1 Nisan 2023 Cumartesi

PAPA FRANCISCUS HASTANEYE KALDIRILDI

 PAPA FRANCISCUS HASTANEYE KALDIRILDI

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus 29 Mart'ta hastaneye kaldırıldı. Roma Gemelli Hastanesi'ne kaldırılan Papa'nın solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği ve bazı rutin kontrolleri için hastaneye kaldırıldığı bildirildi.


Vatikan basın sözcüsü Matteo Bruni yaptığı yazılı açıklamada ''Papa Franciscus, son günlerde yaşadığı nefes darlığı sebebiyle bazı tıbbi kontroller için Gemelli Polikiliniği'ne gitti'' dedi. Papa'nın rahatsızlığı sebebi ile kendisine gönderilen mesajlardan ötürü minnettar olduğunu sözlerine eklerken Papa'nın birkaç gün hastanede uygun tedavi görmesini gerektiren bir solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğini açıkladı. 

86 yaşındaki Papa Franciscus, 4 Temmuz 2021'de aynı hastanede kalın bağırsak operasyonu geçirmişti.
Katolik Kilisesi'nin 266. Papası olan ruhani lider çocuk yaşlarda geçirdiği bir enfeksiyon sebebi ile de bir ciğerini kaybetmişti. 


Papanın tedavisi ve kontrollerinin ardından hastaneden taburcu edileceği bildirildi. Bruni Papa'nın hastaneden ayrılmasının ardından pazar günü Aziz Petrus Meydanı'nda yapılacak olan Paskalya Yortusu öncesinde kutlanan ''Palmiye Pazarı''ayininde hazır bulunmasının beklendiğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder