8 Temmuz 2017 Cumartesi

Halkın yüreğine ve belleğine “son ümit “ olarak yerleşen ve geniş halk kitleleri tarafından heyecanla beklenen: “Yeni Parti” çalışmaları hızlandı. Meral Akşener Anadolu’nun gündemine iyiden iyiye yerleşti.

MERAL AKŞENER ATAKTA. KURUCUKADRO TAMAM. 
MERKEZ YÖNETİM İÇİN İSİMLER BELİRLENDİ. 
YENİ PARTİYE 
"ADI VE ANLAMIYLA MÜSEMMA" MÜTESANİD (UYUMLU), SİNERJİ YARATACAK BİR İSİM ARANIYOR
Halkın yüreğine ve belleğine “son ümit “ olarak yerleşen ve geniş halk kitleleri tarafından heyecanla beklenen: “Yeni Parti” çalışmalarını hızlandıran Meral Akşener Anadolu’nun gündemine iyiden iyiye yerleşti. Her yerde, merkez sağı diriltecek ve merkezi ayağa kaldırıp hayat verecek “yeni oluşum” konuşuluyor. Millet, siyaset hukuku deyimiyle “KİTLE” kendi partisini bekliyor. Bu istikamette hızlı, dikkatli, temkinli, istikrarlı ve kararlı adımlar atmayı şiar edinen Meral Akşener ise parti yönetimi için Müsavat Dervişoğlu, Durmuş Yılmaz, Nuri Okutan, Abdüllatif Şener, Engin Alan, Mansur Yavaş gibi isimlere öneri götürmeye hazırlanıyor. Daha önce partiye katılacağını açıklayan Balıkesir bağımsız milletvekili İsmail Ok ile Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ile parti kurulduğu anda TBMM’de temsil edilen 5’inci parti olacak.
BAŞKAN MERAL AKŞENER
Güvenilir kaynaklardan alınan haberlere ve basına sızan ciddi kulis bilgileri ve en güncel söylentilere göre: Milliyet Hareket Partisi (MHP)’den "haksızlığa, hukuksuzluk, adaletsizlik ve ilkesizliğe" baş kaldırdıkları için; "AKP'ye rahatça yandaş-yoldaş olmak uğruna" ihraç edilen bağımsız milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ; Yeni kurulacak partinin liderinin Meral Akşener olacağını kendisine ait sosyal medya hesabından (6 Temmuz ve 7 Temmuz 2017 tarihlerinde) duyurmuş; Balıkesir bağımsız milletvekili İsmail Ok da yeni partiye katılacağını geçtiğimiz hafta içinde açıklamıştı. Böylece Meral Akşener’in partisi kurulduğu anda en az iki veya duruma göre 4 ya da 9 vekille TBMM’de temsil edilme şansına sahip olacak gibi görünüyor.
Merkezi kucaklaması plânlanan ve Merkez Sağ tabanına oturması düşünülen geniş yelpazeli partinin isminin ne olması gerektiği konusunda birçok kişiden fikir alınırken, bu arada Akşener’in, yeni partinin kadrolarını oluşturmak amacıyla birtakım görüşmeler yaptığı iddia edildi. Edinilen bilgilere göre Akşener, büyük illerde teşkilatlanmanın tamamlanması için görevlendirme yaptı. Başta Demokrat Parti olmak üzere kurulu partilerden de toplu geçişler bekleniyor. Yeni Oluşum için Kurulacak İl Başkanlıkları için düşünülen isimlere, daha şimdiden kendi kadrolarını oluşturma ve organize etme, hazır hale getirme talimatı verildi. Artık yasal kuruluş süreci için düğmeye basılan ve başlayan prosedüre uygun olarak, Akşener’in genel başkan olacağı yeni partinin yönetiminde kimlerin yer alacağı da yavaş yavaş netleştiriliyor.
ÇIKARLARA FEDA DEĞİL; 
“AHDE VEFA”
Akşener’in vefa ilkesini gözeterek zorlu mücadele sırasında kendisini yalnız bırakmayanları yönetime taşıyacağına dikkat çekiliyor. Bu kapsamda Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Akşener’in avukatlığını yapan emekli Ağır Ceza Hâkimi Feridun Bahşi, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok ve Isparta Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan’ın partide görev üstleneceği belirtiliyor. Akşener’le birlikte hareket etme kararı alan Gaziantep Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yanı sıra Kayseri Bağımsız Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu (eski) Başkanı Yusuf Halaçoğlu’na da kurucular listesi ile üst yönetimde yer verilmesi bekleniyor. Akşener’in eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, emekli Korgeneral Engin Alan ve Mansur Yavaş’ı da kurulacak partide görmek istediği kulislerde konuşulan iddialar arasında.
MERKEZDE BİRLİK;
İTTİHAD VE TEVHİD
Ayrıca; Seçimlere katılma hakkı bulunan veya bulunmayan (TBMM’de temsil edilmeyen) bazı merkeze yakın partiler ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’la da temas kurulduğu ve “Büyük Birleşme.; (İTTİHAD ve TEVHİD) Ortak akıl, Sağduyu, Demokrasi, Adalet ahlâkı ve uzlaşma kültürü” etrafında memleket için, millet için birleşme, bütünleşme yönünde bazı hazırlıkların hız kazandığı öne sürüldü. (Ulusal Haber & Ulusal Ajans: 08 Temmuz 2017 – 11.50, Ankara)

1 yorum:

  1. Bu parti bekleniyor. Adı Milliyetci Merkez Partisi. Milliyetci Halk Partisid. Milliyetçi Türkiye Partisi. Milliyetci Kurtuluş partisi olabilir. Osman Pamukoğlu'nu mutlaka alsınlar.Zengin . destek olacak birilerini de bulsunlar. Bu partiye oy verebilirim. Bunların Meclise girmesi lazım Prof Dr Siber Göksel.Emekli Tıp Doktoru

    YanıtlaSil