden korkudan ödleri koparak gerçekleştirmişlerdir.
    Siz Sayın Bakanım, Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan da hep Irak'taki Türkmen Soydaşlarımızın yanındayız, bölgelerindeki güvensizlik ve istikrarsızlığı takip ediyoruz, ve hep onların bekası ve huzuru bizim için ön pılandadır dediniz ancak, Sayın Bakanım gönünen köy klavuz istemiyor.
    Siz hep öyle söyledikçe Türkmeneli'nde insanlarımızın başına bir felaket geliyor. Irak Türkleri eskiden Türkiye'nin kırmızı hattıydı. Şimdi ise Türkmenler üvey evlat muamelesi bile görmüyorlardır .
    Bu yüzden düşmanlarımız da bizi her türlü yollarla yok etmeye çalışıyorlardır.
    Ben size söyleyim mi Sayın Bakanım? Sizin Arap ve Kürtlerden daha çok Arap ve Kürt sevdalı olduğunuzu?
    Kim bilir belki onların size bizden daha akraba olduklarındandır, ama onu da unutmayınız ki, biz ve zulüm altında yaşamakta olan diğer Türkler, yüce Türk milletinin her zaman kalplerinde olmuşuz.
    Bir mazlüm Türkün tırnağına iğne bile battığını anavatandaki soydaşlarımız kalplerine saplandığını hissederler.
    Gel gelelim Türkmeneli'ndeki soydaşlarınızın geldiği bugünkü duruma, sanırsam Türkiye'nin acil müdahele etmesi kaçınılmazdı.
    Soruyorum size efendim, Irak Türkleri'nin başına gelek bugünkü soykırım ve asimilasyon 1974 yılında Kıbrıs'taki soydaşlarımnzın başına gelenlerden daha azmıydı acaba , o dönemin Başbakanı rahmetli Bület Ecevit adaya Türk Mehmetciğini göndererek soydaşlarımızın zulümüne son vermişti?
    Bence geçmişte Kıbrıslı soydaşlarımıza yapılanlar, Türkmenlerin bugünkü uğradıkları kıyım ve zulüm yanında bir hiç kalır.
    Lütfen siz Irak'ı bölmekten yana tavırınızı devamettirin.
    Büyük Ortadoğu Projesi'nin önemli bir parçası olan Kürt Devleti'nin kurulmasına istediğiniz kadar yardımcı olunuz.
    İsterseniz Türkmenleri evinden yurdundan eden, Mezhepçilik gerekçesiyle, altan olan IŞİT teröristlerine desteklerinizi de sürdünün.
    Türkmen petrolunu Kürt kardeşleniz için satarak ayakta durmaya çalışınız.
    Ancak Türkmenlerin sizin ön planınızda olduğunu söylemeyin Sayın bakanım.
    Çünkü sizin karşınızdaki hitap ettiğiniz ne yüce Türk milleti, ne Türkmenler ve ne de dünya Türkleri gerçeği bilmez değillerdir.
    Siz gerçek dışı bize sahip çıkmalarınızla Türkmenleri ancak ve ancak yok olmaya mahküm edeceksiniz. Allah rızası için acıyın asimile olan milletimize.

    Türkiye dışişleri Bakanlnğn'nın internet sitesinde yayınlanan haber aşağıdaki adrestedir:
    http://www.mfa.gov.tr/disisleri-bakani-davutoglu-_turkmen-soydaslarimizin-bekasi_-huzuru-turkiye_nin-onceliklerinden-biridir.tr.mfa

    Ümit KÖPRÜLÜ
    Türkmen Şanı Medya ve Araştırma Merkezi

    YanıtlaSil
  2. BU'DA "ALİ SERDAR BOLAT" BEY'İN e.MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN YORUM'U:
    500 bin Türkmen göç yollarında

    IŞİD saldırısından kaçarak Irak'ın kuzeyine, Barzani bölgesine sığınan Türkmen sayısı yarım milyonu aştı. Türkmenler üzerinde yoğun bir güneye sürülme baskısı var. Sincar'a girebilen Türkmenlerin liderlerinin ve onlara yardımcı olan Arap Muhtarın kapılarının önlerinde bomba patlatıldı. Sincar'a giremeyen Türkmenlerin kaldığı sözde kampı IŞİD havanla dövüyor. Onbinlerce Türkmen, Telafer'in 800 kilometre güneyindeki Necef'e doğru yola çıktılar. Kimi yaya, kimi arabasıyla. 50 bine yakın Türkmen Necef'e ulaştı veya çok yaklaştı. Şu anda 50 bin Türkmen de Sincar - Erbil - Kerkük - Bağdat - Kerbala - Necef karayolu üzerinde Necef'e doğru yürümeye devam ediyor.

    Necef'e varabilenler ne yapacak? Nerede barınacaklar? Nasıl geçinecekler? Gidecek durumu olmayanlar Sincar çöllerinde IŞİD ateşi altında, Barzani bölgesinde dağda bayırda aç susuz ne yapacaklar?
    Haydi 100 bini Necef'e ulaştı diyelim. Geri kalan 400 bini nereye gidecek? Küçücük Necef yarım milyon göçmeni kaldıramaz. 100 bini bile kaldıramaz. Orada da Kerbela çöllerinde perişan olacaklar.
    Tayyip Türkmenlere "Barzani ile birlikte hareket edin" diyor. Peşmerge IŞİD'in Türkmenlere saldırısını seyrediyor, kaçanları şehirlerine almıyor. Güneye sürme baskısı yapıyor. Tayyip ile Barzani Türkmenlere karşı IŞİD ile birlikte davranıyor.

    Gazeteler yazmıyor, televizyonlar göstermiyor

    Gazze edebiyatı yapılıyor. Türkmenlerden söz eden yok. Halbuki IŞİD saldırılarında şehit edilen Türkmen milislerin, bombardımanda ölen Türkmen sivillerin, çöllerde susuzluk, pislik ve ilaçsızlıktan hastalanıp ölen Türkmen çocuk ve yaşlıların sayısı, İsrail'in öldürdüğü Gazzeli sayısından daha fazla. Sadece Sincar çöllerinde ölen çocuk sayısı 35. Ama millet kıyıda öldürülen 4 Gazzeli çocuk için ağlıyor. Onlara ağlasınlar da, Türkmen çocuklar çocuk değil mi? Ulusal Kanal bile Türkmenlerden çok Gazzeli edebiyatı yapıyor. "Siyasetin gündemi Filistin" diyor. Bizim kendi gündemimiz olmayacak mı?

    Birleşmiş Milletler Türkmenlerin çağrısına yanıt vermedi

    1991 yılında Birleşmiş Milletler (BM), ABD'nin girişimiyle, Kürtleri korumak için Irak içinde 36. paralelin kuzeyini "Güvenlikli Bölge" ilan etmişti.
    Irak Türkmen Cephesi (ITC), bir ay kadar önce BM'ye başvurarak, IŞİD saldırılarına karşı kendileri için buna benzer bir güvenlikli bölgenin Telafer, Diyala veya Kerkük'te kurulmasını istedi.
    Tayyip, Türkmenlerin Türkiye'ye sığınma isteğine yanıt vermemişti. BM de Tayyip taktiğini uyguladı. Türkmenlerin güvenlikli bölge isteğine yanıt vermedi.

    Emirli'de Türkmen katliamı tehlikesi

    Tuzhurmatu'ya bağlı Emirli Kasabası bir aydır IŞİD kuşatması altında. Nüfüsü tamamen Türkmenlerden oluşan Emirli 3 gündür bombalanıyor. Burada yaşayan Şii Türkmenler katliam tehdidi ile karşı karşıya.
    IŞİD, Emirli'yi Tayyip'in verdiği bombalarla bombalıyor. IŞİD tüm gücüyle Emirli'ye yükleniyor.

    Telafer, Tuzhurmatu, Tazehurmatu, Kerkük... Türkmen şehirleri ve buralara bağlı kasaba ve köylerin bazıları tamamen veya kısmen IŞİD işgali altında. UIŞİD ile Türkmen milisler arasındaki çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Sivil Türkmenler bin küsür yıllık yurtlarını bırakarak göç etmeye devam ediyor.

    Tayyip Suriye'de de vahşilerin yaptığı Türkmen katliamına seyirci kalmıştı

    Suriye'de de Türkmenlere silah yardımı yapılmamıştı. Silah götürürken yakalanan TIR'lar için AKP İçişleri Bakanı Ala "Türkmenlere gidiyordu" demişti. Türkmenler, kendilerine yollanan hiç bir TIR veya yardım olmadığını açıklamışlardı.
    CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu: “Bayır’da savunmasız Türkmenler öldürülüyor, AKP ve Başbakan seyrediyor”
    Bakınız: http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/01/turkmenler-tir-bize-gelmiyordu.html

    YanıtlaSil