19 Eylül 2014 Cuma

AVRUPA'DA YENİ BİR DEVLET Mİ?, İSKOÇYA'DA "NO" DİYENLER KAZANDI!..

AVRUPA'DA YENİ BİR DEVLET Mİ?..
"NO" DİYENLER KAZANDI!..
Güneşin batmadığı İmparatorluk olarak bilinen Büyük Britanya adasında; Yıllar süren ayrılıkçılığa, ayrımcılık ve bölücülüğe rağmen sağduyu kazandı. Yine birlik-bütünlük devam ediyor! Dün İskoçya'da %82 lik bir katılımla yapılan Referandumda Bağımsızlık yanlısı İskoçlar % 45 te kaldı..  
Çoğunluk "Bağımsızlığa hayır!" dedi.. (1,6 milyon oy Evet, 1,9 milyon oy Hayır).. Ve başta Fransa ve İspanya olmak üzere tüm AB rahat bir nefes aldı.. Çünkü Avrupa Ülkelerinde irili ufaklı 20 ye yakın "ayrılıkçı hareket" var. Bağımsızlığa "Hayır" diyenler, "ortak yanlarımız ve ortak çıkarımız" farklılıklarımızdan daha büyük" diyerek "Bir arada kalmak" seçeneğini savundular.
KÜRT HAREKETİ DERS VE İBRET ALMALI!..
300 yıllık Ortak Bayrak devam ediyor..
Kendi aralarında birlik bütünlük için  gayret eden AB Ülkeleri, Maalesef Türkiye için aynı duyarlığı göstermiyorlar ve Ülkemizde yıllardır süregelen ayrılıkçı Kürt hareketini el altından desteklemeye devam ediyorlar... Umarım bizim Kürtler de İskoçya örneğinden ders alır. Sevgilerimle. æ 
AVRUPA'DA YENİ BİR DEVLET Mİ?
Değerli arkadaşlar, 1707 den bu yana İngiltere ile "Birleşik Krallık" (United Kingdom) adı altında birlikte yaşayan İskoçya, 18 Eylülde yapılacak Referandumda tekrar İngiltere'den ayrı, bağımsız bir Devlet olarak yaşamaya devam etmek/etmemek kararını alacak. 
Basından haberlerine göre,  5,3 milyon nüfuslu İskoçya'da 16 yaş yukarısı 4,2 milyon seçmen var.* 
Tabii ki İngiltere bu ayrılıştan hiç de mutlu olmayacaktır.. Ayrılış taraftarları daha -sosyal-  ve daha -demokratik- bir Ülkede yaşamak isteklerini dile getiriyorlar. 
Bağımsızlık 
yanlıları üzüntülü
Ekonomik olarak Kuzey Denizindeki Petrol yataklarına güvenen İskoçya'da Ortalama yaşam süresi 77 yıl ve fert başına milli gelir yaklaşık 45 bin dolardır.  
"İngiltere'nin Ukrayna'sı" diyebileceğimiz  İskoçya'nın Ordusu ne olacak, yine NATO da kalacak mı? pek belli değil. Sevgilerimle.  æ
>>> (Harita) Birleşik Krallık  Güneyde England, Kuzeyde Scotland, Nord Irland ve  Batıda Wales(Galler) bileşenlerinden oluşuyor.
Anketlere göre sosyal devlet yanlısı ayrılıkçılar önde...
_______________

* İnsani Gelişmişlik Düzeyi hayli yüksek olan İskoçya'da ortalama yaşam süresi 77 yıl. 
NÜFUS SEÇMEN İLİŞKİSİ:
* Değişik vesilelerle paylaştığım "Nüfus-seçmen" konulu iletilerde belirttiğim bağıntı burada da kendini kanıtlıyor.. 
ORTALAMA YAŞAM SÜRESİ:
* Ortalama yaşam süresi Y olan bir toplumda seçmen yaşı y ise toplam Seçmen sayısının Nüfusa oranı  s=1-(y/Y) dir.. İskoçya'da Seçmen yaşı y=16, Ortalama yaşam süresi Y=77 ve Nüfus 5,3 milyon olduğuna göre  Seçmen sayısı S= s x N = [1-(16/77)] x 5,3 = 4,2 milyon bulunuyor...  
[Prof. Dr. D. Ali ERCAN]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder