26 Şubat 2018 Pazartesi

SURİYE VAHŞETİNİ YARATANLAR, YERYÜZÜNDE FİTNE-FESAT VE NİFAK ÇIKARAN ŞEYTANLARDIR. "Financial Times'tan IŞİD yazısı: Suriye'de daha tehlikeli bir dönem, büyük vahşet ve soykırım başlatabilir!.."

Suriye'de bölgesel, büyük yangın tehlikesi!..
Financial Times gazetesi 'Suriye'de bölgesel, büyük yangın tehlikesi' başlıklı yazısında, IŞİD'in çökmeye başlamasıyla birlikte, bölgesel ve küresel aktörlerin Suriye'de vekalet savaşlarına girdiğini yazdı. IŞİD'in en az El Kaide kadar öldürücü, propaganda anlamında ise rakipsiz olduğunubelirterek başlayan yazı, Irak ve Suriye'de kurulan örgütün çöküşünün, bölge için en az örgütün yükselişi kadar tehlikeli olabileceğini yazdı.
İşte yazıdan kesitler:
YALNIZCA IŞİD'E ODAKLANMAK DAR GÖRÜŞ
"Geçen ay yaşananlar, bölgesel uzmanların uzun süredir yaptıkları uyarıları doğruladı: ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'nın yaptığı ve şu anki ABD Başkanı Donald Trump'ın da devam ettirdiği gibi, Suriye iç savaşında sadece IŞİD'i yok etmeye odaklanmak, en iyi ifadeyle dar görüşlülüktü. Geri çekilmek zorunda kalan IŞİD savaşçıları, şehir dışlarında birkaç bölgeye sıkıştılar. Buna rağmen geçen ay Suriye savaşındaki en tehlikeli ve ölümlerin en çok olduğu aylardan biriydi."
"İSRAİL İRAN'I, ABD RUSLARI, 
TÜRKİYE PYD'Yİ, ESED MUHALİFLERİ VURUYOR"
"İsrail, İran'ın üslerini ve İran destekli milisleri vurdu; Rus paralı askerler ABD hava saldırılarında öldü; Türk ordusu Washington tarafından desteklenen Kürt milisleri sınırından uzaklaştırmak için Suriye içine girdi. Bu esnada [Suriye Devlet Başkanı] Beşar Esed, muhaliflerin elindeki El Guta'ya bomba yağdırdı."
"HER UYUŞMAZLIK, ÇATIŞMA TEHLİKESİ HETİRİYOR"
"Savaşa çekilmiş olan rakip bölgesel ve küresel güçler, ortak bir düşmanın yokluğunda, birkaç farklı cephede dolaylı olarak ve farklı vekiller üzerinden yumruklaşıyor. Her uyuşmazlık, beraberinde açık bir çatışma tehlikesi getiriyor."
"ABD, ÇELİŞKİLİ TUTUMUNU ARTIK SÜRDÜREMEZ"
"Washington başlangıçta Kürt milisleri destekledi çünkü onlar IŞİD'e karşı en etkili yerel güçtü. Ancak Ankara onları PKK ile eş görüyor. Sahadaki en ufak bir hesaplama hatası, NATO üyeleri arasında doğrudan savaşa neden olabilir. Moskova'nın bu karmaşa içindeki kana bulanmış yatırımının zararını nasıl telafi edeceğini bile görmek güç. Geçen yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zafer ilan edecek kadar kendinden emindi. Ancak Suriye şu an yönetilemez bir halde ve hayatta kalabilmesi, Moskova ve Tahran'a hiç olmadığı kadar bağlı."
"ATEŞKES YARA BANDI OLMAKTAN ÖTEYE GEÇEMİYOR"
"Bu patlamaya hazır ortam içinde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararı olumlu, ancak yara bandı olmaktan öteye geçemiyor ve o bandın ne kadar yapıştığı da meçhul. Uluslararası bir forumun kabul edeceği daha uzun süreli bir ateşkes olmadığı sürece, bu karar tansiyonu düşürmekte çok az etkili olur. Tüm bunlar, iç savaşın 7. yılında Suriye'den geriye kalanları da bölgesel bir yangın yerine dönüştürme tehlikesi taşıyor. KAYNAK: https://www.timeturk.com/filistin-kurtulus-orgutu-nden-abd-ye-cevap/haber-834314
Hırs ve kaprisler uğruna cehenneme, kan gölüne, engizisyon batakhanesine, lânetli armagedon'a çevrilen Suriye'de İNSANLAR: Yıllardır alçakça, kalleşçe ve kahpece "havadan ve karadan" bombalandılar. Bu zillet ve alçakça muameleyi, korkunç ve habis zulmü hiçte hak etmedikleri halde açlığa, yokluğa, elektriksizliğe, susuzluğa, sefalet, rezalet ve her türlü perişanlığa maruz kaldılar. Bin türlü eziyet, işkence, mahrumiyet ve mezalim gördüler. Masumlar, müsemmalar, yaşlılar, kadın ve çocuklar "hiç bir suçları" olmadığı halde: Hayvandan daha aşşağılık mahlûkların iğrenç saldırılarına hedef oldular. Milyonlarcası korku içinde, insanlıktan, medeniyetten ve Müslümanlardan medet umarak, ümitle İMDAT diyerek, ama hiçbir yardım görmeden bir başlarına veya topluca soykırıma, katliama, jenoside kurban gittiler. Umarız medeni dünya veya İslâm âlemi denilen ve dünyanın koruyucuları ve adalet komandoları olarak görünen unsurlar "ARTIK BU MEZALİME DUR" der. İnsanlık adına bir fazilet mücadelesi verilir ve bu zalim, hain, habis, pis ve necis canavarlar o kutsal topraklardan tez atılır. Def edilir, Suriye'den ve kendi devletlerine kovulur, adaletin pençesine düşer ve en ağır surette MİSLİYLE cezalandırılırlar, İnşâllah... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder