16 Ocak 2016 Cumartesi

BU, "TAM BİR İNSANLIK DÜŞMANLIĞI" DEĞİL DE, BAŞKA NEDİR?.. !...

EKMEĞE GÖZ DİKTİLER!..
2016 yılı itibari ile memura, emekliye ve işçiye verilen % 8.81 maaş zammına karşılık; Üstelik "tabana vurmuş ham petrol fiyatlarına" rağmen piyasada hemen hemen her şeye % 8.6’dan % 80’e kadar yağmur gibi zam yapıldı. Anayasa, insan hakları, adalet ve hukukun temeli olan “EŞİTLİK İLKESİ” hiçe sayıldı; İnsan onuru, şeref ve haysiyeti merhametsizce ayaklar altına alındı. İnsan hakları, adalet ve hukuk insafsızca tepe, tepe çiğnendi. Memur, emekli ve ücretlilere 2016 yılı zammı olarak verilen iane, daha insanların eline geçmeden eridi, yok oldu gitti. SGK Emeklisine seyyanen verilen 100 lira dışındaki zammı sadece ekmek fiyatındaki haksız artış götürdü. Geri kalanın, diğer zamları bile karşılanması mümkün değil. Adı "adalet ve kalkınma" olan ve fakat "adı ile müsemma olmayan" iktidarın adaleti bu mu?
YALANA KARIŞAN, FESADA BULAŞAN ZAM!.. 
"ekmeğe zam yok!.."
Şimdi de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yeni yıl öncesi “ekmeğe zam yok” sözleri iğrenç bir yalan oldu. Sokaktaki vatandaş diyor ki: Biz AKP’li Bakanların hangi sözlerine inanacağız. Önce vatandaşa söz veriyorlar, ertesi günü verdikleri sözün tam tersini yapıyorlar. Böyle devlet adamlığı olur mu?, diyen vatandaş, üzgün, şaşkın ve geleceğinden ümitsiz… "Bu güne kadar aç karnımızı ekmekle doyuruyorduk, şimdi 5 ekmek yerine 3 ekmekle doymaya çalışacağız" diyerek; Yapılan haksızlığa karşı haklı tepkilerini, üzüntü ve umutsuzluklarını böylece dile getiriyorlar.
Ankara'da ekmeğe yüzde 33 zam!
Yeni yıl öncesi bakanların, “Zam yok” açıklamasını yaptığı ekmeğe, Ankara’da 25 kuruş zam geldi. 250 gram ekmek, 1 TL’ye satılmaya başlandı. İstanbul'da da ekmeğin fiyatı 1 liradan 1 lira 25 kuruşa kadar çıktı. Ankara’da, dün itibarıyla 250 gram ekmek 25 kuruş zamlanarak, 1 TL’den satılmaya başlandı. Halk ekmek de % 25 zamlanarak 60 kuruştan 75 kuruşa çıkartıldı. Yeni yıl öncesi, özellikle de aralık ayında ‘ekmeğe zam geleceği’ yönündeki söylentiler üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Zam yok” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
Ancak, başkent Ankara’da, 250 gram ekmek, dün 1 TL’den satıldı. Ekmeğe gelen 25 kuruşluk zamla ilgili Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Zam yapılmadı, 2 yıl önceki tarife kararı uygulanmaya başlandı” dedi ve ekledi: 
“Bu 2 yıl önce alınmış bir tarife kararıydı. Esnaf Odaları Birliği 2 yıl önce belirledi bu tarifeyi. Türkiye genelinde uygulanan bir fiyat… Yani yeni bir zam müracaatı yapılıp, fiyat artışına gidilmedi. Ama rekabetten dolayı Ankara’da bazı bölgelerde esnaf 75 kuruşa satıyordu. Bazı bölgelerde ise zaten 1 TL’ye satılıyordu. Tezgâhına ve ekmeğine güvenen esnaf fiyat düşürmüyordu. Rekabetten dolayı 1 TL’yi uygulamak zorundalar artık. Bir artış ya da zam yok. Uygulanmamış fiyatı uyguluyorlar. 2016’nın ilk yarısında ekmeğin kilogram fiyatı kesinlikle 5 TL’yi aşmayacak ve çok büyük bir sıkıntı yaşamazsak yılı bu fiyat ile tamamlarız.”
GERÇEKLEŞEN TÜFE VE PETROL ALIM FİYATLARI:
2014 ENFLÂSYONU: % 8.17 + 2015 % 8.81 = % 16.98
Tarafların bütün sözleri, iddia ve ileri sürümleri tutarsız, zira son iki yıllık TÜFE toplamı sadece % 16.98. Fiyatlarda temel belirleyici olan "HAM PETROL" fiyatları ise tabana vurmuş durumda. Hangi insaf, merhamet, akıl, mantık, mantalite ve iz’an-la ekmeğe % 25 ilâ 33 arası zam yapılır? Bunun adalet, hukuk ve ahlâk ile izahı mümkün değil. Bütün mesele fakirin, fukaranın, garip, gurabanın ekmeğinden çalmaktır. Utanmadan vatandaşın ekmeğine göz dikiyorlar. Vatandaş soruyor: Hak, adalet, adaletle kalkınma ve insanlık bunun neresinde. Bu ara, İstanbul'un da bazı bölgelerinde ekmek 1.25 TL'ye satılmaya başlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder