2 Ocak 2018 Salı

Komşu'da Felaket!, ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR? Tepkilerin Odağında Mevcut Hükümet; Dini Lider Ali HAMANEY ile "HAKSIZLIK VE YOLSUZLUKLAR" VAR. İRAN'DA DİNCİ REJİM ŞİDDETLE SARSILIYOR...

İRAN YANIYOR, İRAN KAYNIYOR!.. 
DÜN GECE YAPILAN GÖSTERİLERDE 9 KİŞİ ÖLDÜ
Şah Rıza Pehlevi'ye karşı yaptığı devrimle iktidara gelen ve İran'da rejim değişikliği yapan İslâmcı Lider Ayetullah Humeyni'den bu buyana İran İslâm Cumhuriyet ilk kez bu kadar ciddi bir bunalım, buhran, adeta isyan ve vahim bir kargaşaya içine sürüklendi. Komşu'da özellikle ekonomik sıkıntılar, hırsızlık ve yolsuzluklar ile derin dinsel ve sosyal sorunlara tepki olarak başlayıp, kısa sürede ülke geneline yayılan rejim karşıtı gösterilerde gerilim arttı, şiddet tırmandı ve dün gece 9 kişi hayatını kaybetti. 
Altıncı gününe giren ve giderek ülke geneline yayılan şiddet, hükümete başkaldırı ve tepki içeren gösterilerde ise ölü sayısı 20'ye yükseldi. Alınan haberlere göre şimdiye kadar gözaltına alınanların sayısı ise 400'ü geçti. İran dini lideri Ali Hamaney gösteriler sonrası ilk kez bu gün bir açıklama yaptı.
HAMANEY, "DÜŞMANLARIMIZ İSYAN ÇIKARDI. PARA, SİLAH VE AJANLARI KULLANIYORLAR "DEDİ.
İran devlet televizyonu dün gece güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 9 kişinin öldüğünü duyurdu. İran'ın birçok kentinde gösteriler 6'ıncı gününe girerken, İran dini lideri Ali Hamaney, ""Düşmanlarımız isyan çıkardı. Para, silah ve ajanları kullanıyorlar "dedi.
İran devlet televizyonu bazı göstericilerin polis karakolunu basarak, silah çalmaya çalıştığını da belirtti.
İran devlet televizyonu ayrıca birçok kentte silahlı göstericilerin kamu binalarına ateş açtığını duyurdu. Televizyon karakol ve askeri kışlalara saldırıların ise polis ve güvenlik güçlerince başarısızlığa uğratıldığını belirtti. İran'dan yayın yapan haber sitesi Asriran, İran'daki rejim karşıtı gösterilerde İsfahan eyaletine bağlı Kehderican ilçesi kaymakamlığına saldıran göstericilerden 5'inin öldürüldüğüni duyurdu. İran'ın İsfahan eyaletine bağlı Necef Abad kentinde de rejim karşıtı göstericilerin polisin üzerine ateş açması sonucu 1 polis öldü, 3'ü yaralandı. İran'ın Meşhed kentinde başlayarak, ülke geneline yayılan ve 6'ıncı gününde olan gösterilerde şu ana kadar ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise ülke geneline yayılan gösterilerden dış güçleri sorumlu tuttu. Ruhani, "Marjinal grupların yasalara aykırı hareket etmesine gerekirse, 80 milyon İran halkı önümüzdeki günlerde sokaklara çıkarak karşı koyar" dedi. İran'ın Meşhed kentinde geçen perşembe ülkenin ekonomik durumunu protesto için başlayan gösteriler ülke geneline yayılarak devam ediyor. Gösterilerde şu ana kadar 20 kişi öldü, 400 kişi gözaltına alındı. (Son Dakika-02 Ocak Salı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder