22 Mayıs 2018 Salı

KORKUNÇ İDDİA VE ASRIN SKANDALI!.. "CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Iğdır Ovası’nın tamamını İsraillilerin satın aldığını açıkladı." BU NE YAMAN ÇELİŞKİ? GAFLET, DALÂLET VE HIYANETİ VATANİYE!..

Iğdır Ovası'nın tamamını İsrailliler aldı!
CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar flaş bir iddiada bulunarak Iğdır Ovası’nın tamamını İsraillilerin aldığını açıkladı.
CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, “Iğdır Ovasının tamamını İsrailliler aldı. Harran Ovasının yarıdan fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye’deki ekili alanlarımızın önemli bir bölümünü İsrailliler satın alıyor. Karacahisar Köyünün o termik santralin yapılacağı yerden Bodrum’a kadar olan arazinin birileri tarafından satın alındığını öğrendik” dedi.
CHP Muğla milletvekilleri Nuretttin Demir, Ömer Süha Aldan, Tolga Çandar TBMM’de ortak basın toplantısı düzenledi. Nurettin Demir, Muğla’da yaşanmakta olan özelleştirme sırasında emeğini savunan 5 bin dolayındaki işçiye ve ailelerine Milas’ta demokratik haklarını sokakta seslerini duyurdukları için hükümetin özellikle yerel güvenlik ekibi tarafından hunharca saldırıldığını iddia ederek, “Bu yapılan insanlık dışı uygulamaları kınıyoruz. Sözde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hükümeti kâr eden bir kurumu babalar gibi satmaktadır” dedi.
“KARACAHİSAR'DAN BODRUM’A KADAR OLAN ARAZİNİN BİRİLERİ TARAFINDAN SATIN ALINDIĞINI ÖĞRENDİK”
Tolga Çandar da, “Karacahisar Köyünün arazi sınırında Karacahisar Köyünün o termik santralin yapılacağı yerden Bodrum’a kadar olan arazinin birileri tarafından, sessiz sedasız satın alındığını öğrendik” diyerek şöyle devam etti:
Bu satın alan firmanın kim olduğunun açıklanmasını bekliyoruz. Bu firmanın özellikle hangi ulusa ait olduğunun açıklanmasını istiyoruz. Bu ulusun Iğdır Ovasının tamamını satın alan ulusla aynı olma ihtimali nedir? Iğdır Ovasının tamamını İsrailliler aldı. Harran Ovasının yarıdan fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye’deki ekili alanlarımızın önemli bir bölümünü İsrailliler satın alıyor. Ya kendileri ya da buradaki ortak firmaları. Muğla TKİ sınırlarından Bodrum’a kadar olan bölümü yani golf arazisi diye daha önce ayrılan bölümü hangi ulusun şirketi ve kimlerle ortaktır? Bu arazileri yok pahasına metrekaresini 2 liradan 3 liradan topladılar. Bu satılan arazilerden önemli bir bölümü birinci derecede doğal SİT alanıdır. Bölge halkının arazilerine yok pahasına el konulmuştur.
Ömer Süha Aldan da, “Özelleştirilmek istenen santraller ayda 2 gününü maliyetlerine harcıyorlar 28 günü kardır. Yani böyle bir işletme özelleştirilecektir” diye konuştu. Basın toplantısını izlemekte olan bir basın mensubunun, “Başbakan ile ilgili açıklamalarınız oldukça tepki almıştı, ne diyorsunuz?” sorusuna Çandar, “Bir hafta geçti. Diyen gitti derler bizim orada, Ege’de öyle derler. O bir halk deyimidir. Bir küfür değil” yanıtını verdi.
Kaynak: Iğdır Ovası'nın tamamını İsrailliler aldı!
https://www.siyasetcafe.com/igdir-ovasinin-tamamini-israilliler-aldi-35163h.htm
HAYDİ BAKALIM "BİRİLERİ BU REZİLLİK, YALANCILIK, İKİYÜZLÜLÜK VE SOYTARILIĞI" AÇIKLASIN! 'CEYHAN'DAN İSRAİL'E PETROL SEVKİYATI'!..
(© REUTERS / Ümit Bektaş 20.05.2018)
YENİKAPI'DA 18 MAYIS CUMA GÜNÜ DÜZENLENEN "KUDÜS MİTİNGİ'NDEN" SADECE BİR GÜN SONRA!..
TankerTrackers sitesinin paylaşımlarına göre Yenikapı'da cuma günü düzenlenen Kudüs mitinginden (İsrail-i protesto, Zulme Karşı Lânet ve Kudüs'e Destek Toplantısından ve/veya İç Siyasete Mesaj Amaçlı Gösteriden" 1 gün sonraABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması Gazze'deki saldırılar ve ölümler sonrası ilişkilerin bir kez daha bozulduğu İsrail'e (utanmadan, zerre kadar haya etmeden ve hiç kimseden korkmadan) petrol sevk edildi.
HANİ "ZULME KARŞI LÂNET, KUDÜS'E DESTEK" 
Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre TankerTrackers sitesinin yaptığı son paylaşımlar Yenikapı'da cuma günü düzenlenen ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmeyi amaçlayan 'Zulme Lanet Kudüs'e Destek' mitingden 1 gün sonra İsrail'e Ceyhan'dan 1 milyon varil petrol sevk edildiğini gösterdi.
Iğdır Ovası'nın tamamını İsrailliler aldı!
CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar flaş bir iddiada bulunarak Iğdır Ovası’nın tamamını İsraillilerin aldığını açıkladı.
TAM'DA, "VATANA İHANET VE HAİN DÜŞMANA HAYATİ DESTEK" İŞTE BU OLSA GEREK!..
CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, “Iğdır Ovasının tamamını İsrailliler aldı. Harran Ovasının yarıdan fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye’deki ekili alanlarımızın önemli bir bölümünü İsrailliler satın alıyor.
Karacahisar Köyünün o termik santralin yapılacağı yerden Bodrum’a kadar olan arazinin birileri tarafından satın alındığını öğrendik” dedi.CHP Muğla milletvekilleri Nuretttin Demir, Ömer Süha Aldan, Tolga Çandar TBMM’de ortak basın toplantısı düzenledi. Nurettin Demir, Muğla’da yaşanmakta olan özelleştirme sırasında emeğini savunan 5 bin dolayındaki işçiye ve ailelerine Milas’ta demokratik haklarını sokakta seslerini duyurdukları için hükümetin özellikle yerel güvenlik ekibi tarafından saldırıldığını iddia ederek, “Bu yapılan insanlık dışı uygulamaları kınıyoruz.AKP Hükümeti kar eden bir kurumu babalar gibi satmaktadır” dedi.
“BODRUM’A KADAR OLAN ARAZİNİN BİRİLERİ
TARAFINDAN SATIN ALINDIĞINI ÖĞRENDİK”

Tolga Çandar da, “Karacahisar Köyünün arazi sınırında Karacahisar Köyünün o termik santralin yapılacağı yerden Bodrum’a kadar olan arazinin birileri tarafından satın alındığını öğrendik” diyerek şöyle devam etti:“Bu satın alan firmanın kim olduğunun açıklanmasını bekliyoruz. Bu firmanın özellikle hangi ulusa ait olduğunun açıklanmasını istiyoruz. Bu ulusun Iğdır Ovasının tamamını satın alan ulusla aynı olma ihtimali nedir?
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE'M; Iğdır Ovasının tamamını İsrailliler aldı. 
Harran Ovasının yarıdan fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye’deki ekili alanlarımızın önemli bir bölümünü İsrailliler satın alıyor. Ya kendileri ya da buradaki ortak firmaları. Muğla TKİ sınırlarından Bodrum’a kadar olan bölümü yani golf arazisi diye daha önce ayrılan bölümü hangi ulusun şirketi ve kimlerle ortaktır?
Bu arazileri yok pahasına metrekaresini 2 liradan 3 liradan topladılar. Bu satılan arazilerden önemli bir bölümü birinci derecede doğal SİT alanıdır. Bölge halkının arazilerine yok pahasına el konulmuştur.”Ömer Süha Aldan da, “Özelleştirilmek istenen santraller ayda 2 gününü maliyetlerine harcıyorlar . 28 günü kardır. Yani böyle bir işletme özelleştirilecektir” diye konuştu.
Bir basın mensubunun, “Başbakan ile ilgili açıklamalarınız oldukça tepki almıştı, ne diyorsunuz?” sorusuna Çandar, “Bir hafta geçti. Diyen gitti derler bizim orada, Ege’de öyle derler. O bir halk deyimidir. Bir küfür değil” yanıtını verdi. Kaynak: Iğdır Ovası'nın tamamını İsrailliler aldı!
https://www.siyasetcafe.com/igdir-ovasinin-tamamini-israilliler-aldi-35163h.htm

İŞTE, CENNETTEN BİR KÖŞE: Iğdır Ovası
Iğdır Ovası: Bu ova adından da anlaşılacağı üzere Iğdır ilinde bulunmaktadır. Iğdır ovasının bir diğer adı Sürmeli Çukurudur. Aras Dağlarının Aras Irmağı’na inen eteklerinde ve Büyük Ağrı Dağının güneyine uzanır. Kuzeyden Aras Irmağıyla sınırlanan ova, doğu batı doğrultusu ile bir kısmı İran topraklarına giren, yer yer engebeli düzlüklerden oluşmuştur. Iğdır Ovası, Aras Irmağı tarafından yanlan Erzurum Horasan oluğunun bir uzantısıdır. 700-1.000 m yükseltide bir çöküntü alanıdır. Geç oluşan Alpin faylanma sonucu olarak Pliosen dönemi başlarında oluşmuştur. Güneyde kalan kısım, Büyük Ağrı Dağı eteklerinde lavlarla örtülüdür. Aras Irmağı boyunda kum çakıl ve kil depoları vardır. Sulama Aras Irmağı üstünde bir regülatör aracılığıyla ovaya yayılan kanallarla yapılır. Ortalama çok düşük bir yağış (252 mm) alan ovada, elverişli sıcaklık koşulları ile sulama sonucu tahılların ile şeker pancarı, pamuk benzeri endüstri bitkileriyle elma, kayısı, armut gibi meyveler yetiştirilir
Iğdır Ovası Bitki Yetiştiriciliği: 
3539 km² arazisi olan Iğdır ovasının Iğdır ilindeki toprakların % 26'sı (922 km²) ova arazisinden oluştuğu görülür. Bu ovalık alanın yaklaşık olarak 73.768 ha'lık bir kısmı ekilen ve dikilen tarım alanlarından oluşur. 1953 senesinde Iğdır ovasında başlatılan sulama projesi ovaya ekonomik önem kazandırmıştır. Ovanın doğu bölümünde devam eden sulama ve arazi ıslah çalışmalarıyla tarım faaliyetleri batı bölümüne göre daha geri kalmıştır
Iğdır ovasında yetiştirilen ürünler içinde endüstri bitkileri daha fazladır. Bu ürünler içinde en önemli olanları ise şeker pancarı, pamuk ve ayçiçeğidir. Şeker Pancarı, 1956 yılında Erzurum Şeker Fabrikasının açılması ile 1958 yılından sonra, Iğdır ovasında ekilmeye başlanmıştır. Endüstriyel bitkiler içerisinde tarımı en çok yapılan bitki olmakla birlikte, Iğdır'da şeker fabrikasının bulunmaması nedeniyle komşu iller olan Kars, Ağrı ve Erzurum'daki şeker fabrikalarına gönderilir. Şeker pancarının komşu illere gönderilmesi nedeniyle yıllık ürün kaybı oluşmaktadır. Toprak Mahsulleri Ofisi, çiftçiyi, son zamanlarda şeker pancarı yerine ayçiçeği ekmeye yönlendirmektedir.
Ekilen Diğer Bitkiler: 
Iğdır Ovasında, tarımı çok eski olan ve Ortaçağ'a kadar giden diğer bir sanayi bitkisi pamuktur. Şeker pancarıyla ayçiçeği tarımının geliştirilmesiyle ekim alanı az olan pamuğu eken çiftçi sayısı şu an bir elin parmağını geçmiyor. Iğdır Ovası ve çevresinde önemi olan tahıl, tarım arazilerin yaklaşık % 55'inden fazla bir alanda yapılıyor. Buğdaydan sonra en fazla ekilen ürün arpadır. Hayvan yemi olarak kullanılan arpa, daha çok dağlık alanlarda ekilir. Arpadan başka mısır ve çeltik gibi ürünlerde ekiliyor. Ancak bunların ekonomik değeri çok fazla değildir.
https://www.ova.gen.tr/igdir-ovasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder