25 Haziran 2018 Pazartesi

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven açıklama yaptı. Güven "Sağlıklı seçim oldu" dedi.

YSK Başkanı'ndan son dakika açıklaması!..
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven Seçimler hakkında bir açıklama yaptı. Güven "Sağlıklı seçim oldu" dedi. 
Sadi Güven "biz her seçimde sandık kurulu üyelerinin tutmuş oldukları tutanakları eşzamanlı diğer siyasi partilerle paylaşıyoruz. Bugün itibariyle seçime ilişkine ilişkin tutanakların yüzde 99.1'i sisteme işlendi. Sonuçları alt alta toplamak suretiyle sonuçları ilan ettik. Sağlıklı bir seçim oldu. 2014'ten bugüne kadar yapılan seçimlerde vatandaşlarımızın sandık başında tutmuş olduğu sandık sonuç tutanaklarını taramak suretiyle siteme koyuyoruz. Sisteme büyük oranda işlenen tutanaklara sonuçlar kesinleştikten sonra vatandaşlarımızın incelemesine açacağız. Bu sonuçları 10-11 gün sonra vatandaşa açacağız. Siyasi partilerle bir kaç saat içinde 10de yüzünü paylaşmış olacağız" dedi.
CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce partisinden fazla oy alınca; Kılıçdaroğlu'nun "parti başkanlığı meselesi" olağan ve doğal olarak gündeme geldi!..
‘Millet İttifakı’ ile seçimlere giren Cumhuriyet Halk Partisi, 24 Haziran’da beklediği oy oranını yakalayamadı. CHP’ye verilen oyların oranı, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin oylarının altında kaldı. CHP, daha önce birinci çıktığı altı ilde oy kaybederken 31 ilde oylarını arttırdı. 2015 seçimlerinde 134 olan sandalye sayısını 147’ye çıkardı ancak belediyesi olan kentlerde de oylarını düşürdü.
CHP 24 Haziran’da beklediği oy oranını yakalayamadı. Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 22 oranında oy alan CHP, daha önce birinci çıktığı 6 ilde oy kaybederken 31 ilde oylarını arttırdı. Meclis’te 2015 seçimlerinde 134 olan sandalye sayısını 147’ye çıkaran CHP’nin 50 ilde oyları düştü, 31 ilde ise yükseldi. CHP, 13 ilde ise yıllar sonra ilk kez milletvekili çıkardı. CHP, parlamento seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yüzde 8’e yakın oranda daha az oy aldı. CHP, milletvekili seçimlerinde İzmir, Muğla, Aydın, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde birinci parti oldu. Ancak bu illerde de 1 Kasım 2015 seçimlerine göre oylarını düşürdü. CHP’nin, belediyesi olan kentlerde de oylarını düşürdüğü gözlendi.
31 İLDE OY ARTIŞI
CHP’nin oylarını arttırdığı iller arasında Adıyaman, Aksaray, Batman, Bayburt, Bingöl, Elazığ Erzurum, Gümüşhane, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Van bulunuyor. CHP, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Isparta, Ankara’da bir önceki seçime göre birer milletvekili kaybetti. Ancak Aydın, Denizli, Konya ve Ordu’da birer milletvekili arttırdı. İstanbul, İzmir, Adana, Muğla ve Hatay’da ise değişiklik olmadı. CHP, Elazığ, Karabük, Karaman, Kırşehir, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Adıyaman, Yozgat ve Şanlıurfa’da ise yıllar sonra ilk kez vekil çıkardı. CHP Genel Merkezi, gün boyunca sabahtan itibaren teyakkuz halindeydi. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında, genel başkan yardımcıları Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel ve Tuncay Özkan’dan oluşan 4 kişilik İzleme ve Koordinasyon Merkezi kuruldu. Sonuçları Genel Merkez bahçesinde kurulan ekrandan takip edenlerin sayısı saatler geçtikçe arttı. Heyecanlı bekleyiş zaman ilerledikçe yerini hüsrana bıraktı.
Meral Akşener Nerede?..
İyi Parti Kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ortalıklarda görünmüyor. Peki, Meral Akşener "seçim sonuçları hakkında YSK açıklaması yapıldığı andan bu yana" nerede ? Meral Akşener açıklama yapacak mı ? 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan kazandı. Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapmadı
Sandıkların tamamen açılması ve seçimin sona ermesinin ardından bütün siyasiler seçimle ilgili mesajlarını açıklarken Meral Akşener,'den hala bir açıklama gelmedi. Oyunu kullandıktan sonra partisinin genel merkezine giden Meral Akşener, oy verme işlemi bittikten sonra twitter üzeridnen bir açıklama yapmıştı. Sandıklar açılmaya başlandığında "Şimdi sıra oy sayımını güvence altına almada" ifadelerini kullanan Akşener'den daha sonra bir açıklama gelmedi.
Akşener'in şuana için nerede olduğu bilinmezken herhangi bir açıklama yapacağına dair bir bilgi de yok. Muharrem İnce'de seçmin ardından ilk açıklamasını bugün öğle saatlerinde yapmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder