2 Ekim 2020 Cuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis açılışında milletvekillerine hitap etti.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 27’NCİ DÖNEM 4’ÜNCÜ YASAMA YILI AÇILDI.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclisin 4'ncü Yasama Yılı Açılışında milletvekillerine şöyle hitap etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmanın önemine değindi.

“Ermenistan devletinin hiçbir hakkının olmadığı ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çekilmesi gerektiğini söyleyerek, Azerbaycanlı kardeşlerimizin artık neticeye gitmelerini ve kendi göbeklerinin bağını kesmelerini istedi. Türkiye olarak da kardeş Azerbaycanın yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, “Biz diyalog kanallarını açık tutacağız. Barış için Türkiye kadar mücadele eden acaba kaç ülke var” diye de sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kudüs konusuna da değinerek şu ifadede bulundu: “Kudüs meselesi bizim için bir jeopolitik sorun değildir. Kudüs bizim şehrimizdir, bizden bir şehirdir.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok uzun bir konuşma yaptı Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27’inci dönem 4’üncü yasama yılında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD, Rusya ve Fransa'nın uzun süredir sorunu ihmal ettiğini vurguladı, "Bu nedenle ateşkes arayışları kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

Erdoğan, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kararlı duruşunun süreceğini ifade etti, "Bizi sahillere hapsedecek taleplerle karşımıza çıkanlar önce adımlarımıza tehdit dilini denediler. Kahraman ordumuzun desteklediği kararlı duruş karşısında ise diyalogu kabul etmek zorunda kaldılar. Gerilimi yeniden tırmandırmak da, çatışma çıkarmak da karşımızdakilerin tercihidir. Biz diyalog kanallarını açık tutacağız." diye konuştu.

Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırı girişimlerini de unutmadı, Kudüs ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Sabah gazetesinin bugünkü manşetine bir göz attığımızda; Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın Ermenistan'ı haydut devlet olarak ilan ettiğini, ve Karabağ'ı derhal terk et diye sert bir çıkış yaptığını görüyoruz. 

Sözcü Gazetesinin bugünkü manşetine baktığımızda ise, en üstte Korona ile ilgili haberleri görüyoruz. 

Her iki gazetenin değerlendirilmesini de okuyucularımıza bırakıyoruz. 

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/10/01/son-dakika-baskan-recep-tayyip-erdogandan-tbmmde-flas-aciklamalar.Haber üzerinde düzenlemeler yapıldı. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder