23 Temmuz 2023 Pazar

Bugünkü gazete manşetlerinden seçtiklerimiz.

 BUGÜNKÜ  GAZETE MANŞETLETLERİNDEN SEÇTİKLERİMİZ


ULUSAL YORUM: CHP içten içe kaynıyor. Mayıs ayında yapılan Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra iktidarı yakalayamayan Kılıçdaroğlu'na tepkiler büyüyor. Tabandan gelen seslerde de, başarısızlığın faturası Kılıçdaroğlu'na çıkarılıyor. Değişim yapılmasını isteyen CHP içerisindeki muhalefet kanadı da gittikçe sesini daha çok duyurmaya başladı. Sözcü'nün manşetindeki habere göre de Değişim kanadının videosunun sızdırılmasının ardından, Kılıçdaroğlu ve değişim isteyen İmamoğlu, belediye başkanları toplantısında yüz yüze geldi. İki kanat arasında sert tartışmalar yaşandığı söyleniyor. 

Atatürk'ün kurmuş olduğu CHP'nin bölünmesi veya parçalanması demek ülkenin çok şeyi kaybetmesi demektir. CHP'de çok acele Atatürk çizgisine gelmelidir. 


ULUSAL YORUM: Türkiye gazetesi İstanbul'daki nüfusun azaltılması hususunda çalışmalardan bahsetmiş. Çok isabetli bir karar olur. Her geçen gün İstanbul'un taşı toprağı altındır diye anadoludan devamlı göç geldiği gibi, bir de dünyadaki devletlerden akın akın yabancılar İstanbul'a gelmekte. 

İstanbul'da bir çok mahalleler, semtler ve bloklar yabancılar ile dolmuş bulunmakta. Hatta binaların yönetimleri bile yabancıların eline geçmekte. Bu duruma bir çare bulunmasında çok yarar var.

Marmara denizinde Musilaj tehlikesi gene artmaya başlamış. Bu çok tehlikeli. Marmara denizindeki balıklar yok olabilir. Çok acil gerekli tedbirler alınmalıdır. 

Burdur Gölü kurudu. Havaların sıcaklıklarının artması ile de göllerimiz ve denizlerimizde buharlaşma oranı artacaktır. İç göller yeterli su ile beslenemez ise, çok çabuk kuruyabilir. Bu konuda da tedbirler alınmalı, göllerin kurumaması için de mutlaka bir çözüm yolu bulunmalıdır. 


ULUSAL YORUM: Yangın söndürmeler için özel harekat timleri oluşturulmuş. Çok iyi bir girişim. Havaların aşırı derecede ısınması, yangınların artmasına sebep olacaktır. Yangın söndürme timlerinin yanında yangın söndürme uçakları da alınmalı ve yangınlar büyümeden müdahale edilmelidir. Ağaçlar insanlar için büyük bir nimettir. Onlar olmazsa oksijensiz kaldığımız gibi, sanayi sektöründe de ağaçların çok rolleri vardır. 

Ülkemiz Cezayir'le de 5 anlaşma yapmış. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her gittiği ülkede anlaşmalar yaparak dönüyor. Bu anlaşmaların sonucunda ülkemiz hangi şekilde yararlar görebilir, bunları zaman gösterecektir. 




ULUSAL YORUM: Karar gazetesi gene Müslümanların Kutsal değerlerine saldırı'yı manşetine taşımın. Hiç bir Müslüman, eline bir başka dinin kutsal saydığı kitabını veya bir başka değerini alıp, yakmaz, üstüne çıkıp çiğnemez. Danimarka'da iki milyar Müslüman'ın kutsal olan Kur'anı Kerim'i yakma eylemi şimdi de Danimarka'ya sıçramış. Sizlerin amacınız ne? Buna teşebbüs eden kişi acaba, Kuran'ı bir kere eline alıp okumuş mu? Bu tehlikeli davranışların amacı ne? 
Bu konuda elbette Avrupa entellektüel kamuoyunun nefret suu ve ifade hürriyeti kavramların yeniden  tartışmaya açmasında yarar görülmekte. İslam alemi de bu konuda ortak bir duruş sergiBlemelidirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder