8 Eylül 2016 Perşembe

Öne Çıkan "ÖNEMLİ" Haberler: Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Paketi, Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler, Pusuda yeni bir ihanet şebekesi: DSG, HATAY'a tehdit!

BAŞBAKAN YILDIRIM VALİLERE SESLENDİ:
"HATA YAPIN AMA HAİNLİK YAPMAYIN!.."
Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da valiler toplantısında konuşuyor. Valilere seslenen Yıldırım, "Memleketin menfaati için hata yapın ama hainlik yapmayın" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı'nda Vilayetler Evi'nde Valiler Toplantısı'nda konuşuyor. Başbakan Binali Yıldırım, valileri FETÖ ile mücadele konusunda uyardı. Kamuda FETÖ'cülerin tasfiyesinde  'Kılı kırk yaracaksınız' diyen Başbakan, "İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Bu mesaj herkese. Memleketin, milletin işini yaparken şekil, usul hatası yapabilirsiniz, hiç endişe etmeyin. Ama menfaate yönelik iş yaparken de sonuna kadar korkun.  Mesele ülkenin menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın" dedi. HDP'lilere "Gidip tıpış tıpış ifade vereceksiniz" diyen Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle:
HATA YAPIN AMA SAKIN HAİNLİK YAPMAYIN
Vatandaşa en yakın duran, vatandaşın her türlü derdi ile ilgilenen mahalli yönetimlerdir. Biz buradan gördüğümüzün sizin gördüğünüzle aynı olmadığını biliyorum. Biz Ankara'da bazı şeyleri yazıyoruz, çiziyoruz, talimatları gönderiyoruz. Ama oradaki her şeyin çiçek gibi olmadığını biliyoruz, oralara gittiğimizde sorunları görüyoruz. merkez teşkilatların saha neler olup bittiğini sürekli izlemesi gerek. Burada bütün suçu Ankara'ya atmak doğru değil.
Masada çalışmak ile sahada çalışmak farklı. Memur uygulama yaparken korkar, çekingen davranır. Bunu böyle yaparsam nasıl olur diye düşünür. Memleketin, milletin işini yaparken şekil, usul hatası sonuna kadar yapabilirsiniz. Menfaate yönelik iş yaparsanız da sonuna kadar korkun. Sahadaki hiçbir iş şekil ve usul hatası olmadan yapılmaz. Her şeyi dört dörtlük yapmaya kalkışırsanız işi yapamazsınız. Bir tercih yapacaksınız. İş mi yoksa mevzuatımı kollayacaksınız. Mesele milletin menfaati, ülkenin geleceği ise, hata yapın. Ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var ama hainliğe yok.
AÇILIŞTA SANKİ PAYDOS EDİLİYOR, 
HURRA VALİ BEY BENİ DE GÖRSÜN!.. 
Etkinliklere katılmanız çok güzel gitmeyin demiyorum ama seçici olun. Bir etkinliğe giderken amirlere daire müdürlerine gelmeyin diyin. Tören ne zaman biter, beyler ne zaman dönecek, milletin işi ne zaman yapılacak. Devlet işi durmasın, millet beklemesin. Herhangi bir açılışta sanki paydos ediliyor. Amirlere, daire müdürlerine gelmeyin işinize bakın deyin. Hurra vali bey beni de görsün … bu sefer dükkan kapanıyor, tezgah kapanıyor. Millet bekliyor. Milletin ,işi ne zaman görülecek gitmeyin demiyorum ama seçici olun. Herkes de sizinle gelemsin. Dükkan açık olsun
İÇİŞLERİ BAKANI: FETÖ’YÜ BU ÜLKEDEN KAZIYIP ATACAĞIZ. ŞİMDİ MİLLETİN MORALE İHTİYACI VAR
15 Temmuz'da bir hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Hamd olsun milletimizin cesareti, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve hükümetimizin iradesiyle, yüce Meclisimizin milli irade konusunda koyduğu kararlılıkla bu belayı defettik. Bu belanın hasarları, ölçümü ve tamiriyle meşgulüz. Bu yetmezmiş gibi bu bölücü terör belası da işbaşında. Çok yoğun bir faaliyet içerisinde. İki tane önemli konumuz var. Terörün tek bir gündem olmasına lütfen izin vermeyin. Milletin morale, güzel şeyler duymaya ihtiyacı var.
ÖLÇÜMÜZ 17-25 ARALIK 
FETÖ darbe girişimi ile birlikte malumunuz açığa alınan çok sayıda kamu görevlisi var. Kamu için ciddi sayılabilecek bir tasfiye yapılıyor. Burada zaman zaman titiz davranılmadığı, yaş ve kurunun bir arada yandığı şeklinde şikayetler geliyor. İntikam duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz. Bu mesaj karar veren herkesedir. Biz her dairede, her kurumda inceleme yapacak şansa sahip değiliz. Bizim sizlerin adaletinize güvenmekten başka şansımız yok.Kılı kırk yaracaksınız. Burada ölçümüz belli. Bizim için nicelik 17-15 Aralık sonrasıdır. o günden sonra bu örgütle irtibatı olan varsa bunların masum görülmesi asla düşünülemez.
BAŞBAKAN: 81 İLDE KRİZ MASASI KURUYORUZ
Müsteşarımıza, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza da talimat bu yönde, Başbakanlık Müsteşarlığı başta olmak üzere her yerde bir nevi kriz merkezi oluşturulmalı. Bu konularda kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen, sizin tepsitleriniz varsa bir birim vasıtasıyla toplayın. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Adalete, hukuka uymayan bir iş varsa, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra dönüp bakılacak ve yapılan yanlışlar düzeltilecek. Baştan yüzde 100 doğru yapılamayacağını kabul ettik. Çünkü örgüt kapalı, saydam değil. Tespitte bize zorluk çıkarıyor. Böyle bir örgütle karşı karşıyayız. Bu konularda ne işi sulandıralım ne de bariz hatalara asla ve asla izin verelim.
OHAL'le jandarma ve sahil güvenlik İçişlerine bağlandı. Bu taşrada hissedilmedi. O yüzden oradaki sevk ve idarede bu hususu gözden uzak tutmayın. Emniyete ne kadar önem veriyorsanız jandarmaya da önem verin. İkisi bir olunca yönettiğiniz ildeki asayiş çok daha rahat bir şekilde sağlanacak. Bu kurumlar arasında bir uyumsuzluk çıkarsa, o zaman zafiyet var demektir, büyük sıkıntı kapıda demektir. Bu konulara dikkat etmenizi istiyorum. Zamanı etkin kullanacaksınız, terörle mücadelede daha hızlı ve esnek hareket edeceksiniz. 
TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM BAŞLADI 
Terörle mücadelede yeni bir sürece girdik. Bu sürecin adı savunma değil, taarruz. Bir hudut kapılarımızı emniyete alacağız. Dışarıdan girişleri önleyemezsek sızlanmanın anlamı yok. Hiçbir mazeretimiz olmayacak. Hudut kapısı dışındaki her geçiş düşman geçişidir anında karşılık verilecek. Hudut kapısı olmayan her geçiş gayrikanuni geçiştir, suçtur, gereği neyse yapılacak. Nasıl düşman saldırırsa karşılık veriliyor, bu da öyle. Anında gereğini yapacaksınız. KHK'da özellikle Doğu ve Güneydoğu'da terörle  irtibatlı, teröre öyle veya böyle destek veren belediyelerle ilgili bir düzenleme  yaptık. Burada belediye başkanlarıyla ilgili büyükşehirlerde İçişleri Bakanı,  illerde valiliklerimize tam yetki verildi. Bu konuda lütfen çekingen ve ürkek  davranmayın. Ülkenin kaynaklarının, polisi, jandarması, korucusuna kurşun olarak  dönmesine asla izin vermeyin. Bu bir vebaldir, bu büyük bir sorumluluktur, hiç  tereddüt etmeyin.
ÇUKURCA'DA "25 YILDIR GİRİLEMEYEN" EN KRİTİK YERLERE BİLE ŞİMDİ GİRİLDİ... 
Çukurca'da 25 yıldır girilmeyen yere girildi. Tendürük'e girildi.
TIPIŞ TIPIŞ GELİP TESLİM OLACAKLAR VE İFADE VERECEKLER
Kararlılık olduğu müddetçe bu işi yönetilebilir hale getirebilriz. Terörle iltisaklı parti çıkmış 'Belediyelere ilişirseniz sivil direniş başlatacağız' diyor. Türkiye hukuk devleti, kimse hukuktan üstün değildir. Mahkeme çağrıyorsa tıpış tıpış gidip ifadesini verecek. Daha 6-7 Ekim olaylarının hesabı duruyor. Böyle büyük büyük söz söylemenin ne demek olduğunu görecekler. Tıpış tıpış gelip ifadelerini verecekler.
GÜNEY DOĞU İÇİN "ÖZEL" KALKINMA PAKETİ
23 ilimizi ilgilendiren kalkınma, istihdam, reform paketi açıkladık. Bunu inceleyin. Reform paketinin uygulanması, takibi sizin göreviniz. Burada yatırımlar var, somut, istihdam oluşturan projeler var. Turizmi, sosyal hayatı canlandıracak projeler. Amacımız bölgeler arasındaki kalkınma farkını ortadan kaldırmak. Geçtiğimiz 15 yılda 23 ilin milli geliri 800 doların altındaydı. 15 yıl sonra 5000 dolara çıktı. Bu proje size emanet. Detayları var. Başbakan Yıldırım'dan parabol esprisi
BAŞBAKAN'IN PARABOL ESPRİSİ...
Başbakan Binali Yıldırım, valiler toplantısında yaptığı konuşmada anlattığı bir anıyla salonda bulunan valileri güldürdü. Yıldırım: Bakanlığımın ilk döneminde valileri topladım. Bölünmüş yol seferberliği başlatacağız. Bir salonda böyle konuşuyorum. Gayet heyecanlı anlatıyorum. Doğu'yla Batı'yı birleştireceğiz. Bazı arkadaşlar öyle donuk donuk bakıyorlar. Heyecana katılım yok. Arkadaşlar hiç merak etmeyin. Bunları nasıl yapacağız diye düşünüyorsunuz. Parabol. Ondan sonra değişti. Arkadaşlar gevşedi. Heyecanlandılar. Biz o işi başlattık. Sonunda yıl sonu geldi. Arkadaşlar paraya geliyor. Efendim siz para bol demiştiniz. Ama para gelmedi. Sayın valim siz geometri okumadınız mı? Parabol dedim. Siz ne anladınız. Ama işte yapılmış oldu. Sonra parası da ödendi.
ÇUKURCA'DAKİ OPERASYONLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA
Çukurca'da sürdürülen operasyonla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Güler, 'Çukurca'da 30 yıldır girilemeyen yerlere girdik. Teröristler Kaletepe'den tamamen sökülüp atıldı. Yuvalandıkları 12 noktaya tek tek girilecek. Ölüm kalım savaşı veriliyor. Çok önemli sonuçlar aldık' dedi. Güler, koruculara uzman jandarma statüsü verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. İçişleri Bakanlığınca Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Valiler  Toplantısı"na katılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, toplantı öncesi gazetecilere terörle  mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Güler, "Bu kadar örgüt yana yana gelip Türkiye'ye bu kadar saldırmışken, 'Biz  kayıp vermeyelim, oturalım mı' diyelim?.Kale Tepe çok ciddi bir yer. Oraya  epey yerleşmişlerdi, oradan tamamen sökülüp atıldılar. 30 yıldır girilemeyen yerlere girdik. Çok önemli sonuçlar aldık " diye konuştu.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hakkari'nin Çukurca kırsalında icra edilen "Şehit Sağlık Üstçavuş  Mekan Şahin Operasyonu"nda çok ciddi sonuçlar alındığını belirten Orgeneral Güler, ölüm kalım savaşı verildiğini söyledi.  Orgeneral Güler, operasyon kapsamında bölücü terör örgütü  mensuplarınca Türkiye sınırları içinde tesis edilen sözde Ertüş Kampı'na (Kale  Tepe) ilişkin, "Kale Tepe çok ciddi bir yer. Oraya epey yerleşmişlerdi, oradan  tamamen sökülüp atıldılar" dedi. Kars, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Ağrı'daki 12  kritik noktanın belli bir takvim içinde teröristlerden tamamen temizleneceğini  anlatan Orgeneral Güler, "Yani bu kadar örgüt yana yana gelip Türkiye'ye bu kadar  saldırmışken, 'Biz kayıp vermeyelim, oturalım mı' diyelim? Daha mı iyi?" şeklinde  konuştu.
ORADAN TAMAMEN SÖKÜLÜP ATILDILAR
Geçen yıl aralık ayında PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Hakkari'nin  Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları'na bölücü örgüt mensuplarının tekrar  yerleşme çabası içinde olduğu iddialarını da değerlendiren Orgeneral Güler,  "Onlar için vardır tabii. Adamlar istemez mi tekrar oraları ele geçirmek?"  ifadelerini kullandı. 
'KORUCULAR UZMAN ÇAVUŞ OLMAYACAK'
Geçici köy korucularının uzman jandarma statüsüyle terörle mücadelede  daha aktif kullanılacağına ilişkin haberlerin beklentilerden kaynaklandığına  dikkati çeken Orgeneral Güler, böyle bir çalışmanın olmadığını, söz konusu  talebin değerlendirildiğini vurguladı.
SURİYE'DE, HATAY VE İSKENDERUN'U ALMAK ÜZERE ‘TÜRKİYE'YE KARŞI’ YENİ BİR TERÖR-TEDHİŞ VE İHANET ÖRGÜTÜ KURDULAR
Suriye'de terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG öncülüğündeki DSG kontrolünde olan Tel Rıfat kasabasında Türkiye'ye karşı 'Suriye Ulusal Direnişi' adıyla bir grup kurulduğu duyuruldu. Bir DSG'li "Türk işgaline karşı mücadele edeceğiz" diye açıklama yaptı.
Suriye'nin Halep kentinde bulunan Tel Rıfat kasabasında, Türkiye'ye karşı yeni bir grubun kuruluşu ilân edildi. ABD destekli ve YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolünde olan Tel Rıfat'ta kurulan yeni grubun adı ‘Suriye Ulusal Direnişi’.  Sputnik'in haberine göre açıklamayı yapan yine DSG üyesi Rezan Hedo. Açıklamada Osmanlı-Türk yönetiminde bölgenin acılar çektiği savunuldu, 'Türk işgaline karşı mücadele edecekleri' belirtildi. Açıklamada dikkat çeken bir başka nokta ise Hatay'a ilişkin. Açıklamada 'İskenderun Sancağı'ndan (Bugünkü Hatay) Cerablus'a kadar tüm Suriye topraklarını geri almayı' amaçladıkları savunuldu. Lübnan'dan yayın yapan El Ahbar'a konuşan Hedo, örgütün destekçileri arasında ‘rejim destekçileri ile karşıtlarının da bulunduğunu’ savundu.
Söz konusu haber YPG'ye yakın bir sitede yer aldı.  Tel Rifat, Şubat 2016'ta YPG'nin içinde bulunduğu DSG tarafından alınmıştı. (Gazete ve Ajanslar, 08 Eylül 2016 - Saat: 18.00)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder