5 Ocak 2016 Salı

Hukuki takip ve insani kontrolde muktedir olmayan hükümet yüzünden masumlar telef oluyor...

Ayvalık'ta, bir kaçak göçmen faciası daha!..
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'nde sahile vuran; "İnsanlık düşmanı ihanet şebekelerinin istismarına maruz, masum, devletsiz ve sahipsiz kalan mağdurlara, mazlum göçmenlere ait" hali yürek yakan, vicdanları sızlatan ceset sayısı 13'e yükseldi.
Bugün (05 Ocak 2016) saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden; İnsanlık dışı köle tüccarlarının elinde esir muamelesine maruz göçmenlerden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 kişinin içinde bulunduğu lastik bot bir süre sonra alabora oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde, her türlü haksızlık, yolsuzluk ve kaçakçılığa karşı mücadele etmekle memur ve mükellef bir hükümet olmasına rağmen; Bazı menfurlarca himaye edildiği aşikâr insan tüccarları tarafından fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen kaçaklardan çoğu çocuk olan 10 kişinin cesedi Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne vurdu. Ayrıca Yorgun Sitesi önünde 1 kadın ile Öğretmenler Sitesi önünde ise 2  kaçağa ait ceset bulundu. Sahil güvenlik ekipleri, başka kaçaklar olabileceği gerekçesiyle denizde, jandarma da sahilde arama-kurtarma çalışması başlattı.
Fırtına nedeniyle güçlükle kurtarıldılar 
Yüzerek mendireğe çıkıp canlarını kurtaran 6 kaçak sahil güvenlik ekipleri tarafından, fırtına nedeniyle güçlükle yanaşılıp kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Cunda Adası'na götürüldü. Sağ kurtarılan ve uzun süre suda kaldıkları için vücut ısılarının düşmesiyle hipotermi geçirdikleri belirlenen diğer 6 kaçak ise Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. 12'si kurtarılan, 13'ü ise yaşamını yitiren kaçakların tamamının Irak ve Cezayir uyruklu olduğu belirtildi.
AYNI GÜN İKİNCİ BİR GÖÇMEN FACİASI DAHA, KIYIDA 7 CESET 
İZMİR'in Dikili İlçesi Kumburnu mevkiinde kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin daha cesedi vurdu. Yetkililer mültecilerin botlarla Dikili Salihleraltı mevkiindeki sazlık alandan açıldığını dalgaların etkisiyle lastik botların alabora olduğunu duyurdu. Aynı yerden açılan başka bir botun batmasıyla ölen 10 kişinin cesedi de Altınova'da sahile vurmuştu.
Bodrum'da Kıyıya Vuran "AYLAN Bebek Faciası" Dünyayı Sarstı. Fakat Dünya'nın İnsanlık Düşmanı, Cani Ruhlu, Vicdansız Yöneticileri Bu felâketten Ders ve İbret Almadı. (03 Eylül 2015 Perşembe)
Önceki gece Bodrum'da mültecileri taşıyan iki bot art arda battı. 12 mülteci boğuldu, 2'si kayboldu. Kıyıya vuran can yeleksiz çocuk cesetlerini dünya basını manşetlere taşıdı.
Önceki gece Türkiye kıyılarında dünyayı sarsan mülteci dramları yaşandı. İki lastik bot battı. 5'i çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi. Geriye hafızalardan silinmeyecek kıyıya vurmuş çocuk cesetleri kaldı.
HAYALLER SUYA GÖMÜLDÜ
Muğla'nın Bodrum ilçesi Akyarlar Mahallesi Aspat mevkisinden Yunanistan'ın Kos Adası'na (İstanköy) yasadışı yollarla geçmeyle çalışan Suriye uyruklu 17 kişinin içinde bulunduğu lastik bot, uluslararası sularda battı.
HER ŞEY 2 BİN 500 EURO İÇİN
Zainb Ahmet (11), kardeşi Hayder Ahmet Hadi'nin (9) de olduğu 8 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Bölgede devriye görevini yürüten sahil güvenlik ekiplerinin fark ettiği 7 göçmen kurtarılırken, 2 kişi de kayboldu. Göçmenlerin insan tacirleriyle 2500 Euro'ya anlaştığı öğrenildi. Bu sırada 2 metrelik botla denize açılan Pakistan uyruklu 9 göçmen, ekiplerin uyarıları üzerine geri döndü.
Bodrum'da Cesedi Kıyıya Vuran Aylan Bebek ve Diğer Talihsiz Çocukların Yürek Yakan Hikâyesi: KOBANİ'DEN EGE'YE, EGE'DEN ÖLÜME... İLK olayın şoku atlatılmadan Bodrum'dan ikinci facianın haberi geldi. Yine Kos'a gitmek üzere Suriye'nin Kobani kentinden gelen 6 kişinin bulunduğu lastik bot battı. Yaşları 3-8 arasında değişen 3'ü çocuk 4 kişi öldü. Ölenlerin cesetleri, saat 06.00'da, Ali Hoca Burnu Plajı'ndan karaya vurdu. Bodrum Devlet Hastanesi morguna gelen göçmenlerin yakınları, olayda ölen 4 kişiden 3'ünün Kobanili Rihan Kurdi (35), çocukları Aylan Kurdi (3) ile Galip Kurdi (5) olduğunu teşhis etti. Yakınları morg önünde sinir krizleri geçirdi. Kurtulan 2 kişiden birinin de faciada eşini ve 2 çocuğunu kaybeden Abdullah Kurdi olduğu belirlendi.
FOTOĞRAFLARI DÜNYAYI SARSTI
Bodrum sahillerine vuran minik bedenlerin görüntüleri dış basında da yankı buldu. İngiliz Daily Mail ve Independent gazeteleri, yayın kuruluşu BBC, Financial  Times,     ABD  NBC TV, Huffington Post, Washington Post, New York Times, yaşamını yitiren küçük çocukların fotoğraflarına haberlerinde yer veren önemli yayın organları.
Independent: "Eğer bu, karaya vuran Suriyeli çocuğun cansız bedeninin olağandışı etkili görüntüleri Avrupa'nın mültecilere yönelik tutumunu değiştirmeyecekse, ne değiştirecek."
Daily Mail: "Binlerin umutsuzluğunu sembolize eden minik çocuğun trajedisi: Ailesinin Avrupa'ya ulaşmaya çalışmasının ardından boğulmuş bir Suriyeli çocuğun cansız bedeni Türk sahiline vurdu." NBC TV: "Avrupa'nın göçmen krizi: Bodrum plajındaki cesetler Avrupa krizinin derinliğini vurguluyor.", Huffington Post: "Boğulan çocuğun akıldan çıkmayan görüntüsü, Suriye savaşının sonuçlarını tek karede özetliyor.", Washington Post: "Ölmüş bir bebek Akdeniz'deki mülteci krizinin şimdiye kadarki en trajik sembolü oldu.", New York Times: "Türkiye kıyılarında 12 göçmen boğuldu, 2'si hâlâ kayıp."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder