5 Kasım 2014 Çarşamba

MEDAR-I İFTİHARIMIZ. MİLLETE BÜYÜK MORAL; "TÜRK İKTİSAT PROFESÖRÜNE BÜYÜK ONUR Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu Meksiko City'de...."

TÜRK İKTİSAT PROFESÖRÜNE BÜYÜK ONUR
 Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu Meksiko City'de…
 Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu Meksiko City'de…
Meksika Ulusal Otonomi Üniversitesi (UNAM) Ekonomi Fakültesinin 29, 30, 31 Ekim 2014 tarihlerinde; İki yılda bir düzenlenen 5. Uluslararası Heterodox Mikroiktisat seminerinin onur konuğu olarak Meksiko City'e davet edildi. MEKSİKA ULUSAL OTONOMİ ÜNİVERSİTESİ (UNAM)
Meksika Ulusal Otonomi Üniversitesi (UNAM) 300,000 öğrencisi, 3 Nobel ödülü ile Meksika'nın en köklü, eski, itibarlı ve etkili üniversitesi.
UNAM Ekonomi Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu’nun 1991 yılında İngiltere'de Edward Elgar yayınevinin 'Modern Ekonomi'de Yeni Yönler' serisinde yayınlanan "Fiyatlar, Kârlar ve Mali Yapılar; Rekabete Post-Keynesian Bir Yaklaşım" başlıklı kitabını bu yıl 5. düzenlenen  uluslararası seminerin “ANA KONUSU” olarak seçti. 
ULUSLARARASI SEMİNERİN ANA KONUSU OLARAK SEÇİLDİ
Prof. Çapoğlu bu kitabında, rekabeti mevcut egemen neoklasik anlayışın statik piyasa yapısı anlayışı yerine, dinamik yaşam mücadelesi olarak kavramlaştırdı. Bu şekilde firmaların fiyatlama, yatırım ve mali yapı davranışlarını doğru bir şekilde yorumlamak mümkün oldu. 
Uluslararası Heteredox Mikro İktisat  Semineri
1991’den sonra yapılan bütün çalışmalar da Prof. Çapoğlu’nun yaklaşımını destekleyince, mevcut egemen neoklasik iktisat anlayışının artık geçerli olmadığını gören UNAM Ekonomi Fkültesi iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Heteredox Mikro İktisat  Semineri’nin geçtiğimiz hafta yapılan 5’incisinin ana konusu olarak Prof. Çapoğlu’nun 23 sene önce yayınladığı "Fiyatlar, Kârlar ve Mali Yapılar; Rekabete Post-Keynesian Bir Yaklaşım" adlı kitabını seçti.
Prof. Çapoğlu’nun kitabı, son iki yüzyıllık kapitalist dünya ekonomisinde teknolojik gelişmeleri ve güç dağılımında ülkelerin yerlerinin neden değiştiğini, nasıl politikalar izlenmesi gerektiğini de açıklıyor.
Prof. Dr. 'Conferencia Magistralı
Prof. Dr. 'Conferencia Magistralı' olarak üç gün boyunca sabahları 9.00-11.00 arası seminer verirken, Meksikalı iktisatçılar Çapoğlu’nun kitabında yer alan konuların Meksika ekonomisine uyarlaması konusunda tebliğler sundular.
Seminer sonrasında UNAM Ekonomi Fakültesi Prof. Çapoğlu’nun 1991 yılında İngiltere'de yayınlanan kitabını İspanyolca yayınlamak istediğini belirtti.
Tercüme gerçekleştiğinde Prof. Gökhan Çapoğlu; “Kitabı İspanyolcaya çevrilen ilk Türk iktisatçısı” olacak. (Ulusal Ajans & Ulusal Haber) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder