24 Mart 2016 Perşembe

Son Dakika: Musul harekâtı başladı. Musul'un DAEŞ'ten geri alınması için operasyon başladı.

MUSUL HAREKÂTI "NİHAYET" BAŞLADI!..
Aylardır hazırlıklarının sürdüğü söylenen İşgal altındaki Musul'un, kanlı terör örgütü DAEŞ'ten geri alınması için bu gün operasyon başladı. Alınan haberlere göre; Bir süre önce DAEŞ tehdidine karşı ve Musul Türkmenlerini korumak amacıyla Irak'ta konuşlanan Türk Silâhlı Kuvvetlerine "yabancı güçlerin ülkemizde bulunmasını istemiyoruz. Türkiye kuvvetlerini en kısa sürede geri çeksin" diyen  Irak hükümeti, bu operasyonu ABD güçleri ile ortak yürütüyor. Ajansların bildirdiğine göre 24 Mart 2016 günü (bugün) saat 13.00 itibarıyla operasyonda Musul'a bağlı bazı köylerin ele geçirildiği ifade edildi. 
İşte "son durum" ve ayrıntılar...
Anadolu Ajansı'nın verdiği habere göre, Irak'ta Musul'u terör örgütü IŞİD'ten kurtarmak için operasyonun sabaha karşı erken saatlerde başladığı bildirildi.
Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı savaş medyası ağı tarafından yapılan açıklamada, Musul'u IŞİD'ten kurtarmak için birinci FETİH adı verilen, ABD destekli ortak operasyonunun başlatıldığı belirtildi.
Açıklamada Musul'a bağlı bazı köylerin Ortak Operasyonlar Komutanlığı denetiminde Musul Operasyonlarına bağlı güçlerce örgütten geri alınarak Irak bayraklarının asıldığı ifade edildi.
Bu arada ABD ve Irak ordusu Musul'a karadan saldırı harekatı başlatırken ABD uçakları havadan bombalamaya başladı! 
BAĞDAT: BİRİNCİ AŞAMA BAŞLADI
Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Savaş Medyası Ağı tarafından yapılan açıklamada, Musul'u IŞİD’den kurtarmak için "Fetih" operasyonunun birinci aşamasının başladığı belirtildi.
Açıklamada, Musul'a bağlı bazı köylerin Ortak Operasyonlar Komutanlığı denetiminde Musul operasyonlarına bağlı güçlerce örgütten geri alınarak Irak bayraklarının asıldığı ifade edildi.
Irak’ta ortak operasyonlar komutanlığı tarafından yayınlanan bildiride, Musul ve çevresinde bulunan IŞİD’e karşı "Fetih Operasyonu" adıyla bir harekatın başlatıldığı duyuruldu. Üç koldan Musul’a doğru ilerleyen askeri güçler, 4 köyü (El Nasır, Kermendi, Kızile, Khrberdan) IŞİD terör örgütünden geri aldığını ve 2 bomba yüklü aracın yok edildiği bildirdi. Operasyonlara, Nineva operasyonlar komutanlığının yanı sıra Haşdi Şabi güçlerinin de katıldığı ifade edildi. Ortak operasyonlar komutanlığı resmi sözcüsü General Yahya Resul El Zubeydi basına verdiği bilgide "Fetih Operasyonu"na ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ile Irak Hava Kuvvetleri havadan ve 15. topçu tümeni karadan destek verdiğini açıkladı. [[Ulusal Haber & Ulusal Ajans // 24 Mart 2016 Perşembe]]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder