23 Ekim 2014 Perşembe

Başkan Mehmet Bozdemir açıkladı: "Demokrasi'de Birlik Vakfı (DEVA) ve İnsani Değerler Derneği (İDD) çizgisinde siyasete vaziyet ve yeni oluşum için start verildi."

Değerler Hareketi yeni bir siyasi parti kuracak
ANKARA; Demokraside Birlik Vakfı (DEVA) ve İnsani Değerler Derneği (İDD) Genel Başkanı Mehmet Bozdemir, Türk siyasetini yeniden yapılandırma projesi olan ‘Değerler Hareketi’ isimli bir proje başlattıklarını söyledi. Değerler Hareketi olarak bir siyaset seferberliği ilan ettiklerini belirten Bozdemir, “Türk siyasetine yeniden şekil verme projesidir. Lider odaklı olmayan "Ortak Akıl, Demokrasi ve Uzlaşma Kültürü; Yani Hizmet Odaklı" olan, ülke meselelerine çözüm odaklı olan, toplumsal uzlaşmayı ve barışı sağlayan bir anlayış. Misyonumuzu, programımızı ve vizyonumuzu çok iyi oluşturduktan sonra şuan yaptığımız iş kadrolarımızı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kadro daha sonra liderini seçecek. Parti başkanını seçecek. Onu da önümüzdeki günlerde açıklayacağız.” Diye konuştu.
İNSANİ DEĞERLER VE DEMOKRASİ SOHBETLERİ
Demokraside Birlik Vakfı’nın düzenlediği ‘İnsani Değerler ve Demokrasi Sohbetleri’nin bu haftaki konuşmacısı Demokraside Birlik Vakfı (DEVA) ve İnsani Değerler Derneği (İDD) Genel Başkanı Mehmet Bozdemir oldu. Bozdemir sohbette ‘Yeni Siyasete Yeni Parti’ konulu bir konferans verdi.
YENİ SİYASET;
YENİ OLUŞUM VE
YENİ BİR SİYASİ PARTİ
Darbelerle siyasi yapının kimyasının bozulduğunu ve kirlendiğini ancak düzeltmeye gidilmediğini belirten Bozdemir, “Siyasi partiler kanunu hiç değiştirilmedi. Ülkemizde en önce sorgulanması gereken siyasi yapıdır. Bu mevcut siyasi yapı ülkenin meselelerini çözemediği gibi toplumsal uzlaşmayı ve barışı da sağlayamadı. Toplumda kin ve nefret söylemleri ile toplumda büyük bir kutuplaşma ve kamplaşma meydana geldi. Sosyal barışı bile temin edememiştir. Kuvvetler ayrılığından yargıyı bozan yargıyı kirleten yargıya müdahale eden mevcut siyasi yapıdır. Bürokrasiyi bozan ve yanlış yönlendiren mevcut siyasi yapıdır. İş dünyasında kirlilik meydanagetiren yine mevcut siyasi yapıdır.” Diye konuştu.
SİYASİ LİDERLER (PARTİ SAHİPLERİ) AYRILDIĞINDA, KURDUKLARI PARTİLER KAPANMAKTA
Türkiye’deki siyaset kurumunun lider odaklı bir yapılanması olduğunu anlatan Bozdemir, “Lider odaklı derken kesinlikle parti içi demokrasinin işlemediği, tek adamın yönetiminde bir siyasi yapı ortaya çıkıyor. Siyasi liderler ayrıldığında veya hakkın rahmetine kavuştuğunda o partiler kapanmakta. Bunu yakın siyasi tarihte yaşadık. Sayın Demirel Doğru Yol Partisi’nden ayrıldığı zaman Tansu Çiller’le uzatmaları oynadılar ama kapandı o parti. Rahmetli Özal partisinden ayrıldıktan sonra Mesut Yılmaz’la uzatmaları oynadılar o partide kapandı. Rahmetli Türkeş’ten sonra MHP’nin eski cazibesi kalmadı. Rahmetli Erbakan’dan sonra eski Milli Görüş cazibesi kalmadı. Rahmetli Bülent Ecevit’ten sonra da DSP’nin herhangi bir varlığı kalmadı. Siyaset yapımız lider odaklı olduğu için bugün aynı şeyde yaşanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan partisinden ayrılmıştır. Lider odaklı bir partiydi, aynı şekilde geçmişte de yaşadım Rahmetli Özal cumhurbaşkanı olduğunda o zaman Başbakan Akbulut’a çok müdahale etmeye kalktı bu eşyanın tabiatına aykırı olduğu için bir takım krizler yaşandı bundan sonra da yaşanacak.” şeklinde konuştu. 
ÇÖZÜMSÜZ VE KADÜK, VERİMSİZ BİR SİYASİ YAPI
Ülkemizdeki Demokrasi; İnsan Hakları, Adalet, Hukuk ve Siyaset standartlarını dünya normları ile karşılaştırıldığında hemen hemen çok cılız hatta olmayan bir demokrasi görüldüğünü anlatan Bozdemir, “Bugünki sıkıntıları temeli ülkenin meselelerini çözemeyen bir siyasi yapının oluşması. Bunun çıkış yolu yeni siyasettir. Lider odaklı olmayan hizmet, kadro, misyon, program ve proje odaklı bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmemiz lazım. Bunu yapamadığımız takdirde hiçbir meseleyi çözemeyiz. Şuan itibariyle böyle bir zemin oluşmuştur. Türkiye’nin meselelerine ilgi duyan ve çözüm arayan bir sivil toplum kuruluşu olarak şuan geldiğimiz nokta bu siyasi yapının ülkenin hiçbir meselesini çözemeyeceği noktadadır. Lider odaklı olmayan çıkar odaklı olmayan bir yeni siyaset. Bizim yeni siyaset anlayışımız şu. Siyaset sadece ve sadece ülkeye ve insanlığa hizmet için yapılır. Ülkenin sorunlarını çözmek için yapılır ve ehil insanlar la yapılır. Bilgili insanlarla yapılır. Değerler Hareketidiye bir hareket başlattık.” açıklamasında bulundu. 
KADRO "BEYİN TAKIMI" TEŞKİLİNDE OLDUKÇA BÜYÜK BİR MESAFE ALDIK
Değerler hareketinin Türk siyasetini yeniden yapılandırma projesi olduğunu vurgulayan Bozdemir şunları söyledi: “Türk siyasetine yeniden şekil verme projesidir. Lider odaklı olmayan hizmetodaklı olan, ülke meselelerine çözüm odaklı olan, toplumsal uzlaşmayı ve barışı sağlayan bir anlayış. Türk siyasetinin yeniden şekillenmesi ve yapılanması gerekiyor. Güzel gidiyor. Önce iyi bir misyon koyalım ve program hazırlayalım dedik. İyi bir vizyon oluşturalım dedik ve vizyon olarakdeğerler hareketi Türkiye. Türkiye gerçekten çok önemli bir ülke. Eğer siyasetin bu yeniyapılanması düzgün olursa sadece ülkemiz ve bölgemize değil inşallah bütün insanlığa barış getirecek bu hareket. Bunu herhangi bir siyasi parti çalışması olarak düşünürseniz yanlış olur. Misyonumuzu, programımızı ve vizyonumuzu çok iyi oluşturduktan sonra şuan yaptığımız iş kadrolarımızı oluşturmaya çalışıyoruz. 
Ülkemizde çok iyi insanlar yetişti
Bu kadrolar mesleğinde yetişmiş uzmanlaşmış hatta dünya çapında birçok meseleleri vakıf insanları bir araya getirerek ama hiçbir ayrım yapmadan merkeze insanı koyan ve mesleğinde temayüz etmiş insanları ve Türkiye’nin meselelerini çözen insanları bir araya getiren bir kadro oluşturuyoruz. Bu kadro oluşumunda oldukça mesafe aldık. Bu kadro daha sonra liderini seçecek. Parti başkanını seçecek. Parti başkanı kim olacak diye soruyorlar. Türkiye ne çektiyse parti içi demokrasiyi işletmeyen lider odaklı bir siyasetten bu günlere geldi. Türkiye’deki güzel insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu bir kadro hareketidir bu kadro oluştuktan sonra bir misyon, program ve proje var. Bu proje yeni siyaset ve yeni siyasetle Türkiye siyaset kurumunun yeniden yapılanması. Bu misyonunu ve kadroyu en iyi temsil eden ve kadronun emrinde olan ve en iyi temsil eden bir kişiyi en kısa zamanda çıkarıp işte bu Türkiye’ye yakışan bu kadroları ve siyasihareketi temsil edecek götürecek başkanımız diye yakında açıklayacağız. Değerler hareketiolarak bir siyaset seferberliği ilan etmiş durumdayız.”
(DEVA, İDD, Ulusal Ajans // Ankara.23 Ekim 2014) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder