1 Nisan 2023 Cumartesi

LUKAŞENKO'dan UYARI

 LUKAŞENKO'dan UYARI

Belarus Devlet Başkanı Alexsander Lukaşenko Batı'nın ülkesini işgal etmek için hazırlık içerisinde olduğunu söyledi. Lider üçüncü bir dünya savaşının ufukta belirdiğini ve bunun bir nükleer savaş olacağını iddia etti.


İngiliz Dailymail gazetesinde yer alan habere göre Lukaşenko, herhangi bir kanıt sunmadan Batı'nın Beyaz Rusya'yı yok etmek istediğini ve bu yüzden de bir işgal girişimi hazırlığında olduklarını iddia etti. Belaruslu Lider ''Sözlerime güvenin sizi aldatmıyorum'' dedi. 

Ulusal televizyonda yayınlanan konuşmasında üçüncü dünya savaşının da ufukta belirdiğini söyleyen lider, Rusya'nın Belarus'ta nükleer silah konuşlandırma planlarının bir şantaj değil, ulusunu batıya karşı korumak için bir şans olduğunu da sözlerine ekledi. 


Batı medyasında geniş yankı uyandıran konuşmasında Lukaşenko Rus kuvvetlerinin Ukrayna'ya yenilmekten korkması durumunda nükleer silahları devreye sokmak zorunda kalacaklarını belirtti. 
Nükleer bir gücü yenmenin imkansız olduğunu da belirten lider ''Moskova yönetimi Rusya'nın parçalanması tehdidini hissederse en korkunç silahını kullanacak. Buna izin verilemez'' dedi. 

Lider ''Ateşkes çağrısında bulunma riskini alıyorum'' diyerek Putin'e çağrıda bulundu. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Putin'in müzakere ve ateşkes çağrısını önümüzdeki hafta değerlendireceğini belirtti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder