7 Aralık 2022 Çarşamba

7.12.2022 gazete manşetlerinden seçilenler.

 7.12.2022 tarihli Gazete manşetlerinden seçtiklerimiz




ULUSAL YORUM: Sevgili okurlar yukarıdaki resimde neler gördüğünüz belli. Burası  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu Meclisi. İktidar milletvekilleri kendilerine yapılan eleştirilere tahammül edemeyerek muhalefet milletvekillerine saldırarak, yumruklaşma oldu. Ülkemiz her türlü şiddete karşı mücadele ederken, en önemli yer olan Meclis çatısı altında yapılan bu hareketleri elbette tüm vatandaşlar olarak kınamak hakkımız olsa gerek. 

Muhalefet milletvekilleri de eleştiri yaparken, iktidar partisi milletvekillerini tahrik eden sözler söylememeli. Elbette eleştiriler olacaktır. Yapıcı eleştiriler olmalı. İktidar partisi Milletvekilleri de daha sabırlı olarak bu eleştirileri dinlemeli ve uygun gördükleri hususlarda da gerekli tedbirleri almalılar. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonunda yaptığı konuşmada Türkiye'nin yeni bir şahlanış içine girdiğini söylemiş. Yılbaşında sonra yeni iyileştirmeler olacak herhalde. Beklemeye alıştık. Bekleyeceğiz ve göreceğiz. Elbette temennimiz herşeyin iyiye gitmesi ve iyi olması. 

İKİ DEVLET TEK TATBİKAT yapılıyor. Azarbaycan ve Türkiye birlikte askeri tatbikatlarını sürdürmekteler. Bu yeni kurulan koridorun açılmasına yönelik olabilir. Biliyorsunuz, Nahcıvan ile Azarbaycan arasında Göyce Zengezur devleti kuruldu. Bu devlet gerçekten çok önem arzetmektedir. Bütün Türk Cumhuriyetleri desteklemelidir. Elbette bu devletin kurulmasından İran, Ermenistan ve Rusya dahil bir çok ülkeler rahatsızlık duyacaklardır. Türk halkı olarak hepimiz gerekli desteği vermeliyiz. 

ERİTRELİ MÜLTECİ ECE'Yİ ÖLDÜRDÜ:  Bu kabil haberler artık hepimizi bıktırdı. Devletimiz gereken tedbirleri daha üst seviyede almalı ve bu kadın öldürmelerine bir son verilmeli. Temennimiz kısa zamanda bu tedbirler alınır ve acılara son verilir. 

                      SABAH GAZETESİ 7.12.2022


ULUSAL YORUM: Manşetteki haber dikkatinizi çekmiştir. İki haberi yan yana koymuş Sabah Gazetesi. Kılıçdaroğlu'nun vizyonu şaştı diye haber yapmış. Haberde CHP liderinin ilk önce Atatürk düşmanı Acemoğlu'nu danışman yaptığı, PKK savcısı Foggoyu ise yönetici yaptığı yazılmış. Üstelik Kılıçdaroğlu'nun FETO ağzıyla Gazi Meclise hakaret ettiğini yazmış. Bunları nerede söylemiş, iddia öyle. Yeni Yüzyıla Çağrı adlı vizyon toplantısında.  İktidar yanlısı olan gazeteler elbette muhalefetin açıklarını yakaladıklarında böyle manşet haberler yaparlar. CHP lideri de daha dikkatli hareket etmeli. CHP nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda hareket ederek, ülkeyi ayrıştırmaya değil birleştirmeye ve kalkındırmaya yönelik tedbirler alarak halkın karşısına çıkması gerektiği kanısındayız. 

ASGARİ ÜCRETLİLER İÇİN FEDAKARLIK YAPACAĞIZ DEMİŞ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN. Emekliler için fedakarlık da yapılsa çok sevinir garip emekliler. 

ULUSAL YORUM: Sözcü'nün manşetinde de Gazi Mecliste'ki yumruklaşma en üst manşete taşınmış. Yumruğu atan milletvekilinin eline dikkat ederseniz güzel bir yüzüğün olduğunu görürsünüz. Elbette o yüzükle kafaya yumruk atılırsa, mutlaka bir yaralanma olayı olur.

Bu olay Meclis dışında başka bir yerde olmuş olsaydı, bu yumruğu atan herhalde göz altına alınırdı. Yumruğu yiyen yoğun bakımda. Eğer Allah muhafaza ölürse, yumruğu atan herhalde tutuklanır ve yıllarca hapis yatabilirdi. Bakalım meclisteki bu hareketin cezası ne olacak?

Sevgili okurlar, bugün üç gazeteden seçtik haberleri. Bence yeterli. Çok şeyler ifade eden manşet haberleri. Fazla yoruma da gerek yok. Her şey ortada. Enflasyon zaten durmadan yükseliyor. Yeni yılla birlikte daha iyi tedbirlerin alınacağı İktidar tarafından söyleniyor. Muhalefet ise, Bütçe görüşmeleri nedeniyle Gazi Meclisimizde eleştirilerini yapıyor. Eleştirilere tahammül edemeyen İktidar milletvekilleri de sinirleniyor. Halkımız umutla yeni yılda gelecek zamları beklerken, bu zamlar hem maaş zamları hem de piyasadaki mallara gelen zamlar. 

Kış geldi. Yakacak pahalı, elektrik, su pahalı. Yiyecek, içecek pahalı. Vatandaş şaşkın, üzgün, süzgün, 2023 yılını bekliyor. 

ulusalhaber-ulusalajans

7.12.2022


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder