30 Ağustos 2020 Pazar

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun


Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 98. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.

          30 AĞUSTOS'UN ÖNEMİ NEDİR?

Zafer Bayramı olarak Türkiye genelinde kutlanan 30 Ağustos, 1922 yılında Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye dışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de her yıl kutlanan resmi, ulusal bayramdır. Başkomutanlığını Atatürk'ün yapması nedeniyle Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanması sonrası Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilerek 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılması sağlandı. Böylece Türk toprakları Yunan işgalinden kurtuldu. Zafer kazanılmasının akabinde ,  Anadolu’yu ve İstanbul’u işgal etmiş bulunan emperyalist güçler Padişah’ı da alarak tüm Anadolu topraklarını çok kısa sürede terk etmek mecburiyetinde kaldı.

Bugün bu topraklarda bağımsız ve hür yaşayabiliyor, Ayasofya’da namaz kılabiliyor, Malazgirt Zaferini kutlayabiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşları ile Kahraman subaylar dâhil, yiğit ve kahraman Anadolu’nun kadını, erkeği, çocukları dahil, gerçek vatan evlatlarına borçluyuz.

O günün şartlarını bilmek istemeyen, bildiğini unutan, bugünün kıymetini anlamayan ve ülkeyi kutuplaştırma, bölme, parçalama niyetinde olanlara tek söylenecek söz var, sizin amacınız ne?

Meşhur İngiliz komutanı Winston Churchill; “Türkleri savaşarak, asker ve silah kullanarak asla yenemezsiniz. Türklerin sadece din adamlarını ele geçirip onları kullanın. Onlar devleti yıkarlar” demiştir.

Bu anlayıştan hareket edilerek cephelerde bir türlü yok edemedikleri Müslümanları ve özellikle Türkleri zayıflatmak için, onları birbirine kenetleyen ve dinamizm kazandıran dinlerini tahrif etmek amacıyla müsteşrik mektepleri açtılar. Bu mekteplerde, İslamî ilimleri tahsil ettiler ve bu dini içerden çökertmek için tahrif hareketlerine giriştiler.Kaynak: https://www.mirathaber.com/muslumanlari-yenmenin-yolu-din-adamlarini-satin-almaktan-gecer-14-5701h/

EMPERYALİSTLERİN OYUNLARINA GELMEYELİM  VE HEP BİRLİKTE DİNİMİZE, DİLİMİZE, BAYRAĞIMIZA, VATANIMIZA, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKARAK, ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZ, HÜR, DEMOKRAT, LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLARAK, KALKINMIŞ, DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULMUŞ, EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMUŞ, RAHAT VE HUZUR İÇERİSİNDE YAŞANILIR BİR ÜLKE OLMASI İÇİN ÇALIŞALIM. 

"ZAFER, ZAFER BENİMDİR DİYEBİLENİNDİR. BAŞARI İSE BAŞARACAĞIM DİYE BAŞLAYARAK SONUNDA BAŞARDIM DİYENİNDİR. " M.Kemal Atatürk.

https://ataturktoday.com/AtaturkGunlugu/AgustosAugust/30.htm. bu linki tıklamanızı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos günü neler yaptığını öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder