14 Şubat 2015 Cumartesi

İDAM CEZASINI KALDIRANLAR UTANSIN!.. Üniversiteli Özgecan Aslan'ın başına gelenler, misliyle inşallah "İdam cezasını kaldıranların başına gelir!..." Ey yasa koyucular, Özgecan Aslan sizin kızınız olsaydı, yine de 'idam cezasının olmamasını savunur muydunuz?..'

MASUM VE KORUMASIZ ÖZGECAN, "İnsanlık dışı, primitif (manyak) yaratıklar tarafından" ALÇAKÇA KATLEDİLDİ
Üniversiteli Özgecan'ı 5 bin kişi uğurladı
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste; İnsanlık dışı yaratık ve vahşi caniler tarafından tecavüze kalkışılıp bıçaklanarak alçakça, acımasızca ve kalleşçe öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki korumasız, masum ve çaresiz genç kız, Özgecan Aslan'ın cenazesi, büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
ÖZGECAN’IN TABUTUNU KADINLAR SIRTLANDI
Tarsus ilçesinden Mersin’e gitmek isterken kaybolan, daha sonra bıçaklanmış ve yakılmış cesedine ulaşılan Özgecan Aslan’ın iki katil zanlısının ardından aranan üçüncü şüpheli yakalandı. Üç kişi sağlık kontrolünden geçirilmek için getirildikleri Tarsus Devlet Hastanesi'nde kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Özgecan'ın annsesi zanlıların en ağır cezayı almasını istedi ve "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Saatler geçti gelmeyince gece karakola 'kızım kayıp, kaçırdılar mı' diye başvuruda bulundum... 
Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum" dedi. "Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?"
Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, kızının ölümüyle ilgili olarak "Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor, akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi" dedi. Aslan, kızı için Mersin Şehir Mezarlığı'nda düzenlenecek cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının katil zanlılarının en büyük cezayı almasını istediğini söyledi.
"Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum. Bu hakkın yerde kalmamasını istiyorum. İdam edilsin, işkence edilsin. Özgecan melek gibi kalbi temiz, yüreği temiz, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Okuyup adam olma hedefleri vardı. Psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açmak hedefiydi. Hep çalışıyordu ve çok başarılıydı ama yapamadı maalesef. Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor, akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?" Tarsus ilçesinde, dün sabah saatlerinde cesedi bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesi, Mersin'de evlerinin önünde kurulan taziye çadırında sinir krizi geçirdi.
"Sütünü ve harçlığını verdim gitti"
Kızını en son okula yolcu ettiği sabah gördüğünü anlatan Aslan, "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Üç gün önce telefonu bozuktu. Arkadaşının telefonundan ablasına 'Annem merak etmesin 20.00'de Mersin'de olacağım' diye mesaj atıyor. 
Bekliyorum, bekliyorum gelmiyor. 
Saatler geçti gelmeyince gece karakola 'kızım kayıp, kaçırdılar mı' diye başvuruda bulundum. Kimliğini verdim, araştırıyoruz dediler" diye konuştu. Özgecan'ın ablası Beste de kardeşinin en son kendisine mesaj attığını kaydetti. Mersin'in Tarsus ilçesinde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, katil zanlıları Tarsus Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılardan Fatih G. de kontrolden geçirildi.
Kalabalık linç etmek istedi
Cinayetle ilgili araştırmasını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, cuma günü üçüncü şüpheli olan firari  Suphi A.'yı, saat 21.00 sıralarında Fatih Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinin yakınlarında saklanırken yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli önce sorgulanmak için emniyete götürüldü. Burada işlemleri yapılan Suphi A., babası Necmettin A., ile Fatih G., ile birlikte sağlık kontrolü için Tarsus Devlet Hastanesine getirildiler. Jandarma ve polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, hastanede bulunan kalabalık cinayet zanlılarına saldırarak linç etmek istediler. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, polis ve Jandarma ekipleri tarafından kordon oluşturularak hastaneden çıkarıldı. Şüphelilerden Suphi A.'nın jandarmada, Necmettin A. ile Fatih G.'nin ise polisteki sorgusu devam ediyor.
Evine gidiyordu
20 yaşındaki Özgecen Aslan, 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra Tarsus’ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla buluştu.
Birlikte yemen yiyen iki kız, daha sonra Mersin'e sefer yapan bir midibüse bindi. Arkadaşı yolda inen Özgecan Aslan'ı bundan sonra gören olmadı. Kızlarından haber alamayan ailesi kayıp başvurusu yaptı.
Jandarmaya yol sordular
Perşembe akşam saatlerinde Tarsus-Mersin-Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs sürücüsü 26 yaşındaki Suphi A. jandarma noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu. Jandarma ekipleri, minibüsün, tarif ettikleri yol yerine ormanlık alana doğru gittiğini fark edince şüphelenip takip etti. Jandarma peşinden gittiği minibüsü yol kenarında durdurup arama yaptı. Minibüste kan izlerine rastlandı. Sürücü ile beraberinde babası 50 yaşındaki Necmettin A. ile 20 yaşındaki Fatih G.'nin bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. Necmettin A, kan izlerini, müşteri olarak minibüse aldıkları iki yolcunun ettiği kavga ile açıkladı. Bunun üzerine araçta bulunan sürücü, 50 yaşındaki babası Necmettin A. ve 20 yaşındaki Fatih G. gözaltına alındı. Üç kişi, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.
Şapkası bulundu
Bu arada Jandarma'ya, Özgecan Aslan'ın kayıp bilgisi ulaştı. Ekipler bunun üzerine tekrar söz konusu midibüsü aramaya başladı. Tarsus'ta yapılan yol kontrolü sırasında aynı midibüs içindeki Necmettin A., Fatih G. ile birlikte yakalandı. Midibüste yeniden yapılan aramada, bulunan bir kadın şapkası, kayıp öğrencinin babası Mehmet Aslan'a gösterildi. 
Baba Mehmet Aslan, şapkanın kızı Özgecan'a ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine sorgulanan insanlık düşmanı, adi, alçak ve cani, ruhsuz yaratıklar Necmettin A. ve Fatih G., suçlarını itiraf ederek genç kızı öldürdükten sonra benzin dökerek yakıp, Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin deresine attıklarını itiraf ettiler. 'Sütünü ve harçlığını verdim gitti', Ceset, arkadaşına gösterildi
Özgecan Aslan'ın cesedini jandarma ekipleri buldu. 
Zanlıların gösterdiği yerde yapılan aramada bir bölümü yanmış kadın cesedi bulundu. 
Tarsus Devlet Hastanesi'ne getirilen cenaze, kayıp genç kızın Tarsus'ta en son birlikte görüldüğü kız arkadaşına gösterildi. Cesedi teşhis edemeyen ve ismi açıklanmayan genç kız, kıyafetleri görünce arkadaşına ait olduğunu söyleyip fenalık geçirdi. Jandarma tarafından sakinleştirilen genç kız, "Öğlene kadar birlikte okuldaydık. Saat 13.30'da okuldan birlikte çıktık. Alışveriş merkezinde yemek yedik, akşam saatlerinde midibüse bindik. Ben yolda indim o da evine gitmek üzere devam etti. Aynı gece kayıp olduğu bilgisini aldık, bir gün sonra da okula gelmedi" dedi.
DNA belirleyecek
Yüzüyle birlikte vücudunun bir bölümü yanan cenazenin kesin olarak Özgecan Aslan'a ait olduğunu belirlemek için aile fertlerinden alınan DNA örnekleri ile karşılaştırma yapılacak. Necmettin A. ve Fatih G.'nin sorgusu devam ederken ilk gözaltına alındıklarında midibüsü kullanan şoför Suphi A.'in yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Şüphelilerin, genç kızı neden öldürüp yaktıkları ise yapılan soruşturma sonucu ortaya çıkacak. [Fotoğraf: AA] (Kaynak: DHA & Al Jazeera_Ulusal Haber_Ulusal Ajans)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder