6 Şubat 2016 Cumartesi

MHP, Ne vakit, vesayetten kurtulup tekrar "Milliyetçi Hareket" Partisi olabilecek acaba!..

MHP'de Büyük ŞOK ve Derin İnfial... 
Partinin Sahibi 
Devlet Bahçeli'yi içeriden vurdular!..
Aslında muhalefetin bu kadar ileri gideceği ve Mahkemeye başvurabileceği hiç kimse tarafından tahmin dahi edilmiyor ve beklenmiyordu bile... Ama beklenmeyen oldu. Yandaşların deyimi ile Devlet Bahçeli'yi içeriden vurdular! Kalp ameliyatı sonrası gündemden uzak duran Bahçeli'ye karşı üç muhalif isim 16 il başkanının imzasıyla bu kez de "Büyük Kongreyi toplamak, gerekirse Kayyum tayin ettirmek ve/veya önerilen isimleri çağrı heyeti olarak görevlendirmek üzere" mahkemeye başvurdu.  
MHP'de Devlet Bahçeli'ye bayrak açan muhalifler harekete geçti. 
Bir süredir açıkça mücadele eden ve Devlet Bahçeli vesayetine karşı hukukun içinde mücadele eden Genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'ın avukatları partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açtı. Muhalefetin 14 sayfalık dava dilekçesinde, Bahçeli'nin, haksız ve keyfi olarak "kongreye gitmeyeceğim" açıklamalarını delil göstererek ortak hazırladıkları dilekçeyle, Sulh Hukuk Mahkemesine dava açtılar. Dilekçede bir Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesinin de olması dikkat çekti. Muhaliflerin Sulh hukuk Mahkemesi'ne sundukları 14 sayfalık dava dilekçesinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Dava dilekçesinde muhalifler, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "partiyi kongreye götürmeyeceğim" açıklamalarına dayanarak mahkeme heyetinden kongre sürecini başlatmasını istedi. 
"BAŞKA YOL KALMADI" 
Dava dilekçesinde Trabzon, Denizli, Kilis, Bilecik, Kırıkkale, Ardahan, Bayburt, Elazığ, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Nevşehir, Uşak, Çorum ve Gümüşhane il başkanlarının da imzaları bulunuyor. Muhalefete yakın kaynaklar, MHP Genel Merkezi'nin kongre talebini kabul etmediği, bizzat Bahçeli'nin de bunu tekrar ettiğini belirterek, "kongre için dava dışında herhangi bir yol kalmadı" yorumunda bulundu. Bunun üzerine Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'ın avukatları Sulh Hukuk Mahkemesine dava açtı. Dava dilekçesinde bir dönem MHP'nin YSK üyesi ve parti avukatı olan Kürşat Ergün'ün (sol baş) de ismi yer alıyor. 
BAHÇELİ İÇERİDEN YIKILDI 
Bu arada muhalefetin mahkemeye verdiği 14 sayfalık dava dilekçesinde, partiyi kongre sürecine götürecek (bir anlamda Kayyum görevi yapması istenen) isimlere de yer verildi. Buna göre mahkemenin kongre kararı alması halinde, bir dönem Bahçeli'ye çok yakın olduğu bilinen isimler partiyi kongre sürecine götürecek. 
ÇAĞRI HEYETİ 
OLARAK ÖNERİLENLER
Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in çağrı heyeti "asil üyesi", MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır'ın ise "yedek üyesi" olarak belirlenmesi istenen dilekçede, şunlar kaydedildi: "Adı geçen kongre üyeleri, parti tüzük ve programına hakim, hem parti içi geçmişleri, hem mevcut görevleri itibariyle anılan sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilecek konumdadırlar. Ayrıca söz konusu görevi yerine getirmek üzere istekleri bulunmaktadır." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder