9 Kasım 2020 Pazartesi

Unutmadık, unutturamayacaklar, unutmayacağız. Atamızı özlemle anıyoruz.


ATAM SENİ UNUTMADIK, UNUTTURAMAYACAKLAR, UNUTULMAYACAKSIN.


10 Kasım 1938. Türk milleti atasını son yolculuğuna uğurluyor. Unutmadık. Unutturamayacaklar ve Unutulmayacaksın ATAM

Atatürk'ün söylemiş olduğu sözlere dikkat etmeli ve ders almalıyız. Her sözünün altında derin manalar gizlidir. Bu güne kadar Atatürk'ü anlayabilmiş olsa idik, bugün içinde bulunduğumuz zor şartları yaşamazdık. 


Sizlere soruyoruz. Bu sözler doğru sözler değil midir? Ders almamız gerekmez mi?

Atatürk'çü olmak gerçekten kolay değildir. Onu iyi anlayabilmek ve onun izlediği yoldan gidebilmektir. Namuslu vatandaş olmaktır. Devletine, milletine zarar vermemektir. İlimden, Bilimden uzaklaşmamaktır. Dinine, Diline, Kültürüne ve Vatanına sahip çıkmaktır. 

TÜRK OLMAK'TA AYRICALIKTIR. BİNLERCE YILDIR TÜRK ULUSU VARLIĞINI KORUMUŞTUR. BUNDAN SONRA DA KORUYACAKTIR. ATA'SININ İZİNDEN AYRILMAYACAKTIR. 

Atatürk eğer ülken zor durumda ise, sen kendi içinden bir lider çıkaracaksın ve onun etrafında birleşerek ülkeni kurtaracaksın, diyor. Bir lider gelecekte, beni kurtaracak diye bekleme. Liderini sen bul ve çıkar. 

İşte Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük lider olmasının sebebi bu. Tüm dünya insanlığını düşünüyor. Sadece Türk insanını düşünmüyor. İnsanlığa düşmanlık yapanlara düşmanız biz diyor. Bugün Korona ile insanlığa düşmanlık yapanlara, Atatürk sağ olsaydı, kim bilir ne düşünürdü. Biran önce aşıyı buldurur ve insanlığın hizmetine sokardı. 

Sadece Fidel Castro değil, tüm dünya liderleri Mustafa Kemal Atatürk'ü son yüzyılın en büyük dehası, komutanı ve devlet adamı olarak değerlendirirken ve onun önünde saygı ile eğilirken, bu vatanın içerisinde yaşayan ve Atatürk'e dil uzatanlara ne demek gerek, bilemiyoruz.!

Mustafa Kemal Atatürk ve yanında bulunan silah arkadaşları, Osmanlı'nın  topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilip, paylaşıldığı bir anda, İstiklal savaşını kazanarak yeni bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuş, düşmanları Anadolu topraklarından atmıştır. Bu mirası sonsuza kadar korumak,Türk ulusunun görevi olmalıdır. 







BİZLER, TÜRK VE MÜSLÜMAN OLANLAR, BUGÜN ELLERİMİZİ  YUKARIDA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN YAPTIĞI GİBİ AÇIP,  BİZLERE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ EMANET EDEN, BU VATAN TOPRAKLARI ÜZERİNDE HUZURLU BİR ŞEKİLDE YAŞAMAMIZA VESİLE OLAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI İLE, CANLARINI VATAN UĞRUNA FEDA EDEN ŞEHİTLERİMİZE DUA EDELİM. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder