24 Nisan 2018 Salı

Mesele DEMOKRASİ'yi Taçlandırmak mı? Yoksa HAZİNE YARDIMI; Yani PARA'MI!.. "CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinden 15 vekilin kendisinin talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin açıklamada bulundu"

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti açıklaması

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinden 15 vekilin kendisinin talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin açıklamada bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabul etti. İkilinin gündeminde 24 Haziran 2018 olarak açıklanan erken seçim takvimi vardı.
İkilinin gündeminde 24 Haziran 2018, Pazar günü olarak açıklanan erken (ve/veya BASKIN) seçim takvimi vardı!..
Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Başkanı Karamollaoğlu ile görüşmesinin ardından yaptıkları ortak değerlendirme, görüşme ve basın açıklamasında, (basın mensuplarınca ısrarla sorulması sonucu) bizzat kendisinin talimatıyla (!) CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 vekil/parlamenter hakkında açıklamada bulundu. 
CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sorun bir partinin (seçimlere katılabilme) sorunu değil, Türkiye'nin (İnsan hakları, adalet ve Demokrasi) sorunudur" ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: "Sayın Genel Başkan'la verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Biz 25 Haziran’a gülen bir Türkiye ile uyanacağız hep beraber. İYİ Parti’ye verdiğimiz desteğe gelirsek, elbette ki biz demokrasiyi destekliyoruz. Gücü elinde bulunduran bir siyasal iktidarın bir partiyi seçime sokmamak için özel çaba harcaması, devletin kurumlarının bunun için kullanması bizim içimize sindireceğimiz bir durum değil.
Biz yüzde 10 seçim barajına yıllarca karşı çıktığımızı ifade ettik, biz demokrasinin bu ülkede olmasını savunduk. Önümüzdeki seçimler bireysel seçimler değildir. Sorun bir partinin sorunu değil, Türkiye’nin sorunudur. Türkiye’de hepimiz birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu bağlamda Saadet Partisi’nin demokrasiye olan bağlılığı ve attığı adımlar bizim açımızdan da son derece değerli adımlardır. Bunun için Sayın Genel Başkan'a da teşekkür ediyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder