14 Ekim 2023 Cumartesi

3.cü Dünya harbi Ortadoğu'da mı başlayacak korkusu

Hamas'ın 7 Ekim 2023 Cumartesi günü başlattığı  "Aksa Tufanı" hareketi Filistin ile İsrail arasındaki gerilimi arttırması yanında, bütün dünyayı etkileyen bir olay haline dönüştü. 

3. Dünya harbinin ortadoğuda çıkacağı korkusu insanları korkutuyor. 



Amerika başta olmak üzere İngiltere ve diğer emperyalist ülkelerin İsrail'e destek verdikleri bilinmekte. Ayrıca bir bahane ile bilhassa Amerika ülkelere insan hakları, demokrasiyi getiriyorum diyerek neler yaptığı ortada. 
Ukray'na Rus savaşı devam ederken, Ortadoğu da Filistin ve İsrail savaşı ile başlayan hareket bir çok bölgelere de yayılmaya sebep olabilir, endişesi taşınmakta. 
İlkha'nın haberine göre de: İran ve Suriye'den işgal rejimi açıklaması geldiği bildirilmekte. 
İran ve Suriye'nin, Gazzete ki siyonist işgal rejimine tepki gösterdiklerini ve tüm senaryolara karşı da hazır olunduğu mesajını verdikleri belirtilmekte.
Filistin gündemiyle Suriye'de Beşar Esad'la görüşen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan Hizbullah'ı dahil bölgedeki direniş gruplarının liderlerinin işgal rejimine karşı tüm senaryolara hazır olduklarını kendisine bildirdiklerini söylediği ifade edilmekte. 
Abdullahiyan, "Savaş suçlarını durdurmaları konusunda uyarıyorum. Belki de bir sonraki saat her şey için geç olacak." dediği söylenmekte. 
Reşad Esat ise: "Siyonist rejim ve Batılı ülkeler Filistin devletinin inkarını sürdürürse bölgede istikrar olmayacaktır." ifadesini kullandığı ifade edilmekte. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder